enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Kuntalaisaloite on käsiteltävä valtuustossa

  • Vantaan Tuomelan koulu Hämeenkylässä
    Vantaan Tuomelan koulu Hämeenkylässä

Vantaan Tuomelan koulun viimeiset kevätjuhlat pidettiin viime lauantaina. Monelle koulun nykyiselle sekä entiselle oppilaalle tuli suru puseroon. Viimeistään Suvivirsi toi tunteet pintaan.

Mutta Hämeenkylän lapset tarvitsevat koulunsa. Ei ole mitään järkeä panna pieniä koululaisia lampsimaan jo valmiiksi täysiin naapurikouluihin. 

Kaiken kukkuraksi Tuomelan koulu on terve päinvastoin kuin monet muut koulut. Opettajakollegani on altistunut homeelle. Kun hän opettaa Tuomelan koulussa, hän voi hyvin. 

Sitä paitsi kuten kuvasta näkyy, Tuomelan koulu on turvallinen oppimisympäristö. Luontokin on lähellä.

Kansalaiset ovat keränneet lähes 5000 nimeä ja tehneet kuntalaisaloitteen koulun lakkauspäätöksen kumoamiseksi. On päivänselvää, että aloitteen allekirjoittaneet ihmiset haluavat avoimen ja demokraattisen käsittelyn kaupunginvaltuustossa. 

Valtuusto on kaupungin ylin päättävin elin.

Nyt Vantaan kaupunki aikoo jättää käsittelyn opetuslautakunnalle.

Miksi?

Pelätäänkö avoimuutta? 

Kuntavaalit lähestyvät.

 

Lisäys 13.6.

Juha Malmi:

Koululakkauspäätökset tehtiin kaupunginvaltuustossa 18.11.2013

Kyllä nämä asiat kaupunginvaltuustossa päätettiin ja siellä ne pitää päättää jatkossakin. Tässä ote valtuuston pöytäkirjasta: Valtuutettu Juha Malmi esitti valtuutettu Riikka Åstrandin ja usean muun valtuutetun kannattamana, että ”Hevoshaan koulua ei lakkauteta.”, ja että Tuomelan koulua ei lakkauteta”. 

Asiasta äänestettiin ja koulut lakkautettiin äänin 37 - 28 - 2 tyhjää. En ymmärrä lakimiehen mainintaa siitä, että hänen tarkastelun perusteella aloite on käsiteltävä siinä toimielimessä (opla), joka aikanaan teki päätöksen Tuomelan koulusta.

Valtuusto päätti.

 

* * *

9.6. Vantaan Sanomat

Liki 5 000 nimeä koulun puolesta – perussuomalaiset: "Valtuustoasia"

Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmä vaatii Tuomelan koulua puolustavan kuntalaisaloitteen käsittelyä Vantaan kaupunginvaltuustossa.

Tuomelan koulun lakkautuspäätöksen kumoamiseksi tehtiin kuntalaisaloite, jonka oli allekirjoittanut 4 927 vantaalaista. Myös Vantaan vihreät vaativat aloitteen valtuustokäsittelyä. 

Perussuomalaisten mielestä allekirjoitusten määrä on merkittävä. Lainsäädännön perusteella kuntalaisaloite saatetaan valtuustokäsittelyyn, mikäli sen on allekirjoittanut vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista.

Perussuomalaisten kannanoton mukaan Vantaan kaupunki ei kuitenkaan aio viedä aloitetta valtuustoon vaan jättää käsittelyn opetuslautakunnalle.

Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmä ei hyväksy tätä menettelyä.

– Asukkaat ovat halunneet asian käsiteltävän kaupunginvaltuustossa, eikä opetuslautakunnassa. Näin tämän voi ymmärtää lukemalla mitä laki sanoo, mutta kaupunki perustelee asiaa toimivallan delegoinnilla. Tämä on kuitenkin niin merkittävä asia, ja tällaisenaan hyvin harvinaislaatuinen, että tämä on ehdottomasti tuotava valtuustokäsittelyyn. Jos näin ei tehdä, niin se tuhoaa koko kuntalaisaloitekäytännön, sillä tässähän määritellään linja siitä mistä valtuusto saa päättää, toteaa perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Johannes Nieminen.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2016/06/kuntalaisaloite-on-kasiteltava.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset