enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Järvikalamureketta, perunaa, juureksia ja salaattia

  • Kotimaista laatukouluruokaa
    Kotimaista laatukouluruokaa

Valittelin edellisessä blogikirjoituksessani, että Vantaalla käytetään kouluruuan raaka-aineina aivan liikaa ulkomaalaisia tuotteita kuten soijaa valtamerten takaa, ruotsalaista näkkileipää tai pastaa.

http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253564-ruotsalaista-nakkileipaa-ja-pastaa-var-sa-god

Tänään oli aivan erilainen, suorastaan mieltä kohottava koululounas, kalamureketta, perunaa, juureksia ja salaattia. Kysyin kouluemännältämme, mistä kalamureke oli tehty. Se oli valmistettu suomalaisesta järvikalasta, ahventa, haukea ja särkeä.

Lounas, varsinkin mureke ja juurekset, olivat hyvin maukkaita. Kolmasluokkalaiset oppilaanikin pitivät murekkeesta, vaikka kaikista kalaruuista he eivät välttämättä pidä. Aivan kaikki oppilaat eivät tohtineet ottaa juureksia. 

Kouluruokailussa lapsia opetetaan totuttelemaan monipuoliseen ruokavalioon ja erilaisiin ruokalajeihin. Myös pöytätavat ovat tärkeitä.

Ja tänään koululounas oli kotimaista alkuperää ruotsalaista näkkileipää lukuun ottamatta!

Five Stars - Outstanding

https://schoolmeal.blogspot.fi/2018/04/fishloaf-with-potatoes-root-vegetables.html

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kalamurekkeesta erityismaininta. Pieni hauki, särki ja ahven ovat mainioita kaloja. Ovat vaan peijakkaat kovasti ruotoisia, mutta murekkeeseen jauhettuna sekin harmi häviää. Iso ahven, sellainen jonka voi fileroida, on tietysti jo niin tavattoman kallis arvokala, että ei taida kouluilla olla moiseen varaa. Eikä kyllä tavan tallaajallakaan muutoin kuin itse pyydystettynä tai juhlapäivinä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Monet tutkijat ovat sitä mieltä, että tummavesisistä järvistä pyydettyyn isompaan petokalaan ei tulisi koskea pitkällä tikullakaan. Syy tähän on kalaan kertynyt metyylielohopea.

Toimituksen poiminnat