enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Totaalikieltäytyjät vapautettiin

Hovioikeuden päätös vapauttaa totaalikieltäytyjät sotii oikeustajuani vastaan. Käytännössä päätös voisi merkitä sitä, että Suomessa oltaisiin siirtymässä vapaaehtoiseen ase- ja siviilipalvelukseen. Mennään palvelukseen, jos huvittaa.

En ymmärrä ollenkaan, että ylipäätään voidaan kieltäytyä siviilipalveluksesta pasifistista syistä. Sivareita palvelee monissa hyödyllisissä tehtävissä kuten vaikkapa koulunkäyntiavustajina. Koulunkäyntiavustajan työ on mitä rauhanomaisinta työtä. 

Jos hallituksen esitys Jehovan todistajien erivapauden poistamisesta menee läpi, sen jälkeen tilanne selkiytyy, ja totaalikieltäytyjiä voidaan jälleen tuomita vankeuteen vakaumuksesta huolimatta. 

Toivottavasti eduskunnalla on selkärankaa.

https://kaiarilundell.blogspot.com/2018/12/totaalikieltaytyjat-vapautettiin.html

* * *

HS 8.12.

Hovioikeus hyväksyi jälleen totaalikieltäytyjien vapauttamiset: Ase- ja siviilipalveluksesta voi nyt siis vakaumuksen perusteella kieltäytyä ilman rangaistusta

Helsingin hovioikeus ei näytä ottavan enää käsittelyynsä totaalikieltäytyjien vapauttamisratkaisuja. Hovioikeus hylkäsi perjantaina kolme syyttäjän jatkokäsittelyhakemusta.

Siten kolmen totaalikieltäytyjän saamat vapauttavat käräjätuomiot jäävät voimaan. Se tukee entisestään tilannetta, että ase- ja siviilipalveluksesta voi nyt kieltäytyä vakaumuksen perusteella ilman rangaistusta.

Kaikki kolme miestä kieltäytyivät suorittamasta siviilipalvelusta pasifistisista syistä. Syyttäjä oli vaatinut heidän tuomitsemistaan ehdottomaan vankeuteen tai valvontarangaistukseen.

Tulevaisuudessa totaalikieltäytyjät eivät välttämättä vältä rangaistusta tämänhetkiseen tapaan, jos eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen Jehovan todistajien erivapauden poistamisesta.

Silloin totaalikieltäytyjiä voitaisiin tuomita jälleen vankeuteen vakaumuksesta riippumatta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Perustuslaki 6 § sanoo yhdenvertaisuudesta 1. ja 2. mom.:

"Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

---

Ajankohtaisissa kysymyksissä tullaan nyt alati tähän yhdenvertaisuuspykälään.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä......

ooo

Sitähän voi miettiä, että koskeeko tuo vain lakitupaa, vai koko elämää.

Eikö voisi sanoa, että "Ihmiset ovat yhdenvertaisia Suomessa," tai jollakin muulla nasevalla tavalla.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Olen aina vierastanut Jehovan todistajia, mutta nyt he saattavat tehdä ison palveluksen yhteiskunnalle, jos heidän ansiostaan myös muut totaalikieltäytyjät selviävät rangaistuksetta ja Suomessa siirrytään muiden sivistysvaltioiden tapaan käytännössä vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Toivottavasti eduskunnan konservatiiviset änkyräedustajat eivät ole tässä esteenä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Nämä muut sivistysvaltiot eivät ole Venäjän rajanaapureita ja näin ollen siellä on helppo olla vapaaehtoinen asevelvollisuus, kun mikää maa ei uhkaa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Tämä aiheuttaa suuria moraaliin ja oikeudenmukaisuuteen liittyviä ongelmia. Onko seuraava askel se, että totaalikieltyminen sallitaan myös asepalveluksen suorittaneille, ja missä tilanteessa tahansa? Esim. silloin, kun maa on konkreettisen ja välittömän hyökkäysuhan alla?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Voimassa olevan lainsäädännön mukaan myös sodan aikana lkp:n jälkeenkin voi kieltäytyä asepalveluksesta, mutta silloin joutuu vakaumuksen tutkintalautakunnan arvioitavaksi - kuten sivariin mentäsessä ennen vanhaan.

Rauhan aikanahan saa vapaasti kieltäytyä reservistä ja mennä täydennyspalvelukseen viikoksi.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Mutta nykytilanne se vasta aiheuttaakin oikeudenmukaisuusongelmia, kun koko puolustusmalli rakentuu syrjivän ja seksistisen asevelvollisuuslain pohjalle. Nuoret eivät sellaista enää hyväksy.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Rauhan aikana suuret periaatteelliset ongelmat on vielä suhteellisen helppo unohtaa, mutta jos Suomessa olisi ollut vapaaehtoisuuteen perustuva asevelvollisuus esim. vuoden 1944 suurhyökkäyksen aikana, rintamalle olisi tuskin monikaan jäänyt taistelemaan niidenkin puolesta, jotka eivät sinne halunneet lähteä.

Tällä tavalla tämä ei tule toimimaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Voidaanko nykymaailmassa ihmisiä ylipäätään pakottaa sotimaan?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #12

Ei mutta kuolemaan voidaan, ihan oma päätös laitatko hanttiin vai kuoletko kuin koira.

Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #12

Tulevaisuudessa tulee olemaan ongelmallisia kysymyksiä ratkaistavana suomen pakollisessa asepalveluksessa. Maanpuolustustahto perustuu natiolismiin ja isänmaallisuuteen jota yritetään kitkeä pois tulevien sukupolvien kasvatuksesta. Eikä sotaan pakottaminen kansainvälisten lakien mukaan tule toimimaan nykyään Mikkelin kenttätuomio-oikeudessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Kyllä voidaan. Ja nimenomaan siellä, josta meitäkin saaatetaan uhata.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Tuossa kuvaruudun ylälaidassa on päivämäärää, siinä vuosiluku 2018.
Edellinen sota oli nallipyssysotaa verrattuna nykyajan sotiin.

Tulevasta sodasta ei kukaan tiedä mitään, ei edes sotaväki.
Eniten epävarmuutta aiheuttaa taloudellinen rahakriisi, mutta siitä puhutaan niin vähän ehkä siksi että siitä tiedetään niin vähän, jos ollenkaan.

Mihin sotilaat tällöin kaivaisivat poteronsa?

Äkkiä arvioiden yli 99% ihmiskunnasta elää rauhassa. Suurin vastustaja on nälkä.
vaikka tiedotusvälineet tuovatkin tykkitulta ja pommituksia olohuoneisiimme harvase ilta.
Radikaalimmat sanovat, mitä enemmän pelkoa, sen enemmän aseita .

Haluamme rauhaa, siis valmistautukaamme siihen.
hmisten suojelu on tärkeää.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Epätasa-arvoinen palvelus on ongelma, mutta ei sillainen jonka takia koko puolustusvoimat pitäisi ajaa alas. Oikeasti fiksu ratkaisu olisi laittaa myös naiset palvelukseen, joko armeijaan tai sivariin. Kaikki puheet palkka- tai vapaaehtoisarmeijoista on jo moneen kertaan käyty läpi ja todettu surkeiksi ideoiksi, ne eivät ole taloudellisia eivätkä uskottavia ratkaisuja.

Todella harva nuori totaalikieltäytyy ja vielä harvempi arvojen takia, veikkaan henkilökohtaisesta kokemuksesta, että suurin osa kieltäytyy intistä ja sivarista, koska siellä on perseestä.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

"Oikeasti fiksu ratkaisu olisi laittaa myös naiset palvelukseen, joko armeijaan tai sivariin." Ei olisi, koska jo nyt varusmiehiä koulutetaan liikaa siihen nähden, kuinka monelle riittää reservissä kertausharjoituksia ja tai kriisin tullen ajanmukaista varustusta. Ja jo nyt on vaikea keksiä järkeviä siviilipalveluspaikkoja.

Jos miesten vessasta on lamppu palanut, ongelmaa ei kannata ratkaista niin että käydään rikkomassa lamppu naistenkin vessasta.

Ja "palkka-armeija" on hassu ja ajatukset harhateille vievä termi, pitäisi puhua ammattiarmeijasta kuten muissakin maissa tehdään. Tosin en kyllä kannata sellaistakaan. Noita kummallisia termejä olen käsitellyt mm. täällä:

http://arnokotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265069-k...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #23

Se, että ei puhuta palkka-armeijasta vaan ammattiarmeijasta on mielestäni bessewisseröintiä, toivottavasti kaikki tajuavat kuitenkin mistä on kyse.

Jos myönnät itsekin että "ammattiarmeija" ei ole fikuin ajatus, niin mikä sitten vaihtoehdoksi? On totta että kaikkia naisia ei armeijassa tarvita, joissain tilanteessa (lähinnä eturintamalla) heistä voi olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä. Vapaaehtoiseksi inttiä ei voi tehdä, koska silloin hakijoiden määrä romahtaa kun vapaaehtoisista tuntuu että muut loisivat samalla kun he rehkivät ja uhrautuvat. Lisäksi älykkäitä ihmisiä tarvitaan armeijaan mutta ilman pakollisuutta he todennäköisesti siirtyisivät suoraan työelämään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Siviilipalvelukseen ei voida pakottaa ketään, se olisi orjatyötä. Armeija ei taida useimpia naisia haluta palvelukseen; voitaisiin tehdä niin, että suurin osa naisista vapautettaisiin terveydellisistä syistä rauhan aikana.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #24

Siviilipalvelus on vaihtoehtoinen muoto suorittaa kansalasvelvollisuutensa isänmaansa hyväksi. Ei sen pidäkään olla mikään kultakaivos.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro Vastaus kommenttiin #48

Sen enempää ase- kuin siviipalveluskaan ei ole kansalaisvelvollisuus.
60 % ikäluokasta ei suorita kumpaakaan, ja hyvä niin.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #49

Minusta se on kansalaisvelvollisuus joko käydä armeija tai siiilipalvelus.

Asevelvollisuus on kanslaisvelvollisuus.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaisvelvollisuus

Katsos kun ihmisellä on oikeuksien lisäksi myös niitä velvollisuuksiakin.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro Vastaus kommenttiin #50

Wikipedia on tuossa harhaanjohtava. Asevelvoliisuus ei koske suurinta osaa Suomen kansalaisista, joten se ei voi olla kansalaisvelvollisuus. Siitä olen samaa meiltä, että ihmisillä on oikeuksien lisäksi velvollisuuksiakin, asevelvollisuus vain ei kuulu niihin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #50

Naiset eivät ilmeisesti ole ihmisiä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Asevelvollisuuslain tarkoitus ei ole rumbasta nuoria miehiä eikä myöskään ottaa kantaa tasavertaisuusasioihin, vaan huolehtia siitä, että me itsenäisenä kansakuntana voimme muokata yhteiskuntaa muiden osa-alueiden kohdalla tasavertaiseksi ja muutoinkin sellaiseksi kuin sen haluamme olevan. Parempi niin kuin vieraiden isäntien ohjastamana. Eikö totta?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Please, Arno, jätetään miehet, naiset ja muun sukupuoliset nyt jo heti suosiolla pois tästä keskustelusta. Jos itse pääkysymyksestä tulisi jotakin tolkkua ;)

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Mutta jos puhutaan asevelvollisuuteen liittyvistä yhdenvertaisuusongelmista, sukupuolinäkökulmaa ei voi ohittaa, koska se on niistä tärkein.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Arno, nainen on kuitenkin se "heikompi astia" - jo fyysisesti. Ja synnyttäjä. Laittaisitko sinä naiset tasavertaisina sotimaan? Ja lomallahan naiset voisivat sitten pyöräytellä niitä uusia suomalaisia, näinkö ajattelit sen yhdenvertaisuuden toimivan...? En jatka enää tätä keskustelua.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kun aina vedotaan: "Mutta, naiset joutuvat synnyttämään!", voitaisiinkin siten alkaa peräämään tätä, että naiset oikeasti joutuisivat synnyttämään lapsia.

Luonnollisesti vaaleatukkaisille suomalaisille sotilaille, jotka pääsisivät siten suorittamaan velvollisuutensa valtakunnan laajentumiselle.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Koko yhdenvertaisuus on täysin epärelevantti asia sodan oloissa – henkiin jääminen, sekä kansan että yksilön kannalta, on tuolloin paljon ajankohtaisempi ja olennaisempi. Sukupuolien syynäämiseen ei siinä tilanteessa riitä mielenkiinto.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Hovioikeuden päätös vapauttaa totaalikieltäytyjät sotii oikeustajuani vastaan. Käytännössä päätös voisi merkitä sitä, että Suomessa oltaisiin siirtymässä vapaaehtoiseen ase- ja siviilipalvelukseen. Mennään palvelukseen, jos huvittaa."

Ja näin sen pitääkin olla demokratiassa. Fasistinen asevelvollisuusjärjestelmä perustuu miesten vainoon ja mielipidevainoon, ja on luokiteltavissa orjatyöksi, mikä on täysin ristiriidassa demokratian kanssa.

"Toivottavasti eduskunnalla on selkärankaa."

Ai se että rangaistaan ja vainotaan nihmisiä mielipiteiden perusteelle tarkoittaa että on selkärankaa? Oletpa moraaliton ja tietämätön ihminen.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Oletko kenties totaali vai sivari?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jääköhän totaalikieltäytymisestä kuitenkin merkintä rikosrekisteriin, vaikka vankeutta ei enää anneta?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikö? Luulisi, etttä vankeustuomiosta aina jäisi merkintä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #43

---Totaalikieltäytymisestä langetetusta tuomiosta ei tule merkintää rikosrekisteriin. Sen sijaan Supo saattaa tehdä siitä merkinnän omiin rekistereihinsä (tosin viime vuosilta ei tiedossamme ole viitteitä, joiden perusteella sekään tekisi niin enää). Merkinnästä voi olla haittaa, jos haet sellaista työpaikkaa, johon pyydetään luotettavuuslausunto.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

totaalikieltäytyjät ovat yksinkertaisesti laiskoja. valtion antamat tuet kyllä kelpaavat sinne vanhempien peräkammariin mutta velvollisuudet valtiota kohtaan ei. Se onkin ainoa ilmainen lounas mikä nykymaailmassa on mahdollista saada.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Toisaalta valtio ei naisilta vaadi yhtikäs mitään.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomi tukahtuu tasa-arvoonsa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Totaalikieltäytyjäksi ryhryminen on kovien jätkien touhua: se on melkoista yhteiskunnallista aktiivisuutta, ja vaatii aikamoista staminaa. Peräkammareissa luuraavat pikemminkin ne, jotka lähetetään kasarmeilta kotiin kasvamaan, elleivät saa suoralta kädeltä vapautusta.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Eihän totaalikieltäytyjä mitään tuomiota huomaa kun kotiaresti sulautuu normaaliin arkeen jos arki kuluu muutenkin kotona tietokoneen äärellä.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Minäkin arvostan totaalikieltäytyjiä, sellaiseksi ryhtyminen on rohkea teko. Ja he raivaavat tietä uuteen aikaan: yhden sukupolven kuluttua totaalikieltäytyjien saamia tuomioita ihmetellään samaan tapaan kuin nyt kummeksumme vaikka Jenkkien 60-luvun rotulakeja tai sitä, että homous oli 70-luvulla Suomessakin rikos.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #25

Valinta se on sekin. Samalla puolustusvoimat voidaankin lakkauttaa kokonaan.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro Vastaus kommenttiin #27

Ei pidä lakkauttaa puolustusvoimia. Sen sijaan puolustus pitää järjestää yhdenvertaisella ja nykyaikaisella tavalla kuten muualla Euroopassa on tehty.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #30

Näyttää siltä, ettei järkevä rakaisu ole Suomessa mahdollinen. Kansa on niin aivopesty, että ainoa mahdollisuus on jäädä karhun kainaloon ja toivoa, ettei se vain ärsyynny mistään.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #30

Tarkoitatko, että Ruotsin ja Saksan tapainen fiasko pitäisi kopioida Suomeenkin?

Ei tule miehistöä riviin, kun kilpailukykyistä palkkaa ei voida maksaa.

Ruotsissa on parhaillaan kova hätä peruutusvaihteen löytämiseksi, kun ikuinen rauha ei näytäkään puhjenneen Eurooppaan.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «En ymmärrä ollenkaan, että ylipäätään voidaan kieltäytyä siviilipalveluksesta pasifistista syistä. Sivareita palvelee monissa hyödyllisissä tehtävissä kuten vaikkapa koulunkäyntiavustajina.»

Siviilipalvelus on lähtökohtaisesti asepalvelukseen "kannustava" velvollisuus, sillä ei ole mitään muuta tarkoitusta. Yhteiskunta toki saa jonkinlaisen tuottavan työpanoksen koulutetun sotilaan sijaan – kuten sanoit, tehtävät ovat yhteiskunnallisesti hyödyllisiä. Jos tämä otetaan siviilipalveluksen pääasialliseksi tarkoitukseksi, merkitsisi se pakkotyötä kansalaisvelvollisuutena.

Pasifistisen ideologian kannalta voisi ajatella, että asepalveluksesta kieltäytyminen taas suoraan syö yhteiskunnan "militaristisia" resursseja, sikäli jos siitä joutuu vankilaan. Yksilö ei tuota vankilassa mitään ja vankila tietenkin maksaa. Yksi vankilapäivä maksaa itse asiassa aika monen varusmiehen verran – varusmies maksaa 48 euroa päivässä kun taas vankilapäivä maksaa yli 200 euroa. Sikäli se ajaa antimilitaristista "ideologiaa" moninkertaisesti ja suurin osa vaikutuksesta tulee itse rangaistuksesta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kumma kun kukaan ei ole huolissaan siitä,että pojat pakotetaan armeijaan,eli tappamista oppimaan pakolla,kun taas tyttöjen palvelus on vapaaehtoista.Missä on femakot ja muut mee too lauman johdolla tasa-arvoa huutavat ja vaativat järjestöt ?Missä samaa maata olevat lastensuojelujärjestöt ynm.kun poikien tasa-arvosta ei kukaan viimeiseen 50 vuoteen ole puhunut mitään?Miksi suomalaisten poikien pitäisi lähteä usan sotiin tulevaisuudessa?

NATO kannatus 17% Suomalaiset jotka joutuivat Afganistanin sotaan kokoomuksen johdolla.Nyt joutuvat kerjäämään rahallista apua kuten sotaveteraanitkin vuosikymmeniä joiden rahoja hallitus leikkasi jo 2012 isis taistelijoiden traumaterapiaan joita suomeen vaeltelee tasaiseen tahtiin. Mitä hienoa on sotimisessa,ja mihin tarvitaan armeijaa varsinkin tällaisessa systeemissä jossa rajan yli päästetään viholliset ilman mitään valvontaa,eu-usa politiikan takia?
Omia vastaan vesitykeillä ja kumiluodeilla kuten muuallakin euroopassa?Palkka armeija ja poliisit omia vastaan taistelemaan ,kun eu koomasta on herätty 2000 luvulle,systeemi jossa oman maan ihmiset ovat suomalaistenkin poliitikoiden mukaan suurin uhka suomelle??Kehtaavat!

Sinne voivat mennä hallituksien isomahaiset herrat ja narrit keskenään ja muut joiden syytä kaikki sodat/mielenosoitukset ovat.Suomi ei ole mitään velkaa usalle tai näille muillekkaan maille joiden sodat on tuotu suomen maaperälle eu-toimesta jonka taustalla toimivat juuri nämä herrat ja narrit joiden luomus koko eu on.

Sotaveteraanit on unohdettu jo vuosikymmeniä sitten ja heidän taistelemansa suomi myyty.Heidän nimissään kerjätty rahaa miljarditolkulla,ja keiden taskuun päätyneet?Niinpä niin...1995 allekirjoitettu eu -sopimus oli se viimeinen niitti,nyt täällä marssii usan joukot ,terroristit ja muu kuona ,joiden takia suomalaisten turvallisuus on vaarantunut ja vaarannettu,ja näitä vartenko nuoria vaaditaan vasten tahtoaan opettelemaan tappamista jne.

Mitään ydinsotaa ei tule,ei tule venäjä suomeen,ei ole ollut tulossakaan paitsi kokoomuslaisten poliitikoiden vaalipuheissa 2008 asti ja venäjävihaajien fobioissa.Nuoria ei kiinnosta eu aikakauden poliitikoiden sotaleikit joiden menneisyys on siellä vuosikymmenien vihan ja epätasa-arvon maailmasta.

Sinne vaan eu liittovaltion johtajat ja usan päälliköt ihan itse terroristiensa,klaanilaisten ja diktaattoriensa ynm.kanssa keskenään hoitelemaan toisensa.YHTEINEN VIHOLLINEN kun vaihtuu eu-usallekin sitä mukaa,keiden vallanhimo ja maapallon rikkaudet ovat milloinkin sotien aihe.

Sotien jalkoihin jäävät ihmiset joilta nämä roistovaltiot vievät pohjavedetkin(kuten suomestakin) ,ja joiden elämät eivät paina mitään kun sotia laitetaan pystyyn.

Korruptio. Öljy,kulta,timantit jne.muut maapallon rikkaudet. Ihmisvaellukset johtuvat näiden psykopaattien johtajien taistelusta maailmanherruudesta,ainoa syy siihen on ahneus,vallanhimo,itsekkyys,narsismi jotka ohjaavat näiden valkokauluspsykopaattien ynm.käytöstä.Suomelle ei kuulu nämä sodat,eivätkä nuorille joiden elämään ne eivät enää kuulu,kuten näiden mammuttiaikaisten johtajien.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#20

Vähän kovaa tekstiä, mutta suosittelin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Täysin oikea päätös.

Minusta ketään ei pidä pakoittaa armeijaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Sivareita palvelee monissa hyödyllisissä tehtävissä kuten vaikkapa koulunkäyntiavustajina. Koulunkäyntiavustajan työ on mitä rauhanomaisinta työtä.

ooo

Tuo tuntuu järkevältä. Siitä ei ole tainnut olla kovin paljoa juttua julkisuudessa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sivareita ei tulisi laskea kouluihin levittämään myrkyllisiä oppejaan...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Eikös nuo sivarit ole sellaisia vaipoissa kulkevia vasemmistopiiperöitä.

Toimituksen poiminnat