enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Juhana Vartiainen: Brexit oli luuserien kapina

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen pohti blogissaan Brexitin syntyjä syviä. 

Kirjoituksessaan Vartiainen leimaa Brexitin kannattajat luusereiksi

Tuntui pahalta.

Köyhä on köyhä, mutta suurin osa köyhistäkin ihmisistä on kunnon ihmisiä, ei luusereita. Maallinen mammona ei ole ihmisarvon mittari.

Vartiainen opiskeli taloustiedettä London School of Economicsissa. Mukaan taisi tarttua roima annos brittiläisen yläluokan ylimielisyyttä ja arroganssia.

Kannattaa lukea Vartiaisen kirjoitus kokonaan.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2016/07/juhana-vartiainen-brexit-oli-luuserien.html

 

* * *

4.7. Juhana Vartiainen

Brexit - mitkä ovat oikeat johtopäätökset?

Äänestystulos oli luuserien kapina, protesti menestyjiä vastaan. Ja erityisesti niiden protesti, jotka eivät ole päässeet osallisiksi etenevän globalisaation hyödyistä. Eron puolesta äänestivät vanhat ja vähän koulutetut, jäämisen puolesta nuoremmat ja paremmin koulutetut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Todellakin, jos lukee Vartiaisen blogin loppuun asti, viimeinen kappale kuuluu:
"Siksi Brexit-äänestyksen johtopäätös oman politiikkani ja puolueeni politiikan kannalta on selväpiirteinen. Kun uudistamme Suomea, meidän on otettava tulonjaon ja oikeudenmukaisuuden näkökohdat äärimmäisen tarkasti huomioon. Tämä on iso poliittinen haaste, koska Suomi ilman muuta tarvitsee markkinaehtoisia uudistuksia ja erityisesti kilpailullisemmat työmarkkinat. Mutta samalla on pidettävä huoli siitä, että pienituloisimmista pidetään huolta ja että talouskasvun hyödyt jakautuvat riittävän tasaisesti. Osmo Soininvaaran ajatuskulkuja myötäillen, tarvitaan ”vasemmistolaista markkinaliberalismia” joka ei tingi tulonjaon oikeudenmukaisuudesta mutta ymmärtää hintamekanismin ja markkinakilpailun tarpeellisuuden. Onnistuuko Kokoomus olemaan Suomelle sellainen markkinatalouden ja sosiaalisen omantunnon sisäistänyt voima jota Financial Timesin Philip Stephens yllä peräänkuuluttaa? Sen puolesta aion minä toimia."
http://juhanavartiainen.fi/2016/brexit-maa-jarkkyi/

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Risto Laine

Onhan se hienoa lukea mitä Kokoomus on nykyään ja mitä Vartiainen itse edustaa, siis vasemmistolainen markkinaliberaali.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niinpä ja persut istuvat samassa SOS-hallituksessa joka tuota Vartiaisen näkemyksiä toteuttaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Eron puolesta äänestivät vanhat ja vähän koulutetut, ...",

joista suurin osa alueilta, jotka saavat eniten EU:n erilaisia tukia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No jaah, vaikka EU:ta kannatankin, niin mitä olen kuullut... niin esim. pientilallisilla meni päin sitä itseään EU:n jälkeen ainakin Suomessa (tulot laskivat kunnolla... voi katsoa tilastoista kuinka monet lopettivat). Maaseudulla pärjää oikein enää kuin suurilla tiloilla ja silleen ja se tapahtui EU:n tulon jälkeen eli en ihmettele miksi on katkeruutta mm. kaupunkien ulkopuolilla.... tuet eivät korvanneet lainkaan kaikkea muuta tapahtunutta (noh, suurtilallisista en tiedä.. ainahan joku pärjää).

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

En puhunut Suomesta, enkä pelkästään maataloudesta. EU jakaa (meidän rahoistamme) kaikenlaista muutakin alueellista tukea.

Risto Laine

Ilmeisesti economisti Vartiasella tässä kohtaan loppui laskukoneesta patteri ja yhtälö ei täsmää. Nyt sitten tuli turhautuminen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Äänestystulos oli luuserien kapina, protesti menestyjiä vastaan. Ja erityisesti niiden protesti, jotka eivät ole päässeet osallisiksi etenevän globalisaation hyödyistä. Eron puolesta äänestivät vanhat ja vähän koulutetut, jäämisen puolesta nuoremmat ja paremmin koulutetut."
*******************************************************************

Joko tuo on vain (taas) uusi surullinen esimerkki miten lööppeihin pääsee vain tarpeeksi shokeeraavilla otsikoilla tai sitten Vartiaisella keulii ylimielisyysliete aivoissa oikein kunnolla eikä tietoakaan niistä "luusereista", joista puhuu. Mikä sitten lie kullakin se menestyksen mittari? Vartiainen ilmeisesti näkee itsensä ainakin supermenestyjänä, kun on varaa vittuilla about puolelle kansalle. Mahtaako hänellä olla henkilökohtaista kokemusta sitten huonoista ajoista lainkaan tai juurikaan, mikä voisi selittää asenteen....

"Äänestystulos oli luuserien kapina, protesti menestyjiä vastaan."

Ihan kunnon aitoa vittuilua (tai sitten on pääkoppa mennyt kunnolla sekaisin mikäli aidosti noin ajattelee.. kuka muutenkaan kutsuu toisia luusereiksi?). Itse haluaisin brittien pysyvän EU:ssa, mutta kyllä selvän ylimielisen itsensäkorostamisen ja toisten alentamisen tunnistan silti. Mikäli moni muukin on samalla tasolla ajatuksissaan, en ihmettele "protesteja" laisinkaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

On yksi asia olla luuseri. Kokonaan toinen olla nillittävä, huono luuseri.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Vaikea kommentoida, kun en tiedä "luuserin" määritelmää. Joku varmaan on tehnyt väitöskirjan siitäkin... tai sitten ei, kun sanaa käytetään lähinnä pilkka-aseena.. säälittävää että jopa poliitikkojen kautta (nyt Vartiainen), mutta säälittävää etenkin tuollaista poliitikkoa äänestäville.

Nillittävä on kai synonyymi valittavalle, mutta voi olla että olen väärässä tästäkin.

"Huono luuseri" on siis vieläkin pahempi kuin pelkkä luuseri... jänskää. Uskokoot ken tahtoo näitä ihme määritelmiä ihmisistä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Luuseri on kommentissani häviäjä. Vartiainen on huono häviäjä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tässä eräs määritelmä;
Luuseri (engl. loser) on slangisana, joka tarkoittaa sananmukaisesti ”häviäjää”. Luuseri on kielteinen ilmaisu, joka tarkoittaa pelkuria, saamatonta ja avutonta ihmistä, joka halutaan leimata tyhmäksikin, ja jota kiusataan usein. Luuseriksi voidaan kutsua esimerkiksi epäsosiaalista nörttiä.

Luuseri-sanaa olen havainnut joissain yhteyksissä käytettävän myös työtä vieruksuvasta.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen

Peruskouluope-välituntivalvojan tunnemielikuva luuseri-sanasta lienee vahvasti erisävyinen kuin poliittiseen analyysiin ja huomionherättelyyn tehdyn blogikirjoituksen kirjoittajan, kansantaloustieteilijän jolle englanninkielinen sana "loser" voi tarkoittaa myös menettäjää.

Poliitikko-ope taas hoksaa tuollaisen perässä hiihtämisessä hyvän tavan nostaa omaa vaaliprofiiliaan.

Toivon silti vilpittömästi, ettei peruskouluope opeta luetun ymmärtämistä. Vartiaisen kiinnostavassa kirjoituksessa – propsit siitä, että linkki tarjottiin – kun ei missään rinnasteta köyhiä luusereihin.

Bloggaajan paha mieli oli siis hyvällä tuurilla vain väärinymmärrys. Jos ei...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Brexitin vastustaminen on suojatyöläisten kapina.

Toimituksen poiminnat