*

enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Kaikki blogit puheenaiheesta Saksan energiakäänne

Todellinen kuva Saksan Energiawende'stä

Energiewende on eittämättä paras rahalla ostettavissa oleva energiavallankumous…

Saksan Energiewende on tehnyt valtavia mutta kalliita askeleita uusiutuviin energialähteisiin. Voiko joku muu maa seurata sitä?

Energia-Unioni haastaa Venäjän!

EU on näyttää diplomaattisen mestarinäytöksen haastamalla Venäjän. Venäläinen Gasprom on EU-komission mukaan energiamonopolin asemassa EU-alueella ja tästä johtuen EU-kilpailuttamissäännösten mukaan yritys on haastettava oikeuteen monopolisäännösten rikkomuksesta.

 

EU, jolla ei ole omaa Gaspromin asemaa korvaavaa energiatuotantoa, kuin paperilla haastaa Venäjän oikeuteen jonka lopputuloksena voi olla kymmenien miljardien sakkomaksut. EU, jonka jäsenmaat ovat suurimmilta osin riipuvaisia Venäjän maakaasusta!

 

Energiasekoilu 2014

Viimeaikoina on ollut paljon esillä ydinvoima ja uusiutuvat energiamuodot. Kammonenkin on kysellyt miksi ydinvoimaa tarvittaisiin ja Vihreät kehottavat meitä panostamaan uusiutuviin. Kuulostaa pinnallisesti hyvältä, mutta todellisuus on silkkaa sekoilua. Meille mainostetaan kovin, kuinka Saksa on menestyksekkäästi panostanut uusiutuviin energiamuotoihin ja ajanut ydinvoimaa alas. Todellisuudessa Saksan toimet ovat lähinnä farssi ja niistä tulisi meidänkin ottaa oppia.

Suomen pitää nostaa energiaomavaraisuuttaan

Nykyisessä energiapoliittisessa tilanteessa on useita liikkuvia tekijöitä, mukaan lukien Venäjän ja Saksan tilanne. Näiden vaikutus Suomeen tulisi analysoida ja vetää tarvittavat johtopäätökset: yksi asia ylitse muiden on ilman muuta energiaomavaraisuutemme kasvattaminen.

Saksan energiakäänne – Eija-Riitta Korhola tuuliajolla

Meppi Eija-Riitta Korhola blogillaan ”Haaveilijoille puuhamaa” on aivan oikeassa toteamallaan ”Hiilidioksidiin tuijottamisen sijasta tarvitaan kokonaisvaltaisempaa ilmastopolitiikkaa ja saasteidenehkäisyä”, mutta unohtaa itse samalla itsepetoksellisen epätoivoisesti kokonaisvaltaisen saasteidenehkäisyn ja uusiutuvien energioiden käsittämän glo

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä