enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Hallan vaalitenttiä katsomassa Ylen studiolla

  • Palloseura PS Hurut: Luttinen, Väätäinen ja Lundell
    Palloseura PS Hurut: Luttinen, Väätäinen ja Lundell
  • PS Vantaan Markku Naumanen ja Kai-Ari Lundell
    PS Vantaan Markku Naumanen ja Kai-Ari Lundell
  • Ennen ohjelman alkua
    Ennen ohjelman alkua

Vierailin tänään Ylen studioilla, koska puheenjohtaja Jussi Halla-ahon vaalitenttiin tarvittiin yleisöä. Ylivoimaisesti parasta koko reissussa oli nähdä tuttuja perussuomalaisia, joita en ollut pitkään aikaan nähnyt esim. Juha Mäenpää, Juha Väätäinen, Marko Enqvist, Veli-Pekka Sainio ja Knuutti Hyttinen.

Kaikkein hauskinta oli jutella Julma-Juhan kanssa hänen juoksuistaan. 10-vuotiaasta pojasta lähtien kannustin häntä paikan päällä Olympiastadionilla Suomi-Ruotsi maaotteluissa, kruunu oli tietenkin v. 1971 EM-kisat.

Halla-ahon puhe oli loistava, paras kaikista, joita tähän mennessä on pidetty. Puheessa tuli esiin Jussin parhaat puolet, älyllisyys ja rauhallisuus, mukana oli pikkuhippu hänelle tyypillistä kuivaa brittityyppistä huumoria, josta pidän. Yleisöltä Halla sai ansaitut aplodit.

Haastatteluosuus oli puuduttavaa katsottavaa, ilmastopolitiikan jauhaminen vei minut melkein unten maille. Ärsyttävää oli, kun Halla ei saanut sanoa sanottavaansa loppuun, vaan häntä katkottiin.

Haastattelijat veivät temmon pois, aihetta olisi pitänyt vaihtaa nopeammin. Ei puhuttu yhtään vaikkapa koulutus- tai puolustuspolitiikasta. Maahanmuuttokysymyksiä käsiteltiin pinnallisesti.

Lopussa Matti Apunen totesi, että Hallan olisi pitänyt kiteyttää ajatuksensa aina kahteen lauseeseen. Halla vastasi, että yleensä persuja syytetään pinnallisuudesta ja populismista, mutta nyt, kun hän yritti perustella kunnolla vastauksia, siihen ei aina annettu mahdollisuuksia.

Haastattelua vaivasi katkonaisuus ja pinnallisuus, mikä ei ollut Hallan vika. Halla pärjäsi kokonaisuudessaan paljon paremmin kuin Sipilä, Rinne tai Orpo. Mielestäni samaan tasoon on pystynyt vain Sari Essayah.

https://kaiarilundell.blogspot.com/2019/03/hallan-vaalitenttia-katsomassa-ylen.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Ja "MESTARI" palkitsi esiintymisellään kannattajansa pitämällä tenttaajatkin "tiukilla!" - Harvalla puolueella monipuoluejärjestelmissä on sellainen, mestari?!

- Entinen perusPOMO-nykyinen rukousaamiaisten mies plokissaan tullee jälleen arvioimaan mestaria ja mestarin esiintymistä...?

Tottele käskyä-seuraa johtajaa (mestaria), se perinne ja auktoriteettiusko lienee Suur-Visiiri, Il Duce Soinin ajoilta, ainakin osittain säilynyt persuissa?!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

oli yllättävän hyvä tentti.. Miksi otetaan liikaa asioita aina noihin mukaan. Miksi ei oteta vaikka 2-3 asiaa ja niihin perehdyttäisiin kunnolla? Aikaa on kumminkin Ylellä loputtomiin..

Ehkä muutaman kerran tylysti toimittaja puhui Halla-Ahon päälle, mutta kumminkin harvemmin kuin yleensä!

Nuo 2 "asiantuntijaa" nyt ovat niiiin puolueellisia heti alusta asti, ettei heidän mielipiteitä voinut totena ottaa..

Mutta paras tenttaus/vaaliohjelma jonka olen nähnyt tähän mennessä!

Toivottavasti oli mukava matka! :) Ja onnea vaaleihin! Ootko itse pääsemässä minnekkään haastatteluihin, radioon tai Tv:n?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Miksi tuolla on Apusen ja jonkun toisen ennalta suunniteltu puppu analyysi osuus? Eikö ne luota että ihmiset itse kykenevät luomaa oman käsityksen asioista.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Kyllä plokitimppa taas haukkuu Jussin
Jos Timppa olisi ollut kertomassa hevosvitsejä, se olisi toki ollut parempaa.....

Onneksi ei ollut vaan on nyt asiallisempi PJ noilla persuilla

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Joskus aikanaan poliitikkoja "soviteltiin" Tuntemattoman sotilaan eri tyyppeihin ja olisi mukava että puoluejohtajien tyyppejä ja persoonallisuuksia kuvaisivat ja arvioisivat myös psykologit ja käyttäytymistieteilijät...?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt katselin Yleltä netistä. Tri Halla-ahon puhe kesti n. 7 minuuttia. Joka minuutti kannatuksemme kohosi ainakin promillen, eli karkeasti yksi prosentti lisää kannatusta tuli siinä. Lopullinen mittaus tapahtuu vaaliuurnilla.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Meillä on kaksi puoluejohtajaa yli muiden. Halla-aho ja Väyrynen. Halla-ahon heikko kohta on kuristavan leikkauspolitiikan jatkaminen, joka voi tulla kannattajille yllätyksenä vaalien jälkeen.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Älä pelkää äläkä pelottele. Halla-ahon ja Ps:n talousohjelma jakaa julkiset menot ensisijaisiin ja toissijaisiin. Ensisijaisiin panostetaan lisää ja toissijaisista leikataan.

Yllätyksiä voi tulla, mutta ne ovat positiivisia!

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Tarkoitin tuon positiiviseksi kommentiksi. Nyt olisi kuitenkin oleellista kuulla mitä nuo toissijaiset ovat, joista leikataan. En ole havainnut missään tästä puhuttavan mutta on aika oleellinen tieto..jottei tule yllätyksiä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #9

https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/arvo...

Kannattaa lukaista. Siitä ei välttämättä ilmene mistä leikataan. Kuitenkin tärkeämpi seikka eli mistä EI leikata on selkeästi esiintuotu.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Halla-ahon jytkyn ongelmana on sama kuin Soinin ensimmäisen, eli miten sitä oppositiossa täysimääräisesti pystyisi hyödyntämään-ei juuri mitenkään...?

- No oppositiossa on hyvää aikaa keksiä muitakin agendoja ja asioita ajettavaksi, kuin mamu-politiikka. Niitä tarvitaan jos tulee se toinenkin jytky ja vaikka paalupaikka?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset