enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Nettiäänestykseen

Perussuomalaiset on demokraattisin puolue. Jyväskylään pääsi 2300 jäsentä äänestämään puolueen puheenjohtajasta. Perussuomalaisilla ei ole politrukkeja.

Syystä tai toisesta kaikki jäsenet eivät päässeet Jyväskylään. Viikonloppuna en päässyt paikalle, koska nuorin lapseni pääsi silloin ripille. Siivouksen ja sipulinleikkuun lomassa seurasin Perussuomalaisten sivuilta puoluekokouksen hektisiä tapahtumia lähes koko lauantaipäivän.

Äänestykset hämmästyttivät, koska hylättyjä ääniä tuli roppakaupalla.

Puolueen nykysäännöt ovat pienen puolueen säännöt. Jäseniä on 8000 ja vain osa heistä päättää puheenjohtajasta ja puoluevaltuustosta.

Olen pitkään ollut sitä mieltä, että meidän pitäisi siirtyä etä-äänestykseen. Vihreät valitsevat kohta puheenjohtajansa postiäänestyksellä.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005258304.html

Ehdotan, että puolue siirtyy suoraan nykyaikaan ja sähköiseen äänestämiseen. Varmentaminen todettaisiin pankkitunnuksilla.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2017/06/nettiaanestykseen.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ihan jees idea mielestäni.

Itsellenikin oli haasteellista 12-lapsen isänä ja yrittäjänä saada raivattua aikaa kokoukselle, kun on vielä tuo talonmaalauskin tehtävä nyt jossakin "välissä"

Tosin kokous oli kyllä ihan kiva tapahtuma, ja mukava oli jutella ja tavata ihmisiä puolueesta

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

En kannata. Itsekään en päässyt paikalle.

Perusteluja: kokous on kuitenkin myös sosiaalinen tapahtuma. Pääsee vaihtamaan kuulumisia, miettiä tulevia toiveita politiikassa - ja totta kai ihan politiikan ulkopuolistakin rupattelua. Harvoin sitä näkee Turusta käsin lappilaisia perussuomalaisia.

Nyt, kun kyberturvallisuutta on kyseenalaistettu niin tällaiseen nettiäänestykseen ryhtyminen luo aina varjon sille, että "Putin äänesti".

Nytkin tuli kokouksessa esitys puheenjohtajaksi valitun Halla-ahon toimesta siitä, miten puolueen presidentinvaaliehdokkaan suhteen tulisi toimia. Ääni oli siinä kohtaa kuitenkin annettava sillä hetkellä, eikä esimerkiksi ennakkoon voinut äänestää.

---

Olen toki aiemmin kannattanut nettiäänestystä, mutta olen vaihtanut kantaani em. syistä.

Toimituksen poiminnat