enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Sotkuista huolimatta Kaljakellunta on hieno, yhteisöllinen tapahtua

  • Lähtöpaikka Vantaan ja Helsingin rajalla
    Lähtöpaikka Vantaan ja Helsingin rajalla
  • Ilma oli lämmin, hauska oli kellua alas Vantaanjokea.
    Ilma oli lämmin, hauska oli kellua alas Vantaanjokea.

Vantaan Sanomien 31.7. mielipidekirjoituksessa nimimerkki “Siivotkaa jälkenne” kirjoitti, että “Kaljakellunnasta jäi taas kohtuuton sotku – "Miksi päättäjät eivät saa mitään aikaiseksi?"

Kirjoittaja on oikeassa. Kesätempausten sotkut on siivottava. Päättäjien on saatava jotain aikaiseksi.

Osallistuin mielenkiinnosta vasta nyt ensimmäistä kertaa Kaljakelluntaan, tosin ilman kaljaa. Valtaosa kelluvista nuorista oli aivan tavallisia tervehenkisiä nuoria. Örveltäjiä oli vähän. Tunnelma oli hyvin yhteisöllinen ja elämäniloinen. 

Tällä kertaa kellunta oli Helsingin puolella, lähtöpaikka oli Vantaan ja Helsingin rajalla. Oli aivan mahtavaa upeassa kesäsäässä lipua hiljalleen alas kohti Pikkukoskea pitkin kaunista Vantaanjokea.

Kellumaan tultiin varta vasten aina Australiasta asti, “This is absolutely fantastic”. Kaljakellunasta tehdyt You Tube -videot ovat tehneet tehtävänsä, sillä huomasin monta englannin- tai saksankielistä kumivenekuntaa. Muutamaa muutakin vierasta kieltä kuulin puhuttavan.

Suomessa on kaiken maailman pieniä kesäfestareita akankantoineen ja suojalkapalloineen. Miksei Vantaa ota vastuuta Kaljakellunnasta ja brändää sitä? Silloin kellunta voisi alkaa Heurekan luota ja päättyä Kirkonkylään.

Ainakin Vantaan kaupungin visio on hieno, “Rohkea ja rento Vantaa on edelläkävijä ja vastuullinen kasvun keskus”. Maailmalla ei Kaljakelluntaa vastaavia tapahtumia ole, jollei nyt Amsterdamin kanavissa pidettävää “Canal Paradea” oteta lukuun. 

Luonteeltaan Kaljakellunta muistuttaa hyvin paljon vappua tai uutta vuotta. On aivan turha luulla, että osallistujat pystyisivät itse keräämään kaikki roskat pois. Kaupungin on organisoitava roskien keruu. Varsinkin kellunnan päätepisteen roskapisteiden on oltava tehokkaita.

Olisi komeaa, jos joen varrelle ripoteltaisiin bajamajoja, jottei ihmisten tarvitsisi rantapöpeliköissä kyykistellä. Rannalle voitaisiin laittaa tilapäisiä laitureita, joissa myytäisiin ruokaa ja virvokkeita. Kirkonkylän lähettyville voitaisiin rakentaa festarialue bändilavoineen, jossa nuoriso voisi lopettaa komean kelluntapäivän.

Kovan vastatuulen takia rantauduimme Pukinmäen laiturille. Paikalla oli pullojen keräilijöitä. Kumiveneitä ei kannata puhkoa. Oma ehjä uima-altaamme pumppuineen kelpasi kyllä rannalla olevalle lapsiperheelle, pakettiauton perään menivät.

http://kaiarilundell.blogspot.com/2018/08/kaljakellunta-on-hieno-yhteiso...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Ihmettelen entisenä tikkurilalaisena nuorena, miksi me emme jo paljon aikaisemmin keksineet tätä fantastista ideaa.

Nykynuoriso on monessakin mielessä fiksumpaa ja vastuullisempaa kuin esimerkiksi 60-70-80 -lukujen nuorisot.

Pekka Iiskonmaki

Suomessa kaikki tapahtumat työllistävät viranomaisia. Puistokonsertti työllisti hieman poliisia jne.

Muina aikoina heillä ei ole töitä, mutta palkka juoksee.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Valkoinen Roskaväki tarvitsee oman Pridensä.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Jouni Borgman, tapahtumaan osallistui aivan tavallisia suomalaisia nuoria kaikista yhteiskuntaluokista. Mukana oli muutama keski-ikäinenkin nuori kuten me. Osallistujina oli myös muitakin kuin valkoihoisia ihmisiä.

Mikä tämä valkoinen roskaväkitermi oikein on? Melkoista fasismia...tai ainakin silkkaa rasismia.

Tavalliset nuoret eivät ole roskaväkeä.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Muutenkin Suomessa on liian vähän isoja yhteisöllisiä tapahtumia. Karnevaalinomaisia tapahtumia kuten vappu tai uusi vuosi todella vähän.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Totta, ja nekin on vähän enemmän sellaisia että ollaan omalla poruukalla muiden seassa...

Tarvittaisiin tapahtumia jossa olisi yhdessä paikassa porukkaa ja jokainen olisi ssiinä mukana vaikkei olisi sitä omaa porukkaa messissä.

Ehkä tämä juolahti mieleen kun itseltäni puuttuu ne kaverit joiden kanssa klähtisi tuollaisiin tpahtumiin, ja yksin on hankalaa sit olla tuolla..

Kuten ehdotit kaupunki voisi siivota jäljet, ei paljoa maksaisi. Kuitetnaakn en lähtisi tuohon sinun ehdottamaasi myynti ynm. ajatukseen koska silloin tapahtuman tyyli muuttuisi liikaa!

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Kaljakelluntaan voi liittää siivouksen jälkitapahtumana. Saatan olla itse siellä siivoamassa perästä päin ensi vuonna.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Minäkin kannatan kaljakellunta tapahtumaa mutta Kerava- ja Vantaa-joen veden likaisuus arvelluttaa. Mutta tuosta kellujat eivät ole moksiskaan. Luulisi kuitenkin, että edes Vihreät ottaisivat tapahtumassa veden likaisuuden esiin. Ja paikka paikoin rannoilla tuoksuu p:llä alkava aine.

Toimituksen poiminnat