enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Mikael Jungner tylyttää taviksia tyhmiksi

Hieraisin eilen silmiäni. Iltalehden jutussa käsiteltiin Mikael Jungnerin (SDP) ylimielistä ja fasistissävytteistä Facebook-päivitystä:

 

- Ihmiskunnan ongelmat johtuvat suureksi osaksi siitä, että vähemmistö ihmisistä on avarakatseisia älykköjä. Siis sellaisia, jotka suhtautuvat muihin ihmisiin sallivasti ja ovat samalla kiinnostuneita eri näkökulmista ja faktoista. Ymmärtävät maailman monimutkaisia syy-seuraus-suhteita, Jungner kirjoittaa.

Hän arvelee kirjoituksessaan, ettei kyseisiä asioita saisi sanoa ääneen.

- Turkki, Trump, Brexit ja monet muut ilmiöt kuitenkin puhuvat puolestaan. Nuo eivät synny ilkeän vähemmistön juonista. Nuo syntyvät tyhmän enemmistön tonttuilusta, Jungner lataa.

 

Ilta-Sanomien juttu kokonaisuudessaan:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016072421953524_uu.shtml

 

Ei ihme, että melkoinen osa suomalaisista etääntyy politiikasta ja välttelee äänestysuurnia. Aamun Hesarissa pohditaan, voidaanko äänestysvilkkauteen vaikuttaa:

http://www.hs.fi/paivanlehti/25072016/a1469327817979

 

Kirjoitin ihmisten äänestämättömyydestä viime blogikirjoituksessani, jossa pohdin, olisiko meidänkin Australian tapaan siirryttävä yleiseen äänestysvelvollisuuteen, äänestyspakkoon. Jos äänestysprosentit laskevat vuosi vuodelta, olemme pian vähemmistödemokratiassa:

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2016/07/yleinen-aanioikeus-vai-velvollisuus.html

 

En muista, milloin Suomessa julkipoliitikko olisi halveksinut tavallista kansaa tällä tavalla, tuskin koskaan.

Jungner haukkuu ihmisten enemmistöä tyhmäksi.

Hämmentävää on, että Jungner on perinteisen työväenpuolueen viime aikojen tunnetuimpia hahmoja, ei siis mikään takahikiän kunnanvaltuuston varavaltuutettu.

Suomen vasemmistopuolueita on syytetty siitä, että ne ovat etääntyneet kansasta, saaneet suorastaan elististisen leiman. 

Kun puolueet etääntyvät kansasta, kansa etääntyy puolueista. Silloin on turha ruikuttaa alhaisista äänestysprosenteista.

Jungnerin mielestä vain vähemmistö on avarakatseisia älykköjä, jotka ymmärtävät monimutkaisia syy-seuraus-suhteita.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2016/07/mikael-jungner-tylyttaa-taviksia.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... vain vähemmistö on avarakatseisia älykköjä..."

- Sori siitä. Jos et ole osa ratkaisua, olet osa ongelmaa, ja ainakin minä ilmoitan heti kuuluvani tähän murheenkryynien sakkiin. Persuja äänestävä ja tv-urheilua tuijottava maalaistavis, froteesukat sandaalien kanssa ja tollai... ohhoh mikä ongelmakimppu.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Junger on täsmälleen oikeassa; enemmistö on tyhmiä. Mutta kaikista tyhmin ihminen on tyhmä älykkö.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Turhautuneen älykön purkautuminen. Tässä fiksummille syvällisempää luettavaa samasta aiheesta. Typerykset voivat jatkaa loukkaantumistaan. https://medium.com/@theonlytoby/history-tells-us-w...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mistä voimme päätellä, että Jungner on "älykkö?" Siitäkö, että Iltalehti myy hänen avautumistaan kaikelle kansalle?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Keskivertoa kirkkaasti älykkäämpi ja sivistyneempi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #11

Mutta miten se älykkyys ilmenee muuten kuin iltapäivälehtien lööppien määrässä ?
Toisia osaa haukkua tyhmiksi tällainenkin ihan vaan tavallinen keskivertohetero mutta jotain eroa kai pitäisi jungnerin jutuilla olla.
Mitenkä sitten se sivistys ?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #11

Ja kun on tarpeeksi sivistynyt, voi halveksia kansalaisten enemmistöä tyhmäksi, vai mitä Börje?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #15

Sivistykseksi lasken tässä oppineisuuden ja ajattelun. Te kai kuvittelette, että on sivistynyttä ettei sano typeryksiä typeryksiksi kun niille tulee paha mieli. Vaikea tuota viestiä oli kertoa sanomatta, että typerykset on ihmiskunnan ongelmajoukko.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #11

Jätä nyt edes sivistys rauhaan. Lehteen päätyneet Jungnerin puheet ovat suorastaan sivistymättömiä.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #11

Tarpeeksi älykäs on jokainen omasta mielesteään. Myös ns. tavis.
Harvasta asiasta ihmiset ovat yhtä yksimielisiä ja tyytyväisiä.

Sivistystä Jungnerilla on monessa sukupolvessa.
Tämän Lundellin kirjoitus vetoaa selvästi taviksiin, etteivät he äänestäisi väärää puoluetta, itseään fiksumpia.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #11

En pidä kovinkaan älykkäänä ja sivistyneenä henkilöä, jonka pääasiallinen tehtävä on jo vuosikausia ollut kertoa lehdistölle kenen naikkosen on milloinkin onnistunut kaatamaan.

Jugnerin koulutus ei tee hänestä yhtään sen fiksumpaa kuin meistä muistakaan.

Lisäksi Jugner on mies, joka on epäonnistunut pahasti kaikissa viime aikaisissa työtehtävissään.

Eikä sekään osoita kovinkaan suurta tilanneälyä, että mies demarina ajelee jollain öky-avoautolla, kehuskelee kuinka hänellä on miljoona euroa pankkitilillä ja kymppitonnin kuukausitulot, ei osaa pukeutua ja myöhästelee tärkeimmistä tilaisuuksista.

Ja se vasta oikein kunnon tyhmä on, joka tyhmää tyhmäksi sanoo.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Jouni Snellman,
Voimme vain päätellä, että Iltalehti myy mitä milloinkin tahtoo.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Puhuisin enemmänkin henkisestä laiskuudesta. Ei viitsitä ottaa selvää, ihmetellä, kyseenalaistaa. Ajatella itse. Luotetaan että oman arkikokemuksen mukainen intuitio riittää luomaan käsityksen, esim. politiikasta, yhteiskunnallisista asioista. Kun on noita tärkeämpiäkin asioita, kuten lasten kuskaaminen treeneihin tai takaterassin rakentaminen.

Ljungerin mainitsema kollektiivinen tyhmyys on seurausta tuosta henkisestä laiskuudesta.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Olen sillä kannalla, että väestö on tosiaan tyhmää, mutta syytän siitä opetusta. Noin 30 vuotta ihmisiä koulutetaan siihen, että faktat on jo muut keksineet, ne löytyvät kirjoista, ulkoa opettelu riittää, kyseenalaistamisen olevan väärin ja enemmistöön uskomisen olevan ihan jees, oli kyse kommunismista tai mistä vain. Tosin sanoen oman ajattelun olevan turhaa ja jopa haitallista, jos itseään alkaa uskomaan.

Meillä poliittiset päättäjät ovat ihan yhtä tyhmiä kuin muukin kansa. Toimivat kuten Trump, joskin aste-ero on olemassa. Ratsastavat populismilla tarkoituksena oman edun edistäminen, pettävät lupauksensa, auraavat tietä Trumpeille jotka poimivat äänet kunhan tyytymättömien massa on kasvanut riittävän suureksi.

Junger niputtaa yhteen eri asioita, joilla kuvittelee olevan yhteys toisiinsa, vaikka ei ole. Kansa on tyhmää verrattaessa älykkäimpään 1-2% vähemmistöön (fakta). Trumpin äänestäminen ei ole tyhmyydestä johtuvaa vaan tyytymättömyyden ja päätöksenteosta vieraantumisen seuraus.

Meillä vallassa olevat tuntuvat ajattelevan puolueeseen katsomatta, että valtakirja vapauttaa edistämään asioita eikä valvomaan kansan etua. Tällä hetkellä näyttää olevan vahvistumassa myös trendi suhtautumisessa kansanvaltaan, että edustuksellinen päätöksenteko on ihan hieno juttu, ja kansanvallan olevan ennemminkin sitä haittaava. Halutaan mieluummin uskoa valistuneeseen edustajaan, vaikka tosiasiassa sellaista ei ole ja sen vuoksi tarvitaan vaalit. Maanosan korkein päätöksentekotaso on lähes täysin kansanvallan ulottumattomissa. Kun ei jouduta hankkimaan valtakirjaa kansalta, ei sitä oteta päätöksenteossa myöskään huomioon.

Harri Immonen

Onkohan sosiaalidemokraattinen Jungner suunnittelemassa loikkaa kokoomukseen, vai ilmentääkö Jugnerin pähkähullut lausunnot isompaakin otantaa tästä kansanpuolueesta?

Krapulapöhöisen oloinen Junger tuli perjantaina päivällä Mannerheimintietä vastaan. Olisiko korkki ollut auki liian pitkään?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ehkäpä hänen tuttavapiiriinsä kuuluu enimmäkseen vain hänen omia äänestäjiään? Se on sitten johtanut hätäisiin päätelmiin koko kansakunnan älykkyystasosta.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Ei kai se Jungner itsekään ole aina ollut niin avarakatseinen. Eikös hän nuorempana ollut laittamassa "tervaa ja höyneniä tms." Hakaniemen nyrkit pystyssä-rauhanpatsaaseen... jonkinlainen hämärä muistikuva on... jollakulla ehkä tarkempi?

Seppo Hildén

"Jungnerin mielestä vain vähemmistö on avarakatseisia älykköjä, jotka ymmärtävät monimutkaisia syy-seuraus-suhteita."

No sitten Jungner ei viitannnut ainakaan itseensä, sillä Jungnerille ei tuota avarakatseisuutta ja älykkyyttä ole luotu näemmä ollenkaan. Viittaan tässä kaikkien tietämään noloon prosessiin, jossa Jungner katsoi että Lipposesta voi ihan hyvin tulla presidentti.Jungner laittoi tyhmyyksissään vielä oman työpaikkansa puoluesihteerinä panokseksi, jos Lipposesta ei tule pressaa.

Kaikkein hauskinta tässä Jungnerin epäonnistuneessa avarakatseisuudessa oli se, että ennen vaaleja kansan enemmistö jo tiesi, ettei Lipposella ole mitään saumaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Lippos-vaihe oli osa Jungnerin omaa oppimista. Paavo Viisaan vähäinen kannatus - joka oli tietysti peräisin älynystyrästöltä - todisti enemmistön tyhmyyden. Nyt Mikael vain tekee yhteenvetoja kokemuksistaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Jungner> ... Turkki, Trump, Brexit ja monet muut ilmiöt kuitenkin puhuvat puolestaan. Nuo eivät synny ilkeän vähemmistön juonista. Nuo syntyvät tyhmän enemmistön tonttuilusta, Jungner lataa.....

ooo

Historian lehdiltä tuo on ollut löydettävissä jo kauan vähän toisin sanoin :

"Kaikki suurimmat vääryydet perustuvat enemmistön välinpitämättömyyteen."

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

En tiedä voiko näitä nyt älyköiksi sanoa, koska perustelevat maahanmuuttoa täysin valheellisilla argumenteilla, kuten Alexander Stubb:

"12 million immigrants entered the US through Ellis Island. All great nations are built on immigration. #LetsMakeImmigrationGreatAgain"

https://twitter.com/alexstubb/status/7573941097829...

Eiköhän Jungnerilta löytyisi jotain vastaavaa, jos jaksaisi etsiä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

EU on opettanut meille 2000-luvun alusta asti demokratian halveksuntaa ja se kärsii itsekin demokratiavajeesta. Siitä on tullut 'uusi normaali' - lähes hyväksytty - ns. eliitiin kielenkäyttöön.
Jungner näyttää sortuneen tähän tuon artikkelin perusteella.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

EU:n haukkuminen on helppoa, sillä on helppo hankkia kavereita. Jopa työllistää itsensä poliitikkona.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Lähes 100% EU:n liittyvistä poliitikoista ja virkamiehistä saa palkkaa EU:n kehumisesta, jotkut taas saavat yrittäjinä elantonsa EU:n luomista ongelmista, epäkohtien esittämisestä ei palkkioita jaella.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #18

EU-eliitti pöyristyneenä katsoo Turkkiin ja paheksuu n. 70 000 väärään näkemystä edustavien palkollisen erottamista. Itse paheksun myöskin. Kukaan ei tiedä kuinka monta väärää kantaa edustavaa ihmistä on diskattu EU-virkoihin pyrkiessä valintaprosessissa. EU:ssa on vain EU-mielisiä töissä ja päättämässä.

Komissaarit käyttävät korkeampaa päätösvaltaa kuin ministerineuvoston ministerit, vaikka kaikki eivät asiaa vielä ymmärräkään. Kuitenkin komissaarit valitaan edelleen poliittisena virkanimityksenä. Moniko Suomessa tietää, että komissaariksi käytännössä voi tulla valituksi vain jos on kepulainen, demari tai kokoomuksesta. Ihmettelen meidän pienpuolueita, mitkä hyväksyivät käytännön antaa suurimmalle puolueelle mandaatin valita komissaari.

Tyhmyyden yksi ilmenemismuoto päättäjien piirissä on, kun ajatellaan vaaleihin siirtymisen tarkoittavan oman vaikutusvallan vähentymistä. Todennäköisesti kävisi vain niin, että yhtä usein demari, kepulainen ja kokkari päätyisi edelleenkin komissaariksi.

Kaikki tietävät, että suorilla vaaleilla komissaariehdokas valittaessa puolueet joutuisivat asettamaan pätevimmän ehdokkaaksi. Suorassa komissaarin ehdokasvaalissa kansa valitsisi heistä parhaimman ilman puoluerajoitusta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Sehän sano ihan oiken, nurisevia perässähiihtäjiä, jokkei uskalla innostua.

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Oudosti Jungner yhdistää älyn ja empaattisuuden. Eihän ne suinkaan välttämättä liity toisiinsa. Psykopaatitkin ovat älykkäitä. Vaikka tavallinen kansa voi joskus erehtyä kannattamaan Trumppeja ja muita kansankiihottajia, niin nuo kiihottajat itse ovat kyllä usein hyvin älykkäitä. Natsienkin johtajissa oli muistaakseni älykkyysosamäärän perusteella paljon yhteiskunnan eliittiä mukana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itselleni Mikael Jungner on jäänyt hieman etäiseksi, kun taas hänen tv-kuuluttaja ex-vaimonsa on ikään kuin läheisempi ilmestyessään olohuoneeseeni harva se päivä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Junger voisi yrittää opettaa ja vakuuttaa kansaa omista mielipiteistään ja päätöksistään, suurin osa kansasta kuuntelee jos perustelee hyvin. Ihan turha itkeä jos porukka on eri mieltä vaikkapa maahanmuutosta, ehkä kannattaa kuunnella miksi kansa vastustaa ja vertailla faktoihin sen sijaan että työntää sormet korviin ja haukkuu tyhmäksi.

Käyttäjän JanneKoiranen1 kuva
Janne Koiranen

Haluaisin muistuttaa että tyhmä ja idiootti ovat kaksi eri asiaa. Eli henkilö voi olla tyhmä muttei idiootti ja toinen henkilö voi olla idiootti mutta älykäs.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset