enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Viisi vuotta lisää työtä - kahvikuppi, kiitos

Viisi vuotta työntekoa toi kokonaiseläkkeen päälle vain kaksi euroa lisää kuukaudessa. Siis kaksi euroa. Saahan sillä kahvit Shellillä, euro lisää, niin saa vielä munkin.

Ensin eläkettä korotettiin 44 eurolla, sitten vähennettiin 42 euroa. 

Muutenkaan Merjan 68 eläke ei ole kummoinen, Vilkille jää tällä hetkellä työeläkkeestä käteen 814 euroa ja Kelan maksamasta kansaneläkkeestä 178 euroa kuukaudessa.

https://kaiarilundell.blogspot.com/2018/10/viisi-vuotta-lisaa-tyota-kahvikuppi.html

* * *

1.10. Taloussanomat

Merja, 68, teki viisi vuotta töitä lisäeläkkeen toivossa, mutta koki karun yllätyksen: ”Lopputulos on plus miinus nolla”

Viisi vuotta työntekoa toi kokonaiseläkkeen päälle vain kaksi euroa lisää kuukaudessa. Merja Vilkki ihmettelee, miksi työnteosta ei ole hyötyä pienituloiselle eläkeläiselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Muutenkaan Merjan 68 eläke ei ole kummoinen, Vilkille jää tällä hetkellä työeläkkeestä käteen 814 euroa ja Kelan maksamasta kansaneläkkeestä 178 euroa kuukaudessa."

Merja siis teki viitisen vuotta ´ylimääräistä´ ja sai vain noin kympin lisää eläkettä kuukaudessa . Järjetöntä , kieltämättä.

Mutta entäs tämä ´pointti´ : Merja lienee tehnyt n. 40 vuotta työtä saadakseen tuon n. 800 käteen kuussa eläkkeen. Jos hän aikoinaan olisi heittäytynyt ´vapaalle´, elänyt vaikkapa tukien varassa koko työikänsä , siis ei olisi työskennellyt päivääkään , saisi hän nyt n. 800 euroa bruttona takuueläkettä.

"Viisi vuotta työntekoa toi kokonaiseläkkeen päälle vain kaksi euroa lisää kuukaudessa. "
40-vuotta työntekoa toi Merjalle muutaman kympin eläkekorotuksen . Järjetöntä, kieltämättä.

Toimituksen poiminnat