enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Huijaritakseja liikenteessä

Uusi tieliikennelaki tuli voimaan heinäkuun alussa. Siirryttiin säännellystä ja rajoitetusta järjestelmästä täysin vapaaseen markkinajärjestelmään.

Kaikki asiaan perehtyneet tiesivät, että täysin vapaa tuo mukanaan myös ongelmia. Odotettiin väljyyttä hinnoitteluun. Näin kävikin, ainakin hinnoittelun yläpäässä joustettiin, joissain tapauksissa onneksi myös alapäässä.

Monelle asiakkaalle voi olla järkytys, jos taksista puuttuu taksamittari. Hinnasta pitää silloin neuvotella kuten itäblokissa ennen muinoin piti tehdä.

Odotettavissa oli, että markkinoille tulee myös kriminaalitakseja. Vielä ei Suomessa ole ruotsalaistyyppistä balkanin taksimafiaa.

Odotettavissa on, että jossain vaiheessa tulee julkisuuteen ensimmäiset kilpailutukseen liittyvät ongelmat. Kaikki taksifirmat eivät ole vakaalla taloudellisella pohjalla, silloin houkutus lähteä mukaan tarjouskilpailuihin epäterveeltä pohjalta on suuri.

Ensimmäiset huijaritaksit on jo bongattu. Liikenteessä on valetakseja. Auton katolle on lätkäisty Taksi Helsingin valokupu, vaikka taksi ei olekaan ko. firman auto.

Kannattaa hypätä edelleen luotettavan taksin kyytiin, mikäli vain tunnistaa, että taksi on luotettava. 

https://kaiarilundell.blogspot.com/2018/09/huijaritakseja-liikenteessa.html

* * *

26.9. HS

Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

”Minä en ole yhtään yllättynyt.”

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen ei tunne Suomelan tapauksen yksityiskohtia, mutta ilmiön yhtiönsä brändin luvattomasta käytöstä hän kyllä tunnistaa.

”Minä en ole yhtään yllättynyt. Tuolla näkee mitä ihmeellisimpiä kopioita meistä”, Kantonen kertoo.

Kopiointi on Kantosen mukaan alkanut viime heinäkuussa tapahtuneen taksiliikenteen vapautumisen jälkeen. Taksilupien määrää ei enää rajoiteta, ja kopioijat pyrkivät hyödyntämään toisten brändejä.

”Meillä on nyt käynnissä kartoitusvaihe, jonka aikana olemme ottaneet rekisterinumeroita ylös. Meidän lakimiehemme kyllä pyrkivät reagoimaan”, Kantonen sanoo.

”Joihinkin tapauksiin olemme jo puuttuneetkin ja lähettäneet kirjeitä. Että ilmiasu ei voi olla ihan yksi yhteen.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Huijaritaksit eivät ole tän päivän vitsaus. Vai onko blogistin mielestä niin, että vasta taksiuudistus ne toivat?

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Seppo Leskinen

Huijaritakseja on aina ollut, mutta ilmeisesti on niin, että niiden määrä on kasvanut kuten Helsingin Taksin toimitusjohtaja totesi. Ei ennen ollut yleistä, että laitettiin luvatta toisten teippejä tai valokupuja omaan autoon.

Taksiuudistus odotetusti kiihdytti valetaksien määrää.

Toimituksen poiminnat