enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Kiky alkaa purra

  • Positiivista virettä, oletko valmis?
    Positiivista virettä, oletko valmis?

Selailin tänään Kauppalehteä. Lehdessä Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen kertoo, että yritykset ovat saaneet kikystä eli kilpailukykypaketista positiivisen signaalin, mikä näkyy sekä tilauksissa että uusissa rekrytoinneissa. 

Teknologiateollisuusyritykset ovat palkanneet uutta väkeä tammi-maaliskuussa 11 000 ja viime vuonna kokonaisuudessaan 28 500. Määrät ovat merkittäviä.

Hallitus totesi kikyä rustatessaan heti kärkeen, että tulokset alkavat kunnolla näkyä hallituskauden lopussa. Nyt näyttää siltä, että kiky on alkanut purra hieman odotettua aikaisemmin.

Kiky on luonut positiivisen vireen. Toivottavasti vire antaa uskoa siinä määrin, että yritykset alkavat investoida kunnolla myös kotimaahan.

Perussuomalaiset on maksanut kovan hinnan hallituspolitiikasta. Monet ratkaisut ovat olleet äänestäjien mielestä kovia. Puoluetta on syytetty takinkäännöstä. Pitää kumminkin muistaa hallitustaipaleen lähtökohdat. Jotain oli pakko tehdä, jotta talouden syöksykierre saataisiin katkaistua.

Nyt näyttää siltä, että kikyn ja muiden toimien avulla hallitus voi onnistua päätehtävässään eli talouden tervehdyttämisessä. Kun talous voi hyvin, silloin on mahdollista jakaa hyvää myös palkansaajille.

Hyvää kannattaa aina odottaa.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2017/05/kiky-alkaa-purra.html

 

* * *

3.5. Kauppalehti

Kiky-remontti vauhdittaa jo tilausten kasvua

Metallin ja koneteollisuuden tilaukset ovat vihdoinkin lähteneet vahvistumaan päin. Teknologiateollisuus kertoi eilen, että liiton kyselyyn vastanneet jäsenyritykset ovat alkuvuodesta pystyneet nostamaan tilauskertymiään euroissa mitattuna noin 13 prosenttia, eli kahdeksaan miljardiin euroon.

Tilauskannan arvo oli 19 miljardia euroa maaliskuun lopussa. Parannusta vuoden vaihteesta oli noin miljardin verran. Vauhtia voi pitää melko rivakkana.

Varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen kertoo, että yritykset ovat saaneet kilpailukykypaketista eli niin sanotusta kikystä positiivisen signaalin.

”Luvuista käy ilmi, että hintakilpailukyky on parantunut tilauksissa. Lisäksi maailmantalous on elpynyt, mikä tuo osansa tilauskertymien noususta,” Inkeroinen jatkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Kun uupuneet opettajat istuvat jossain kiky-seminaarissa iltaseitsemään, Suomen vienti alkaa vetää?

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Opettajien iltaseminaarit eivät taida vaikuttaa Suomen vientiin :)

Blogikirjoituksessani käsittelin Teknologiateollisuuden positiivista virettä ja sen vaikutusta Suomen talouden tervehtymiseen.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Onko kirjoittajalla tietoa, kuinka paljon teknologiateollisuudesta on hävinnyt vanhoja työpaikkoja viime ja tämän vuoden aikana? Mikä on työpaikkojen netto?

Lisää kikyjä eli palkat alas, lomat leikkuriin ja lisää palkatonta työaikaa. Kyllä yhtiöt tykkäävät ja hallintarekistereiden sisäänheittäjät kiittävät!

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Kauppalehdestä ei tullut ilmi "työpaikkojen nettoa", mutta jotain osviittaa löytyy tästä:

"Teknologiateollisuuden johtaja Laura Juvonen muistuttaa, että teknologiateollisuuden noin 160 yrityksen kasvuryhmä vauhditti viime vuonna noin 1,6 miljardia euron liikevaihtoaan, joka oli yhteensä noin 13,5 miljardia euroa." (Kauppalehti 3.5.)

Tuskin noihin lukuihin päästään pelkästään työntekijöitä irtisanomalla.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun Kelamaksu poistettin 1,2 Mrd/v -10 alkoi Nokian jätti irtisanomiset -11

Nokia suunnittelee 200 työpaikan vähennyksiä Suomessa
4.5.2017 KL

Alkaako sama ralli yrityksissä nyt kun hallituksen "lahjat" on saatu plakkariin ?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Paskapuhetta. Hallituksen kiky ja muut vakautustoimet eivät vielä näy vaan nyt nautitaan edellisen hallituksen tekemistä toimista.

Valtiontaloutta ei parissa vuodessa käännetä suuntaan eikä toiseen.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Eli negatiiviset vaikutukset yhteiskunnassa ovat nykyhallituksen tekosia, ja positiiviset kaikuja aikasemman hallituksen toimista.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Näin tämä on tietysti ymmärrettävä. Oikeastaan hallituksenkin vaikeudetkin on lähtöisin nimenomaan perussuomalaisista, nykyisen sen takia että persut lähtivät mukaan ja viime hallituksen vaikeudet myös koska persut eivät lähteneet mukaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #10

-07 VM Heinäluomalta perintö -07-11 hallitukselle
Velkaa vain 54 Mrd
Ylijämää 3Mrd

Tee johtopäätökset itse.

Kun PS tuli eduskuntaan -03 istuivat he valiokunnassa päättämässä asioista.
On istunut siitä lähtienkin .
Tietäen koko ajan missä mennään ja mitä on päätökset ollut ja miksi. Kreikka-vipeistä lähtien.
Siksi sinne valitaan 200 edustajaa ,ei vain pelkästään hallitusta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Edellinen hallitus ei kylläkään tehnyt yhtään mitään, paitsi suisti Suomen syvemmälle syömävelan suohon. Kiky ( vaikka vaatimaton olikin ) on valtiovallalta positiivinen signaali talouselämän suuntaan, joka on varmasti huomattu mm. päätettäessä tulevista investoinneita.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

-11-15 Alensi yhteisöveroa . Ja alkoiko investoinnit ?
-Se tosiaan ei ole Sos -hallituksen saavutus.
Toiseksi onko talousnäkymät parantunut nyt koko EU? Kyllä.Eikä sekään ole sos-hallituksen aikaansaannos.
Onko työttömyys laskenut? On. 10 000 siivottiin aktiivitoimiin sosiaaliturvaa vastaan.Veronmaksajien piikkiin.
Osa pääsi Lex-Linströmmillä eläkkeelle.
Onko velka vähentynyt? On kun kunnilta ja valtiolta on irtisanottu runsaasti väkeä.
Kuntien työntekijöitä siirtynyt yksityisenpuolen palkkalistoille,ulkoistamisen myötä. Terv.palveluista,huoltotöistä,siivous -SOL/kiinteistöhuolloille,koulu ja päiväkoti ruokailu siirretty keskuskeittiöille esim.Fazzerin Amica ym.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #12

Tilastokeskus: Joka toisella kuntatyöntekijällä vaihtuu palkan maksaja
US 11:03
Tuo on hyvä uutinen meille veronmaksajille jotka maksamme julkisenpuolen palkat .
Kun maksamme myös itse oman sosiaaliturvan Kelaan veroissamme ,niin nyt kai SOS-hallitus palauttaa tuet ennalleen mitkä leikkasi nyt -15-17?
Myös työttömien tuet ja peruu nyt tehtävät leikkaukset.
Vai siirretääköön säästöt SOTE "Attendojen " tuottoihin ?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Niin kuin vuoden 2008 lama oli tuontitavaraa, taitaa suurin osa nyt käynnissä olevien talouden käyrien nousustakin olla pääosin tuontitavaraa.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Kiky puree? Kun työllistetään 5000 "koti-isää" niin saadaan lisää työpaikkoja. En vaan kykene ymmärtämään. En kykene :-/

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kiky "alkoi" purra. Tuohon kun lisätään työttömiltä tukien leikkaukset,kiinteistöveronkorotus joka siirtyy vuokriin ja ruokaan niin...?

Kotitalouksien velkaantumisaste kasvoi edelleen ja oli vuoden 2016 lopussa 126,5 prosenttia eli 2 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin.
findikaattori

28.11.2016
YLE
Suomen rahoitusjärjestelmä on haavoittuvainen kotitalouksien velkaantuneisuuden takia varoittaa Euroopan järjestelmäriskikomitea, ESRB

Komiteaa huolettaa maamme korkea ja yhä kasvava pientä joukkoa koskeva velkaantuminen. Komiteaa huolettaa myös velkaantumisen heijastusvaikutukset, jos riskit joskus realisoituisivat. Varoitus annettiin yhteensä kahdeksalle maalle.

Entä kun korot nousee? Velkaorjia tulee yhtä paljon kuin E.Ahon aikana .Tuleeko myös PK-yritysten konkursseja saman verran kun ostovoima on viety?

Toimituksen poiminnat