enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Ammattilainen Merja Ylä-Anttila Ylen toimitusjohtajaksi

MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kutsuttiin Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi. 

Mielenkiintoista on, että kutsuttiin.

Medialle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Ylä-Anttila kertoi, ettei hän hakenut tehtävää, vaan päätyi johtajakisaan headhunterin yhteydenoton seurauksena (Yle).

Tähän mennessä kaikki Ylen ykkösjohtajat on valittu poliittisten perustein, ensimmäistä kertaa johtaja valittiin journalistisin perustein. Toimeen tarttuu nyt alan täysiverinen ammattilainen.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaa on viime vuosina ajettu alas. Sekä uutisten että ajankohtaisohjelmien studioihin rahdataan ihmisiä haasteltaviksi, kun jostain syystä ei haluta kunnon uutisjuttuja tai ajankohtaisreportaaseja enää tehdä.

Ajankohtaisohjelmista on tullut keskusteluohjelmia. Alennustilan huippu on, kun joskus toimittajat ovat haastatelleet toisiaan.

Uutiset ja ajankohtaisohjelmat ovat Ylen ydintoimintaa. Toivottavasti uusi toimitusjohtaja reivaa ko. ohjelmat kuntoon.

Ylä-Anttila on toinen nainen Ylen johdossa. Ensimmäinen oli SKDL:n Hella Wuolijoki 1945-1949. Hänet erotettiin tehtävästään kuten myös vasemmistojohtajat Eino S. Repo ja Mikael Jungner. Moni vielä muistaa Reporadion. Hyvin ei käynyt Reino Paasilinnallekaan.

Ilolla odotan Merja Ylä-Anttilan linjauksia. Ylä-Anttila on oikeassa siinä, että Yle on median ykköspaikka.

 

* * *

17.4.

Merja Ylä-Anttila on Yleisradion uusi toimitusjohtaja – "Yle on median ykköspaikka"

Ylen uusi johtaja tulee naapurista. Merja Ylä-Anttila on toiminut pitkään MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana.

Ylen hallitus on nimittänyt Merja Ylä-Anttilan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Ylä-Anttila seuraa tehtävässä Lauri Kivistä, joka siirtyy yksityiselle sektorille. Ylä-Anttila aloittaa tehtävässä 1.9.2018.

Merja Ylä-Anttilalla on pitkä, yli kolmenkymmenen vuoden ura media-alalta. 

Hän on työskennellyt MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana vuodesta 2001. Viimeiset kolme vuotta Ylä-Anttila on ollut myös MTV:lle uutisia tuottavan Bonnier Broadcastin tytäryhtiön Mediahub Helsingin toimitusjohtaja. Ylä-Anttila luopui molemmista tehtävistä tänään.

– Yleisradio on median ykköspaikka, kun haluaa työskennellä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olen iloinen, innostunut ja hyvin motivoitunut ottamaan vastaan tämän tehtävän, Ylä-Anttila sanoo Ylen tiedotteessa.

– Minulla on paljon kokemusta paitsi journalismista myös median liiketoiminnan johtamisesta muutos- ja murrosvaiheissa.

Hakuprosessissa oli mukana 25 tehtävästä kiinnostunutta henkilöä. Yle oli sopinut hakijoiden kanssa, ettei heidän nimiään julkisteta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Ylen toimitusjohtaja on poliittinen tehtävä 110%. Ei ole headhuntereiden asia valita tuohon pestiin pätevintä. Kun jossakin maassa tehdään vallankumous, niin ensimmäisenä vallataan kansallisen radion ja TV:n toimitilat, jotta päästään uutisstudioihin välittämään kansalle 'oikeaa tietoa'.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Mielenkiintoista on nähdä, miten sujuu päätoimittaja Jouko Jokisen ja Merja Ylä-Anttilan yhteiselo, koska jälkimmäinen tj:n lisäksi on myös kovan tason päätoimittaja.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Toivottavasti uusi toimitusjohtaja reivaa ko. ohjelmat kuntoon.

ooo

Taitaa olla turha toivo. Ylä- Anttilahan sanoi, että sisällöt eivät kuulu hänelle.

Toimituksen poiminnat