enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Ay-liikkeen antama suora puoluetuki on väärin

Ettei tule väärinkäsityksiä, totean heti alkuun, että olen aina ollut ay-mielinen. Ammattiyhdistysliike kuuluu demokratiaan siinä missä poliittiset puolueetkin. Ilman ay-liikettä työntekijöitä kohdeltaisiin mielivaltaisesti.

Olen ollut aktiivinen Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:ssa.

Lähes koko opetusurani ajan olin kouluni yhteysopettaja, pikkuluottamusmies, yksittäisen koulun opettajien linkki ammattijärjestöön Vantaan opettajien ammattiyhdistys VOAY:n kautta. Järjestin koulullani ay-vaaleja ja osallistuin jokavuotisille yhdistyksen järjestämille koulutusristeilyille. Viime kaudella olin myös OAJ:n valtuuston jäsen.

Mutta vierastan sitä, että ammattijärjestöt antavat puolueille suoraa rahallista tukea, kuten Palvelualojen ammattiliitto PAM tekee aikomuksissaan tukea vasemmistopuolueita tulevissa eduskuntavaaleissa.

OAJ:ssa ei pelata puoluekorteilla. 

Järjestin keltanokkana v. 1980 Hiekkaharjun koulussa OAJ:n valtuustovaaleihin liittyvän keskustelutilaisuuden, jossa tentattiin ehdokkaita. Joku kysyi ehdokkaiden puoluetaustoja. Pitkäaikainen ay-vaikuttaja Martti Mäkelä otti esiin OAJ:n taskukalenterin, napautti sormellaan sen kantta ja totesi, että tunnustan vain kulloisenkin OAJ:n taskukalenterin kannen väriä.

Jokaisessa ammattijärjestössä on eri puolueiden jäseniä ja kannattajia, mutta mielestäni ammattijärjestöjen jakama suora puoluetuki on väärin. En pidä siitäkään, kun yritykset tukevat kansanedustajaehdokkaita.

Epäsuorasti voidaan ajatella, että sen lauluja lauluja laulat, kenen leipää syöt.

https://kaiarilundell.blogspot.com/2018/09/ay-liikkeen-antama-suora-puoluetuki-on.html

* * *

Yle 22.9.

Ann Selin Ylellä: PAM aikoo tukea vasemmistoehdokkaita sadoilla tuhansilla euroilla – "Näin palkansaajavihamielistä hallitusta ei ole ollut aikoihin"

Palvelualojen ammattiliitto PAM aikoo tukea ensi kevään eduskuntavaaleissa vasemmistoehdokkaita sadoilla tuhansilla euroilla, PAMin ja myös SAK:n edustajiston puheenjohtaja Ann Selin paljastaa Ylen Ykkösaamussa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Minusta AY-liikkeen tuki on hyvä asia, koska se on päätetty demokraattisesti ja se annetaan puolueille, jotka puolustavat liittojen etua. Itse en toki kannata noita puolueita, mutta ammattiliiton jäsenenä olen ihan tyytyväinen tuollaiseen edunvalvontaan. Esimerkiksi yritysten antamat tuet ovat paljon epäilyttävämpiä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

OAJ on tukenut omia jäseniään eduskuntavaaleissa puoluekantaa katsomatta. esim. Mainostilaa lehdessään.

PAM on ilmoittanut tukevansa vain tietyn puolueen jäseniä eduskuntavaaleissa eli osoittaen mitä käytännössä tarkoittaa ihmisten tasa-arvoinen kohtelu PAMissa.

Jos itse olisin Päättämässä vaalituesta, niin panostaisin siihen että kaikissa puolueissa olisi ns. oman liiton kansanedustajia eikä vain yhdessä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Aika monen puolueen politiikka on ollut ammattiyhdistyksille vihamielistä. Esim. nykyisen hallituksen ja siihen aiemmin kuuluneiden persujen. Ei minusta olisi mitään järkeä tukea vihamielistä toimintaa, jonka tavoitteena on ammattiliittojen aseman jatkuva heikentäminen.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Ville Ylitalo

En koe, että Persut olisi ammattiyhdistysvihamielinen puolue. Jos tarkaan luit kirjoitukseni, mainitsin heti kärkeen, että olen ay-mielinen.

Kyse on ay-liikkeen antamista tuista puolueille.

PAM:kin suhteen olen aivan varma, että ammattiliitossa on monen puolueen jäseniä tai kannattajia. Tunnen PAM:n entisen jäsenen, joka erosi liitosta Anne Selinin ilmoituksen takia.

Ymmärrän liittojen normaalin lobbaamiseen eduskuntaan päin kyllä.

Yhtä arvettulavana pidän EK:n ja yritysten puoluetuen vaaleja varten.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Jo vuosia on ollut tiedossa se että työmarkkinoiden jäykkyyttä pitää vähentää jotta työpaikkoja löytyy Suomesta myös tulevaisuudessa. Vuosien kuluessa on myös tullut huomatuksi se etteivät työmarkkinat osaa tai halua uudistua vaan mieluimmin poteroitua omiin lokeroihin.

Jokaista uudistusta mikä ei tuo jotain lisää AY-liikkeelle vastustetaan enemmän tai vähemmän lakoilla tai sitten levitetään valheellista tietoa kuten tuli todettua viimeksi SAK mainoksista.

Ei AY-liike voi aina olla saajan asemassa ja koska hallituksen pitää huolta myös muista kuin vain AY-liikeen eduista voi siitä toki tuntua että siltä että toimitaan vasten sitä. Nyt tosin tuntuu siltä että AY-liike haluaa pitää ns.koulukiusaajan oikeuksia tärkeinä, sillä miksi muuten se toimiii siten kuin se nyt toimii.
Tai sitten kyse on vain poliittisesta vallasta, ei työllisyyden hoidosta, sillä nyt käsillä oleva uudistus ei edes vähennä Ay-liikkeen valtaa.

Jos hallitus todella toteuttaisi AY-liikeen suuntaa vihamielistä politiikkaa niin silloin se rajoittaisi sen oikeuksia sopia asioista ja pistäisi jäsen yms. maksut veron piiriin.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Juha Salmi: "OAJ on tukenut omia jäseniään eduskuntavaaleissa puoluekantaa katsomatta. esim. Mainostilaa lehdessään"

Kyllä, alennusta mainoksista jäsenille, mutta kuten totesit, puoluekantaa katsomatta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ainakin metalli on tukenut jäseniään, puoluetaustasta riippumatta.

Toimituksen poiminnat