enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Äijäremontti – miehet kutsuttava säännöllisesti terveystarkastuksiin

  • Eduskuntavaalihommia tämäkin :) PS-Uusimaan Vaalirieha Tikkurilassa eilen, hattarahommia
    Eduskuntavaalihommia tämäkin :) PS-Uusimaan Vaalirieha Tikkurilassa eilen, hattarahommia

Miehet kuolevat keskimäärin 7 vuotta nuorempina kuin naiset.

Mäkihyppääjä Matti Nykäsen ja laulaja Olli Lindholmin varhaiset kuolemat ovat herättäneet paljon keskustelua miesten terveydestä sekä elintavoista.

Keskinmäärin miehet eivät terveytensä suhteen ole yhtä valistuneita kuin naiset. Varsinkin yksin elävä mies on alituisessa vaaravyöhykkeessä, kun puoliso ei ole ole puskemassa miestä terveyskeskukseen, kun tarve sitä vaatii.

Usein mies lähtee lääkärin vastaanotolle pää kainalossa, viime tipassa, kun voi olla jo myöhäistä.

Naisia kutsutaan erilaisiin lääkärintarkastuksiin, miehiä ei. Kun taannoin täytin 50 vuotta, odottelin kutsua viisikymppistarkastukseen. En tiennyt mitään esimerkiksi veri- tai maksa-arvoistani, kun niitä ei oltu ennen mitattu. 

Kutsua ei koskaan tullut, joten otin yhteyden terveyskeskukseen ja utelin, miksei kutsu ollut jo tullut. Todettiin vain, että ei mitään viisikymppistarkastuksia ole.

Parasta olisi, että miehet kutsuttaisiin lääkärintarkastuksiin viiden vuoden välein 25-vuotiaasta alkaen. Nuoren miehen elintavat ovat voineet mennä hunningolle, ja silloin olisi hyvä antaa ohjeita terveelliseen elämäntapaan. 

Vanhemmille miehille säännölliset eturauhastarkastukset ovat paikallaan, sillä eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä.

Tarvitaan siis säännöllistä äijäremonttia kaikille miehille.

Äijäremontilla on kansantaloudellistakin merkitystä, kun miehet pidetään terveinä työelämässä kiinni.

http://kaiarilundell.blogspot.com/2019/03/aijaremontti.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Isoin ongelma on se ettei miehiä kiinnosta.. Siis on olemassa niitä joita kiinnostaa. Mutta uskallan veikata ettei suurintaosaa. Mutta olisi se vaikka 10-vuoden välein hyvä tehdä 20,30,40, jne.. Niin kauan kuin elää.. Tietysti vanhana sitä tulee useammin käytyä muutenkin!

Kuten laitoitkin että syöpien varalta miehillä ja naisillakin tietysti pitäisi olla kaikkien yleisempien syöpien tarkistus, jotta ne voitaisiin huomata nopeasti! Nuorilla miehillä nousussa kivessyöpä jne..

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Aikuisten terveystarkastukset ovat yleisesti ottaen hyödyttömiä, toki rintasyöpä yms. on poikkeus. Eturauhassyöpää ei pidä seuloa, koska se johtaa turhiin hoitoihin. Kaikilla 70-vuotiailla miehillä kuulemma on vähän syöpää eturauhasessa, useimmilla ei haittaa mitään.Mitä vanhemmaksi tulee, sen hitaammin syöpäkin kasvaa.Useimpia syöpiä ei käytännössä kannata mitenkään seuloa.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Äijät ei enää piittaa, miksi tämmöisessä omahyväisten ja loputtoman ahneiden kusipäitten yhteiskunnassa pitäisi edes enää yrittää säilyä hengissä? Eihän meikäläisille anneta enää mitään mahdollisuuksia mihinkään eikä enää ole olemassa kuin näivettyneitä haaveita paremmasta elämästä. Pitäkööt tunkkinsa!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Haluatko pakottamisella pistää miehet tarkistuksiin? Mitä teet niiden kohdalla, ketkä sanovat, että en halua? Voisitko vähän kunnioittaa niitä miehiä, ketkä ehkä mahdollisesti haluavat kuolla?

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Topi Rantakivi

Ei ketään raudoissa voi ketään terveystarkastuksiin viedä. Kutsuttaisiin, ei sille mitään voi, jos mies ei halua terkkariin tulla, mutta annettaisiin edes mahdollisuus säännöllisiin tarkastuksiin.

Miehen alkutaipaleella 25-30 voitaisiin aivan hyvin antaa henkilökohtaisia terveysneuvoja.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Miesremontti-tarkastus on kyllä tarpeen meille tosimiehille, jotke eivät mene lääkäriin kuin paareilla. Itselläni havaittiin magneettikuvauksessa kaiken muun mielenkiintoisen seasta n. sentin läpimittainen arpikudos, joka viittaa aikaisempaan infarktiin. Pyh. Mulla mitään slaageja ole ollu, mitä nyt joskus vähän vituttanut raskaammin.

Ehkä tämän takia miehet eivät juuri mene vapaehtoisesti. Sieltähän voi löytyä jotain turhanpäiväistä stressattavaa.

Toimituksen poiminnat