enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Komea voitto, vaikka turpaan tuli

  • Komea voitto, vaikka turpaan tuli

Pöly on laskeutunut ja vaalit ovat takana. Puolue sai komea voiton, joka maistuu todella makealta. Oli hyvin lähellä, että olisimme nousseet ykköseksi. 

Hallitusneuvottelut ovat poikkeuksellisen jännittävät, saa nähdä, miten puolueen käy.

Kokoomus yllätti minut täysin menestymällä noin hyvin, Sipilän Keskustapuolue kantoi koko vastuun hallituksen epäonnistumisista. Kokoomus pääsi vastuusta kuin koira veräjästä, syy on yksinkertainen, puolueen perusäänestäjät eivät livenneet. 

Erityisen hyvältä tuntui, kun Siniset ei saanut paikan paikkaa, vaikka Uudellamaalla Jussi Niinistö saikin sen verran ääniä, että vei meiltä sen seitsemännen paikan. Sinisten häipyminen eduskunnasta oli oikeudenmukaisuuden osoitus äänestäjiltä, petturuuden hinta tuli selväksi.

Perussuomalaisten menestyksen kärjet olivat maahanmuutto ja ilmastomuutoksen liiallinen hössötys. Menestyksen kruunu oli puheenjohtaja Jussi Halla-ahon loistavat esiintymiset erilaisissa paneeleissa tai väittelyissä. Jussin sivistynyt ja rauhallinen charmi puri äänestäjiin.

Oma menestymiseni 1505:lla äänellä oli heikko, vaikka vaalihommia paiskittiin aivan urkuna. Odotin paljon enemmän, mutta nyt kärkiteemani koulutus ei noussut missään vaiheessa keskustelun keskiöön. Omalla panoksellani autoin Uudellamaalla puoluettani vaalivoittoon.

Vaalikamppailut ovat kuin sököä, löin pöytään 18 000 euroa ja hävisin. Tein hyvän mainonnan sekä lehdissä että netissä, mutta nyt ei purrut. Sain hyvät äänet Länsi-Vantaalta, tyydyttävästi muualta Vantaalta, mutta Uudellamaalla olin heikko. Erityisen heikko olin isieni mailla Espoossa, josta sain vain rapiat 150 ääntä, vaikka esim. mainonta Länsiväylässä oli tiheää.

Vantaalta ja Espoosta pääsi kummastakin läpi vain yksi oma ehdokas, Mika Niikko ja Arja Juvonen, jotka uusivat paikkansa. Muut neljä kansanedustajaa tulivat Uudeltamaalta, jonka pikkukunnat onnistuivat keskittämään äänet hienosti.

Onnittelen kovasti puoluetta sekä kaikkia läpimenijöitä ja tekijöitä upeasta menestyksestä. Erityisen kiitollinen olen omista tukijoistani ja äänestäjistäni. Myyrmäen vaalimökin keskusteluissa Perussuomalaisia kohdeltiin todelliseen myötäkarvaan, vastaanotto oli erittäin positiivista.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa ikää alkaa olla liikaa, olen silloin 67-vuotias, joten keskityn kuntapolitiikkaan, jossa Vantaalla kyllä tekemistä riittää. Kuntavaalit ovat jo parin vuoden päästä, joten ainakin Vantaan Perussuomalaisten tähtäin on jo niissä.

https://kaiarilundell.blogspot.com/2019/04/komea-voitto-vaikka-turpaan-tuli.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Erottuminen on tärkeämpää kuin raha.

Onneksi et kuitenkaan ole lähtenyt älämölö-linjalle, osa persuistahan pääsi läpi melko erikoisilla ansioilla.

Jossain päin Suomea joku äijä veti hameen päälle ja sai melkein 4000 ääntä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Meidän Arto käytti edellisiin vaaleihin verrattuna kerrointa π, sinulla oli lähempänä √2. Liian pieniä olivat molemmat kertoimet? Tosin odotan, että tarkistuslaskenta nostaa Arton varakansanedustajaksi nykyiseltä varavarasijalta.

Yllättäen havaitsin, että kannatuksessasi oli myös Vantaalla aukkoja tai ohuutta, esimerkiksi Korson suuralueen suunnalla. Vantaahan on Uudellamaalla toinen kaupunki, jossa voisi päästä läpi kaupungista saamillaan äänillä.
"Erityisen heikko olin isieni mailla Espoossa, josta sain vain rapiat 150 ääntä, vaikka esim. mainonta Länsiväylässä oli tiheää."
Juu, sinua ei pidetty Soinin korvaajana? Artolla oli tässä etu puolellaan vartalon mallin puolesta (-;

"...vaikka Uudellamaalla Jussi Niinistö saikin sen verran ääniä, että vei meiltä sen seitsemännen paikan."
Kyllä se noin taisi mennä.

"ikää alkaa olla liikaa, olen silloin 67-vuotias..."
Pitäisihän sitä jonkun ajaa iäkkäämpienkin asioita. Neljän vuoden päästä ei ole enää sinisiä, kun ne ovat siirtyneet tulevaisuuteensa.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Risto Jääskeläinen

Joo, ei pidetty Soinin korvaajana :)

Korsossa meillä oli peräti kolme ehdokasta, vaikea sieltä on ääniä saada.

Olen leimallisesti länsivantaalainen toimija, mikä on kuntavaaleissa etu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Korsossa meillä oli peräti kolme ehdokasta, vaikea sieltä on ääniä saada."
No en usko, että se ihan noin olisi. Esimerkiksi Mika Niikko on tietenkin kova luu, mutta hänen äänestäjäprofiilinsa on erilainen, kuten oletettavasti Vahvelaisenkin. Ja olikos se kolmas Juha Simonen? Siis äänestäjä, jolle Simonen on ykkönen ja sinä kymmenes, sellainen kannattaa jättääkin rauhaan, mutta entäpä sellainen, joka on hairahtumassa äänestämään kokoomusta, mutta sitten pääset kontaktiin?
Arto muutoin huomioi kohtalaisesti tätä profiilijuttua. Sai tuolla Korson suuralueeltakin jonkin verran ääniä.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

"Vaalikamppailut ovat kuin sököä, löin pöytään 18 000 euroa ja hävisin."

Ihan mielenkiinnosta kysyn, tilasitko kaiken mainostuksesi suoraan puoluetoimistosta.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Pertti Ikonen

Maksoin, suunittelin ja toteutin kaiken itse. PS-puoluetoimistossa on aivan liian vähän ihmisiä moiseen työhön. Toimisto hoitaa suuret linjat, lehden, kotisivut ja valtakunnan mainonnan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Harmi kun et päässyt läpi.. Onnea silti tulevaisuuteen kuntapolitiikkona!!

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Kiitos, Petri Pirskainen :)

Itseasiassa kuntapolitiikassa tehdäänkin enemmän tavallista kansalaista koskevia päätöksiä. Minullakin tekemistä riittää, sillä olen kaupunginvaltuutettu sekä Opetuslautakunnan että Sisäilma-asioiden neuvottelukunnan jäsen. Sisäilma-asioissa Vantaallakin ratkaistavaa riittää...

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Uskon että kirjoittajalla olisi paljonkin annettavaa juuri koulutuksessa teemana, mutta täytyy sanoa että teemana se on kovin heikko koska siinä vallitsee kattava konsensus.

Koulutusteemassa kaivattaisiin rohkeita irtiottoja. Koulutuksen ongelmia kun koetetaan ratkoa ainoastaan ja vain koulutuksen määrällisellä lisäämisellä ilman juurikaan avauksia suhteessa laadulliseen sisältöön. Ja väitän, että etenkin tuo laatupuoli on milteipä se tärkein. Etenkin pojat jäävät heitteille tässä mallissa.

67-vuotta ei ole tänä päivänä ikä eikä mikään. Se ei voi olla tässä ikärakenteessa, joten pyyhettä älä heitä kehään. Presidenttimme on päälle 70.

Eteenpäin.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Noh, älä sure Päätä pidempi. Kyllä kaikki lutviutuu. Yrittänyttähän ei laiteta. Myyrmäen kontilla oli todella hyviä keskusteluja ja kannanottoja ja varmasti saimme paljon uusia äänestäjiä puolellemme siellä.
Oli ilahduttava kuulla vanhemman rouvan supattavan korvaani, että olen koko ikäni äänestänyt demareita mutta nyt äänestin teitä. Samoin entinen demariäänestäjä, joka oli nyt äänestänyt vihreitä, pysähtyi juttelemaan ja totesi lopuksi;ettehän te ole ollenkaan sellaisia mitä olin kuvitellut. Eli keskustelemalla ihmiset huomaavat erhtyneensä uskomaan meistä erilaisia asioita, mitkä eivät edes pidä paikkaansa.Suosittelen muillekin, joilla on määrätynlaisia uskomuksia ja käsityksiä meistä, tulemaan rohkeasti keskustelemaan kanssamme, niin voivat muodostaa meistä ihan oman kösityksensä, ilman median ,taikka muun painolastia.
Suosittelisin samaa Antti Rinteellekin. Tulepa juttelemaan kun lähistöllä käyt, niin saatat yllättyä.
Läksiäisiksi sanoin rouvalle, että voi tulla seuraavalla kerrallakin juttelemaan, kun en häntä nytkään syönyt. Aurinko-Persupusun ja Suomi Nousuun karamellin voin sensijaan antaa, niitä, joita kontilla jakelin ihmisten iloksi.
Matkamme jatkuu, koska vierivä kivihän ei sammaloidu ja kuntavaaleihin on enää vain 2 vuotta aikaa ja se on nykyisin aika lyhytkin aikana.
Hienoa, että saimme pidettyä tutun kansanedustajamme kotipiiristämme, hänet, joka on jo konkari Arkadianmäellä.
Onnea vaan Mika Niikolle tässä samalla ja lykkyä pyttyyn asioittemme hoitamisessa siellä.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Leena Lauren

Joo, en sure.

Kuntavaaleihin aletaan kohta valmistautumaan, koko porukka.

Toimituksen poiminnat