enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Maksuton kouluruokailu

  • Pastaa jauhelihakastikkeella
    Pastaa jauhelihakastikkeella

Olen aloittanut uuden kouluruoka-aiheisen blogin. Se on suunnattu lähinnä ulkomaille, mutta luulen, että mielenkiintoa riittää täälläkin, vaikka blogi onkin englanninkielinen. Kouluruokailu herättää aina jonkin sortin intohimoja.

https://schoolmeal.blogspot.fi

Suomalaisen peruskoulun yksi komein aarre on kaikille maksuton kouluruokailu. Meille se on itsestäänselvyys. Joskus tuntuu siltä, että emme arvosta kouluruokailua riittävästi. Kaikille maksuton kouluruokailua on tasa-arvoa parhaimmillaan.

Tänään ruokalistalla oli tarjolla pastaa jauhelihakastikkeella. Arviointi tuli Mikkolan koulusta. Erityismaininta tulee salaattipöydästä, josta oppilaat saavat valita mieleisensä annoksen.

Maanantaisin Vantaalla tarjotaan tuhtia kamaa, täyttää varmasti nälkäisenkin vatsan. Vantaalla keskinmääräinen ruoka-aineiden annoshinta on vain 67 senttiä, joka on maan alhaisin. Silti ruoka yleensä on vähintäänkin tyydyttävää. Annoshintaa voisi korottaa vaikka parillakymmenellä sentillä. Annoksen kokonaishinta kaikkine kuluineen on 1,67 euroa.

Kotimaista lähiruokaa pitäisi suosia.

Olisi hauska saada kuvia arviointineen muualtakin Suomesta. Samalla mainostan blogissani ko. koulua, laitan sinne koulun kotisivun linkin. Kuvat ottaisin vastaan blogini mallin mukaan, suoraan ylhäältä alas.

Lyhyt suomenkielinen arviointi riittää.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>.....Annoksen kokonaishinta kaikkine kuluineen on 1,67 euroa....

ooo

Haapsalulaisessa koulussa sai ainakin jokin aika sitten päivän lounaan 2:lla eurolla. Sinne saivat mennä syömään myös ulkopuoliset. Oppilaille se oli luonnollisesti maksuton.

''''''''
Haapsalulaisessa pubissa saa päivän lounaan hintaan 3,50. Söin tänään sianmaksakastiketta.
Ei moittimista

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Omilta kouluajoilta muistan, että ruoka tuli koulun omasta keittiöstä ja oli todella hyvää. Rehtori söi usein kaksi kertaa peräkkäin, ensin peruskoululaisten kanssa ja sitten lukiolaisten kanssa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Onhan se hienoa tämä Suomalainen kouluruokailu kaikenkaikkineen.
Itse aikoinaan törmäsin seikkaan joka pani miettimään tätä tasa-arvoisuus teemaa.

Olin tuolloin yksinhuoltaja isä ja minun kolmelasta kävivät kouluja joissa oli ilmainen ruoka, mutta oppimateriaali piti itse maksaa

Poikani opiskeli ammattioppilaitoksessa kun taas molemmat tyttäreni suorittivat kaksoistutkinnon, eli ammattioppilaitoksen sekä lukion. Käytännössä maksoin viiden oppilaan edestä oppimateriaali kustannuksia.

Laskeskelin silloisen kouluruokailu hintatiedon mukaisesti kustannuksia ja vertailin niitä oppimateriaali kustannuksiin, päädyin tulokseen omaltakannaltani siihen että edullisempaa olisi maksaa ruokailu omakustanne hintaan ja saada oppimateriaali ilmaiseksi.

Mikäli perheessä on yksi lapsi joka opiskelee antamani mallin mukaisesti, niin varmaan on edullisempaa ilmainen ruoka ja maksulliset kirjat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset