enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Hiljaa hengiltä

  • Hiljaa hengiltä

Köyhät eläkeläiset Suomessa on aktiivisesti unohdettu kansanosa.

Suomessa asuvien omaa eläkettä saavien kokonaiseläkejakauma 31.12.2017 (Eläketurvakeskus)

Yli kolmasosalla eläkeläisistä tekee todella tiukkaa. Alimpien portaiden eläkeläisten säädyllinen elämä esim. pääkaupunkiseudulla ilman asumistukia on mahdotonta.

Lopettaisin tehottomien kilpailua vääristävien yritystukien (MOT 2.12.2017) jakamisen, ja antaisin ko. rahat köyhille eläkeläisille. Köyhät ihmiset laittavat rahansa suoraan kulutukseen, mikä piristää suomalaista toimeliaisuutta joka tasolla. Sitä paitsi arvolisänverotuksen kautta osa rahoista palautuu suoraan takaisin sylttytehtaalle.

Eläkeläisten taitettu indeksi (Ilkka 2.5.2018) on poistettava, sillä eläkkeet alkoivat jäädä palkoista jälkeen, kun eduskunta päätti sen käyttöönotosta 1995.

Emme arvosta eläkeläisiämme. Monessa maassa eläkeläisten elämää helpotetaan ilmaisella matkustusoikeudella julkisissa liikennevälineissä. Näin tehdään mm. Lontoossa, jossa yli 60-vuotiaat saavat matkustaa ilmaiseksi.

Vireä ja toimelias eläkeläinen tuo yhteiskunnalle säästöjä, kun vältytään kalliilta sairaalamakuuttamiselta.

Jotenkin tuntuu siltä, että meillä vanhukset tapetaan hiljaa hengiltä. Ajatellaan ehkä, että kuollut vanhus vasta säästöä tuokin.

https://kaiarilundell.blogspot.fi/2018/05/hiljaa-hengilta.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Oikeassa olet, mutta eduskunta ei ole ollut valmis korjaamaan taitettua indeksiä, vaikka Kiljusen aloite sai lähes 85 000 kannattajaa. Olen itsekin kirjoittanut näistä samoista asioista aikoinaan. http://www.ritvapuolakka.fi/412180099

Toivottavasti perussuomalaiset ottaisivat nyt nämä eläkeläisten asiat kunnolla hoitaakseen, eikä vaan vaalipuheissaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kannattaa tosiaan aktiivisesti ajaa tätä pieneläkeläisten asiaa, koska he eivät todellakaan valita turhaan.

Silloin kun pieneläkeläisten eläkkeet saataisiin sille kuuluvalle tasolle, niin suoraan säästettäisiin yhteiskunnan menoissa, kun tarvetta esim. asumistukiin ei enää olisi. Korkeisiin vuokriin pitäisi pystyä puuttumaan yhteiskunnan varoilla tuetuissa vuokrayhtiöissä, koska korkeat vuokrat lisäävät asumistukikuluja ja näin yhteiskunta maksaa moneen kertaan näitä asumisen kuluja.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Lopettaisin tehottomien kilpailua vääristävien yritystukien (MOT 2.12.2017) jakamisen, ja antaisin ko. rahat köyhille eläkeläisille."

Niin lopettaisi tuon järjettömyyden moni muukin vaan ei kuulemma onnistu, perustuslaki suojaa ; uskoo ken haluaa..:

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Huoli mummosta vie pariskunnan voimat –  Kaupungin ratkaisu: Älkää pitäkö vanhukseen niin paljon yhteyttä

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/650150-huo...

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Ajatellaan ehkä, että kuollut vanhus vasta säästöä tuokin."

Kuollut vanhus, kuollut vammainen, kuollut mielenterveyskuntoutuja, kuollut pitkäaikaistyötön. Näillä kaikilla hyvinvointivaltio Suomi hakee säästöjä.

Monen harrastama "vihervasemmiston" pahuudesta paasaaminen tuntuu jotenkin ylenpalttiselta aikana, jona (ääri)oikeistohallituksen politiikka on aidosti räätälöity tappamaan ihmisiä sosiaalidarwinistisen ideologian mukaisesti.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Toinen ääripää on se, että tapetaan ihmiset työnteolla ja sitä se oikeastaan vaatisi, jos haluttaisiin ottaa käyttöön kaikki vasemmiston ehdotukset.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sekin on kyllä totta, että toiset tekevät sitten kahden työt, stressaantuvat ja väsyvät.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

En pidä Suomen vasemmistoa hirveästi oikeistoa parempana. Siksi minulla ei ole puoluekantaakaan. Monen mielestä kaikki paha vain tuntuu tulevan vasemmalta, mitä tosiasioiden valossa ihmettelen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #11

Minulle on ainakin sama, tulevatko hyvät ehdotukset oikealta tai vasemmalta. Kannatin Kiljusen aloitetta vaikken demari olekaan. Tiedän kuitenkin demareita, jotka eivät edes itse kannattaneet ko. aloitetta, joten puolueuskollisuudesta ei edes kannata tässä yhteydessä puhua, vaan yhteisestä tahtotilasta, miten talouttamme saataisiin korjattua.

Kun raha pantaisiin kiertämään, niin eläkeläisten ostovoima kohentuisi, jolloin se hyödyttäisi meitä kaikkia.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tässä näkyy hyvin se, mikä on ongelmana nykyisessä eläkejärjetelmässä. Eläkeläisille on luvattu liikaa ja heidän etunsa karsiutuu vähitellen, koska nykyiset työssäolevat eivät vain pysty maksamaan enempää.

Jos yritystuet poistaa tuomatta mitään muita helpotuksia yrityksille, niin se meinaa entistä vähemmän työsskäyviä. Toki yritystuet pitää saada pois, mutta ne olisi hyvä kompensoida esim. veroalennuksena, ettei tehdä lisää työttömiä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sinänsä meillä on mahtava potti eläkevaroja, mutta niitä ei haluta käyttää. Jos taitettu indeksi saataisiin palautettua sille kuuluvaan asemaan, yhteiskunta säästäisi, kun sen ei tarvitsi auttaa pieneläkeläisiä eri tukien muodossa. https://www.tela.fi/sijoitusanalyysi

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Nimenomaan näin, mutta jokaisessa ketjussa, josta asiasta keskustellaan, esiintyy muutamia joilla ei ole tietoa, eikä halua edes etsiä sitä, vaan väittävät maksajien puutetta, vaikka rahat ovat jo eläkeyhtiöissä ja tuottavat valtavasti joka ikinen vuosi!

Onko nämä "vastarannan kiisket" eläkeyhtiöitten maksamia trolleja, jotka levittävät tätä valetta? Luultavasti ovat!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #12

Kun katsoo tuota talukkoa, näkee rahaston suurenemisen vuosi vuodelta. Muistelen silloin aikoinaan tuon kansalaisaloitteen aikoihin, ettei työeläkeindeksin korjaamiseen olisi oikeastaan mennyt kuin muutama miljardi, eli rahaa kyllä jäisi jälkipolvillekin. Suvi-Anne "Suomen myyjä" Siimes tietää tämän varsin hyvin, mutta porisee lämpimikseen, että rahaa ei jäisi lapsillemme. Vetoaa siis väärällä tavalla tunteisiin, kun oikeasta asiasta puhutaan.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #12

Tämä "eläkeyhtiöiden trolli" kannattaa nykyisen eläkesysteemin purkamista ja verotusoikeuden viemistä eläkeyhtiöiltä. Tilalle sit jotain vähän kestävempää, jossa olisi vähemmän välikäsiä ja jossa otettaisiin oikeasti huomioon tulevaisuudenkin sukupolvet muuten kuin maksajan roolissa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Sijoitusten tuotot auttavat lievittämään nykyisten työntekijöiden eläkemaksuja. Jos niitä ruvetaan purkamaan, niin se tietää tulevaisuuden sukupolville kalliimpia eläkemaksuja huonommilla eläke-etuuksilla. Muutenkin purkaminen aiheuttaisi purkautumisspiraalin, joka luultavasti vaikuttaisi negatiivisesti nykyistenkin eläkelästen etuuksiin.

Suurin ongelma on nykyinen eläkesysteemi kokonaisuudessaan.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Yhden, tai korkeintaan kahden työeläkeyhtiön malli toisi joka vuosi noin 500 miljoonan säästön hallintokuluissa! Jo yksin tällä säästöllä saisi melkoisen, noin 100 euron, eläkekorotuksen pienimpiin eläkkeisiin!

Toimituksen poiminnat