enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Hesari niputtaa Perussuomalaiset laitaoikeistoon

Lukiessani tiistain aamulehteä hieraisin silmiäni:

Helsingin Sanomien sivulla oli iso kartta, jossa Perussuomalaiset niputettiin tiukasti yhteen eurooppalaisen laitaoikeiston kanssa.

Laitaoikeisto kivunnut hallitukseen kuudessa maassa (HS 31.5)

Journalistiliiton ohjeissa vuodelta 2014 todetaan kohdassa kahdeksan: Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. 

Toimittaja Virve Kähkönen teki uutista tehdessään virheen, koska hän ei vaivautunut ottamaan selvää Perussuomalaisten aatemaailmasta. Soitto puoluetoimistoon olisi riittänyt. 

Perussuomalaiset on arvopohjaltaan kansallismielinen kristillissosiaalinen vasemmistokeskustalainen työväenpuolue.

Puolueen arvoissa todetaan: Emme usko oikeistolaiseen rahavaltaan emmekä vasemmistolaiseen järjestelmävaltaan. 

Puolueen säännöissä todetaan: Puolueen päämääränä on kristillissosiaaliselta pohjalta koota yhteen ne väestöryhmät, joiden etujen ajamisesta ja tasavertaisesta sosiaalisesta ja taloudellisesta sekä yhteiskunnallisesta asemasta ei ole oikeudenmukaisesti huolehdittu.

Vaikuttaako laitaoikeistolta? 

Dalai-lama: Euroopassa liikaa pakolaisia (mtv.fi 31.5)

Onko dalai-lama laitaoikeistolainen?

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2016/06/hesari-niputtaa-perussuomalaiset.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (138 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/dalai-l...

Näin puhui Dalai Lama. Jotkut "tiedotus"välineet, kuten äärioikeistolainen Suomen Uutiset, ovat esittäneet haastattelusta vääristeltyjä lyhennelmiä.

Niko Sillanpää

Tuossa, miten saksalaiset ovat tulkinneet Dalai Laman sanomiset.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/dalai-lama-u...

Vika ei taida nyt olla persujen tiedotuksessa, vaan Vuorelan aivoissa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Persujen tiedotus (Suomen Uutiset) väitti otsikossaan "Dalai Lama: Euroopasta ei saa antaa tulla arabialaista – turvapaikat väliaikaisiksi"

Tämä ei pidä paikkaansa ainakaan tuon referoidun FAZ-artikkelin sisällön perusteella. Vuorelan aivoissa ei ole ainakaan minun ymmärtääkseni mitään vikaa. Olet profiilisi mukaan lääketieteen tohtori, joten sinulla voi olla tarkempi tieto asiasta.

Onko lääkärien etiikka muuttunut ja nykyisin siis oikein että he repostelevat potilaidensa terveystietoja julkisesti? Onko Vuorela antanut luvan näiden tietojen luovutukseen?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #12

Saksalaisten itsensä ymmärrys Dalai Laman viestistä siis poikkeaa Vuorelan ja Salakarin näkemyksistä, linkki vielä kertauksen vuoksi, kun kerran luokanopettajan blogissa ollaan:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/dalai-lama-u...

Ehkä saksalaiset eivät osaa saksaa siinä, missä Vuorela ja Salakari osaavat.

Tai ehkä kuitenkin todennäköisempää on, että saksalaiset tuntevat kielensä ja Vuorela ja Salakari katselevat asioita tunkkaisten, vaateliaiden ja idealististen uusvasemmistolaisten ideologioidensa -- kuten multikulturalismi ja kolmasmaailmallisuus -- aivotoimintaa haittaavan vaikutuksen alaisina. Viimeisimmän päättelyyn ei tarvita lääketieteen tietämystä tai sairauskertomusta.

Eivätkä osaa ottaa huomioon, että Dalai Lama ei ole länsimaalainen, jolloin hän ei ole omaksunut idioottimaista 60-lukulaista uhri-sorto -maailmankuvaa, länsimaiden kollektiivista syyllisyyttä ja lapsellista "mutku oikeus"-puhuntaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #32

Taitaa jopa lääkärille olla vaikeaa laittaa Dalai Laman suuhun sanoja joita hän ei ole sanonut, kun noin epätoivoista vänkäystä yrittää.

Unohdit vastata aiemmin esittämääni kysymykseen lääkärin etiikasta ja siitä, perustuuko tuo lääkärinlausunnossasi antama diagnoosi "viasta päässä" potilastietoihin vai omaan analyysiisi. Äskettäin hyvä ystävällänikin todettiin "päässä vikaa", eli aivosyöpä, ja olisi mielenkiintoista tietää millä tavoin pelkän kirjoituksen perusteella voidaan tehdä diagnoosi moisesta. Ystävääni olisi nimenomaan auttanut se, että syöpä olisi havaittu ajoissa, ja jos kerran Sillanpää pystyy nuo analyysit noin helposti tekemään, voisi kyseisestä metodista olla apua muille.

Jospa vastaisit ensin tuohon kysymykseen ennen kuin rupeamme yhdessä tutkimaan saksan kielen saloja, ja sitä mitä mikin sana tarkoittaa. Saksalaiset muuten osaavat saksaa oikein hyvin minun mielestäni. Suomen Uutisten toimitus taas ei osaa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #37

Tuo Der Spiegelin kommentti lainasi Frankfurter Allgemeine Zeitungin haastattelua suoraan, ei tarvitse arpoa mitään "sanojen suu laittamista".

Suomen Uutisten näemmä hyvin lyhyessä käännösuutisessa ei ihmeempää huomautettavaa.

Edellisten lisäksi esim. Die Weltissä sama tulkinta Dalai Laman tarkoituksesta:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article1558...

Kiitos vaan, mutta en tarvitse sinulta tulkinta-apuja tuon kielen suhteen, olen ollut töissä kyseisessä maassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #39

Suomen Uutisten tulkinta on hyvin toisenlainen kuin kaikkien kolmen saksalaislehden. Uskon, että osaat saksaa, joten – miten siellä eduskunnassa asia ilmaistaisinkaan. Tämän blogiavauksen kannalta olennaista on, että SU:n tulkinta on nimenomaan äärioikeistolainen.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #39

Et vieläkään vastannut suoraan kysymykseen onko tietosi "viasta päässä" peräisin potilastiedoista vai omasta analyysistäsi. Etkö ymmärrä kysymystä vai etkö tahdo vastata?

Suomen Uutiset väitti: "Dalai Lama: Euroopasta ei saa antaa tulla arabialaista – turvapaikat väliaikaisiksi" ja mitään tuollaista ei artikkelista löytynyt. Vieläkään.

Saksassa olen minäkin ollut töissä, joten tasoissa ollaan. Epäilen että sinulla on jokin ideologinen syy tulkita Dalai Laman viestiä omalla tavallasi. Valehtelemaan ei kuitenkaan kannattaisi ryhtyä..

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #42

Tyhmiin kysymyksiin kannattaa vastata, tyhmän kysymyksiin ei kannata nähdä vaivaa.

"Andererseits sind es mittlerweile zu viele. Europa, zum Beispiel Deutschland, kann kein arabisches Land werden. Deutschland ist Deutschland. (lacht) Es sind so viele, dass es in der Praxis schwierig ist. Auch moralisch gesehen finde ich, dass diese Flüchtlinge nur vorübergehend aufgenommen werden sollten. Das Ziel sollte sein, dass sie zurückkehren und beim Wiederaufbau ihrer eigenen Länder mithelfen."

"Toisaalta tällä hetkellä heitä on liikaa. Euroopasta, esimerkiksi Saksasta, ei voi antaa tulla arabimaata. Saksa on Saksa. (naurahdus) Heitä on niin paljon, että käytännössä tulee vaikeuksia. Myös moraalisesta näkökulmasta olen sitä mieltä, että nämä pakolaiset pitäisi ottaa vastaan vain väliaikaisesti. Tavoitteena pitäisi olla, että he palaavat takaisin ja auttavat omien maidensa jälleenrakennuksessa."

Eli Suomen Uutisten ym. käännösuutinen toistaa viestin täysin adekvaatisti, ei ole mitään "äärioikeistolaista tulkintaa" kuin Vuorelan ja Salakarin harhoissa. Ja kuten saksalaiset tiedotusvälineet ovat tulkinneet, lausunto on rajat auki / Willkommenpolitikin suhteen kriittinen, itse asiassa myös multikulturalismin, vaikka siitä ei varsinaisesti edes puhuttu.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #45

Tarkoitatko että minä olen tyhmä? Nyt en ymmärrä... (tiedän, vanha vitsi)

Sillanpää on nyt siis tehnyt analyysin myös minusta, ja todennut minut tyhmäksi. Tottakai luotan lääketieteen tohtorin analyysiin. Wikipedian mukaan "Toiminnallinen tyhmyys on kriittisen pohdinnan poissaoloa, jota esiintyy esimerkiksi työpaikoilla"

Kertonet esimerkkejä tyhmyydestäni. Minä en moiseen alennu, näen vain että oma kommentointisi liittyy jonkinlaiseen ideologiaan joka rajaa tyhmyyden vain "suomalaissuvun" ulkopuoliseen älykkyyteen", kuten jotkut rotupuhtaat sivustot kertovat. Oma sukuni on todistettavasti ainakin kymmenenteen polveen täysin peräisin Suomesta, joten tuo rotuopillinen väitteesi kääntyy myös suomalaisia vastaan.

Mutta asiaan...

Artikkelin mukaan DL (Dalai Lama) sanoi "Andererseits sind es mittlerweile zu viele. Europa, zum Beispiel Deutschland, kann kein arabisches Land werden. Deutschland ist Deutschland. (lacht) Es sind so viele, dass es in der Praxis schwierig ist. "

Sillanpään käännös: "Toisaalta tällä hetkellä heitä on liikaa. Euroopasta, esimerkiksi Saksasta, ei voi antaa tulla arabimaata. Saksa on Saksa. (naurahdus) Heitä on niin paljon, että käytännössä tulee vaikeuksia. "

Salakarin (ja monen muun) käännös: "Toisaalta, nyt on liikaa. Esimerkiksi Euroopasta, Saksasta, EI VOI TULLA ARABIMAATA. Saksa on Saksa. (Nauraa) Heitä on niin paljon, että se on käytännössä vaikeaa."

Jos Sillanpää osaisi saksaa hän tietäisi että

"Ei voi antaa tulla" kääntyy saksaksi "Geben kann nicht kommen/werden"

Kun taas

"Ei voi tulla" kääntyy saksaksi "Kann nicht werden"

Missä on siis se sana "geben" jota Sillanpää tyrkyttää? Milloin DL puhui antamisesta (geben). Jos DL antoi haastattelun saksaksi (jota epäilen), hän tuskin käytti sanaa antaa/geben. Jos Sillanpäällä on parempaa tietoa, hän varmaan asian julkistaa. Luen mielenkiinnolla myös antamasi linkin tähän asiaan.

Sillanpäällä voi olla jonkinlainen oma saksankääntäjä (siansaksa?) jossa hän voi todistaa oman tulkintansa oikeaksi. Vähän sama juttu kuin että hän toteaa lääkärinlausunnoissaan ihmisellä "olevan vikaa aivoissa", vaikka mitään todistetta ei löytyisikään. En väitä vastaan, meitä on moneksi. Mutta silti valehtelemaan ei kannattaisi lähteä. Ihmettelen vain miten hänen potilaansa asian kokevat, jos kaikilla sattuu hänen mukaansa olemaan "vikaa päässä".

Mutta: et vieläkään kertonut mistä sait tietosi Vuorelan väittämästäsi aivovammasta. Täytyykö minun lähettää virallinen tiedustelupyyntö lääkäriliittoon, vai kerrotko julkisesti valehdelleesi? Ihan "tyhmä" kysymys...

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #49

Nyt,

Geben = antaa esim. lahja
Lassen = antaa, sallia

Eli jos haluaa eksplikoida tuohon "antaa", niin tulisi "man kann Deutschland kein arabisches Land werden lassen". Mutta ei ole tässä tarpeen, asia tulee tässä selväksi pelkällä können-verbillä, koska tuossa kontekstissa ilmaisu sisältää selvästi konnotaation tapahtuman epätoivottavuudesta, joka välittyy parhaiten suomeksi joko "ei voi antaa tapahtua" tai "ei saa tapahtua". Vastaavasti esimerkiksi huudahduksessa "Das kann nicht sein!", jossa konnotaatio on, että jokin asia ei saa olla jollain tavalla, eikä yleinen toteamus että jokin (ei) voi olla jotain.

Haastattelu ei muuten varmaankaan tapahtunut saksaksi, vaan veikkaisin englanniksi tai sitten tulkin avulla.

Sinänsä minulle on sama, mitä Dalai Lama höpisee, taannoinhan hän halusi neuvotteluja ISIS:n(!) kanssa ja länsimaiden intervention lopettamista ISIS:iä vastaan.

Kiinostavaa sen sijaan on, miten netin social justice warriorit haluavat vääntään tällaisista ilmiselvistä asioista tietysti lopulta totunnaisella rotu-horinalla kuorrutettuna.

Jos jankkaa typeryyksiä, ei pidä yllättyä, että tulee päätellyksi tyhmäksi.

Mitä tulee toimenpideuhkailullesi, salli minun naurahtaa Dalai Laman kanssa; Tuo juna meni jo muutama vuosi sitten, ilmapiiri ja käytännöt ovat nyt erit.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #55

Minustakin totunnainen rotu-horina on tympeää. Onneksi olemme samaa mieltä, vaikka muuten omat rotuoppisi vieraannuttavatkin.

Edelleen odotan todisteita tyhmyydestäni. En itse väittelyä hävitessäni viitsisi väittää vastapuolta tyhmäksi, vaikka eri mieltä olisinkin. Nähtävästi lääkärikulttuurissa asia on toisin.

Et siis vieläkään pystynyt todistamaan että DL olisi sanonut Suomen Uutisten otsikon mukaisen lauseen. Muuten tuo vääntelehtmisesi on lähinnä säälittävää. DL ei käyttänyt myöskään sanaa "lassen", vaikka implisiittisesti niin väität.

Ehkäpä väitteesi kulminoituukin juuri tuohon lauseeseesi "Sinänsä minulle on sama, mitä Dalai Lama höpisee". Jos näin olisi, tuskin tästä asiasta jaksaisit vängätä. Suomen Uutisten mukaista sanomaa tuosta haastattelusta ei löytynyt, etkä muutakaan lähdettä voinut väitteellesi osoittaa.

Ilmiselvistä asioista on tosiaan turha vääntää, kuten tästäkin. DL ei ole monikulttuurisuutta vastaan, ja tukee myös pakolaisia, sen mukana omaa itseäänkin.

Jos kerran levittelet potilastietoja, on mielestäni kyseessä jos ei rikos, niin ainakin epäeettinen toiminta. Naura vain, kyllähän maailmaan naurua mahtuu. Outoa että potilastietojen levittäminen on naurun asia. Monet suhtautuvat asiaan aivan toisenlaisella vakavuudella. Täytyy selvittää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #58

Give (gib) it a rest. Let (lass) go both of you. Sillanpää esittää mielipiteensä yksityisenä sivistymättömänä, eikä lääkärin ominaisuudessa, jossa en tietenkään ole häntä tavannut.

Dalailamakeskustelun tarkoitus on vain muistuttaa siitä, että nyt tämä pienehkö populistipuolue ei enää tyydy väittämään olevansa "suomalaiset" vaan katsoo edustavansa Tiibetin buddhalaisiakin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #59

Sillanpää esittää julkisesti lääketieteellisiä lausuntoja ihmisten sairauksista. Vaikkei hän olisikaan sinua tavannut, voi hänellä olla pääsy potilasrekistereihin työnsä kautta.

Suomessa yleensäkin kannattaisi kiinnittää huomiota terveysalan henkilöstön tietojen salassapitovelvollisuuteen. Sillanpää levittää tietoja jotka perustuvat hänen omaan mielipiteeseensä, eikä esimerkiksi asialliseen aivokuvaukseen, joita Suomessakin tehdään. On vakava asia kertoa potilastietoja eteenpäin.

Ihmisiä haukkumalla ei keskustelu yleensä etene kovin hyvin. Sillanpää käyttää myös asemaansa, ja valtaansa päästä meidän kaikkien potilastietoihin levittääkseen huhuja ja vääriä tietoja terveydestämme. Suomalaisia lääkäreitä sitoo jonkinlainen virkavelvollisuus jota ei mielestäni pitäisi rikkoa.

Minunkin aivoistani on tehty magneettikuvaus johon Sillanpäällä luultavasti on pääsy. Oikein odotan hänen analyysiään pääni vioista.

Aion kysyä asiaa lääkäriliitolta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #60

Vuorela on oikeassa, ei ole mitään syytä olettaa Sillanpään kommentin #4 liittyvän potilastietoihin. Kerran tuo argumenttisi toimi sarkastisena kritiikkinä Sillanpään sinänsä loukkaavalle heitolle, joka on tavallistakin sopimattomampi lääkärin esittämänä. Hirttäytymällä tuohon potilastietoargumenttiin tulet epäsuorasti sanoneeksi että uskot sen olevan tosi, mikä ei imartele kolmikosta ketään. Älä nyt missään tapauksessa tuhlaa aikaasi, äläkä varsinkaan lääkäriliiton aikaa, tuolla.

Itse asian osalta sanoisin alkeellisten saksan taitojeni pohjalta, että Vuorela ja Salakari ovat oikeassa. Kyllä tuossa käännöksessä on selkeästi muutettu sävyä oman agendan suuntaan. Sillanpäällä on kuitenkin yksi hyvin validi argumentti kysymykseen siitä mitä Dalai Lama itse asiassa sanoi, haastattelukieli lienee ollut muu kuin saksa. Se ei kuitenkaan millään tavalla vaikuta tuohon sävyn muuttamiseen ja vähintäänkin tarkoitushakuisesti muotoiltuihin väittämiin, lähdetekstiin nähden.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #64

Haastattelu tehtiin englanniksi AFP:n mukaan. "Europe, for example Germany, cannot become an Arab country," he said with a laugh, according to AFP, which quoted from an interview the spiritual leader gave to Frankfurter Allgemeine Zeitung, a German newspaper.

"Cannot become" voidaan ja ilmeisesti jopa tulisi tässä tapauksessa kääntää "ei saa tulla", ottaen huomioon sen, että seuraava virke on "Germany is Germany", ja sitä seuraava "There are so many that in practice it becomes difficult." Konteksti vaikuttaa huomattavasti tulkintaan. Dalai Laman mielestä Eurooppaan tulee/on tullut aivan liikaa siirtolaisia.

Kiinassa asuvana voin ilman huonoa omaatuntoa sanoa, että lauseiden sisältö ja merkitys muuttuvat kieltä vaihdettaessa usein huomattavastikin. Edellä mainittu ei tarkoita manipuloinnin puolustelemista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #80

Mikä mielestäsi kertoi haastattelun tehdyn englanniksi, mitä toki pidän itsekin todennäköisenä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #111

Dalai Lama ei puhu saksaa, sen tiedän ja haastattelupaikkana oli Intia. Jos kysymykset on esitetty saksaksi ja tulkin avustuksella käännetty englanniksi ja toisin päin, en osaa sanoa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #80

Tuosta olen samaa mieltä, enemmän kuin Sillanpään epäilyistä siitä että tulkintani on tehty " tunkkaisten, vaateliaiden ja idealististen uusvasemmistolaisten ideologioidensa -- kuten multikulturalismi ja kolmasmaailmallisuus -- aivotoimintaa haittaavan vaikutuksen alaisina". En edes tiedä mitä noilla "ideologioilla" tarkoitetaan, ellei sitä että oma perheeni on monikulttuurinen (amerikkalainen). En tosin ole huomannut perheessäni hänen mainitsemaansa "tunkkaisuutta".

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #58

Jukka Salakari:
"Edelleen odotan todisteita tyhmyydestäni."

Eiköhän monen monta viittausta kanssakeskustelijan ammattiin ole ihan riittävä todistus. Aihepiirissä, minkä kanssa kanssakeskustelijan ammatilla tahi koulutuksella ei ole mitään tekemistä. Ja vieläpä, kun Jukka Salakari ei kerro itsestään mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

Ottamatta kantaa keskustelijoiden tyhmyyteen tai älykkyyten, keskustelu ainakin vaikuttaa varsin tyhmältä.

Tosin se voi olla tyypillistä älykkökeskusteluakin,
minä kun en siitä mitään tiedä.

Minun mielestäni ainakin keskustelu on ollut tyhmää.
Niin on muuten tämä minunkin kommenttini tyhmä.
Minun ei olisi pitänyt tähän puuttua.
Tyhmyys kuulemma tarttuu varsin helposti.
Nyt se on sitten minussakin.
Niin ettei siitä tarvise kenenkään minulle erikseen huomauttaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #99

Minulla ja monella muullakin aivan perinnöllistä, mutta hulluna on hyvä olla, paha paljon mielen kanssa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #76

Haukkua toki voi kuka tahansa, eikä tyhmäksi haukkuminen ole edes siitä pahimmasta päästä. Ero onkin siinä, jos lääkäriksi itsensä profillissaan määrittävä tekee diagnooseja muista keskusteluosapuolista. Työssään Sillanpää varmasti on tekemisissä esim. aivokuvauksen kanssa ja kun hän ensimmäisessä kommentissaan toteaa toisella olevan "aivoissa vikaa", on asia aivan toisenlainen kuin jos esimerkiksi sinä sanoisit sillä tavoin. Lääkärillä on lääkärin vastuu ja mm. pääsy ihmisten potilastietoihin.

Jos potilastietoja käytetään julkiseen herjaamiseen, on mielestäni teko jonkin verran epäilyttävä. Olisiko siis syynä pitää keskusteluosapuolet hiljaisina siinä pelossa että toinen osapuoli saattaa alkaa käyttää luottamuksellisia tietoja keskustelun osana?

Aivovammoihin, muistamattomuuteen (tyhmyyteen) tai esim. Alzheimerin tautiin liittyvien oireiden mukaantuominen keskusteluun lääkärinä, on koulutuksella ja ammatilla jonkin verran merkitystä.

Mitä haluaisit minusta tietää?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tässä kaukainen näkemys Washingtonista, joka myös esittää Dalai Laman viestin Saksan kautta:
https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/...
"The goal should be that they return and help rebuild their countries."

Onkohan Washington Post Persujen talutusnuorassa? :-)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #70

Itse olin vaikuttunut siitä miten hyvin AFP oli säilyttänyt Frankfurter Allgemeinen tekstin nyanssit, sitaateissa joita Washington Post käytti, verrattuna Suomen Uutisiin.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Lehdet Suomessa ovat tulkinneet näin: "Dalai-lama: Euroopassa liikaa pakolaisia".

Tästä tuskin on mitään epäselvyyttä, että tätä hän todella tarkoitti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se ei kumoa PSän laitaoikeiatolaisuutta kuten blogisti yrittää esittää.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #10

Eiköhän väitteen esittäjien pitäisi perustella, miksi PS olisi äärioikeistolainen puolue.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Yritäpäs sinä perustella miksi ei olisi. Ja muista että teot painaa jotain ei huijaussanat tyyppiä työväenpuolue ilman sosialismia.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #17

Äärioikeistolaisuushan on toinen nimitys natseille, kun natsi-sanaa ei suoraan haluta käyttää. Ei PS taida olla sellainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Ei ole. Äärioikeistolainen voi olla peitenimi natsille mutta se tarkoittaa myös äärimmäisen oikeistolainen.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #23

Tässä tapauksessa Kokoomusta tai RKP:tä ei listattu, joten kyse ei ollut taloudellisesta oikeistosta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

Keskustakin tekee nykyään äärioikeistolaista sosiaali- ja talouspolitiikkaa, persuista puhumattakaan. Arvokonservativismissa persut menee oikeammalle kuin kokkarit. Lisäksi ps maahamuuttovastaisuus puheenvtasolla ja flirttailu äärikansallismielisten hörhöjen kanssa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #43

Joo-o, puheet on mitä ovat, mutta teot eivät ole PS:ssä vakuuttaneet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #40

Olenkohan ollut uutispimennossa, kun en osaa mieltää kumpaakaan kovin oikeistolaiseksi? Molemmat olleet vaikka kuinka paljon hallituksissa ja tuloksena valtavat vero- ja tukiviritykset sekä jättimäinen julkinen sektori, ei kuulosta minun korvaani oikeistolaiselta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #47

Näin on. Tuosta melkein kommentoinkin, mutta ei jaksa aina.

Mutta ovat kuitenkin PS:ää oikeammalla, mm. sen yksityistämisvimman takia (Kokoomus - myydään luonnolliset monopolit).

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomen uutisten mukaan Dalai Lama olisi sanonut, että Saksan ei saa "antaa" muuttua arabimaaksi. Niin ikään Suomen uutiset valehtelee Dalai Laman vastustavan monikulttuurisuusajattelua. Asiaa on jo käsitelty Korpi-Anttilan ja Grönroosin blogeissa.

Spiegel ja Kiema tulkitsevat oikein, Suomen uutiset väärin. FAZ:n alkuperäistekstinhän voivat kaikki lukea.

Onko joku maailmassa ollut sitä mieltä, että Euroopassa ei olisi liikaa pakolaisia.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

Totta, Dalai-lama ei sanonut "antaa muuttua".

Mutta hän sanoi, että Saksa ei ole arabimaa. Ja hän sanoi, että siitä tulee käytännön ongelmia, että Saksa ei ole arabimaa, ja siitä, että Saksaan tulee paljon arabeja:

"Europa, zum Beispiel Deutschland, kann kein arabisches Land werden. Deutschland ist Deutschland. (lacht) Es sind so viele, dass es in der Praxis schwierig ist."

Monikulttuurisuusajatteluhan pyrkii siihen, että kulttuurit otetaan huomioon, eli jossain määrin muututaan tulijoiden kulttuurien kaltaiseksi. Mutta voidaan tulkita, että DL sanoi, että tämä ei toimi ( = tulijoita on niin paljon, että käytännössä tulee ongelmia).

Mutta totta on, että hän ei tarkalleen ottaen sanonut "antaa muuttua". Tämä on kuitenkin vähän hiusten halkomista, koska muuttumisesta on kuitenkin kysymys (monikulttuurisuusajattelu, mikä ei toimi tässä tilanteessa). SU:n tulkinta ei siis ole täysin väärin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #13

Jos jonkun sanomisia väännellään sellaiseen muotoon mitä sanoja ei ole tarkoittanut, on kysymys valehtelusta. Tähän puuttuminen ei ole hiusten halkomista, vaan oikaisu.

Dalai Lama sanoi paljon muutakin. Persutkin voisivat ottaa oppia hänen avarasta näkemyksestään siitä mitä islam on, ja että rakkaus on sen keskeinen ydin.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #20

Muuttumisessa monikultturismissa on kysymys. Tuossa tulkinnassa on vain sävyero siihen, mitä DL oikeasti sanoi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #22

Ei ole. Älä rupea halkomaan Dalai Laman harvoja hiuksia. Hän ei ole koskaan sanonut mitään negatiivista monikulttuurisuusajattelusta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #24

Sanoi, että Saksa ei ole arabimaa, ja siitä tulee käytännön ongelmia, kun arabeja tulee niin paljon. Mitä tuo on, ellei momikulttuurin kritiikkiä?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #28

Eikös kaikista suurista maahanmuutoista ole tullut ongelma? Suomen lähipiirissä erityisesti siitä kun suomalaisia muutti kymmenin tuhansin Ruotsiin 1960-70-luvuilla.

Dalai Lama on itse pakolainen ja tietää hyvin mihin johtaa se nykyinen äärisuuntaus kaikkien ulkomaalaisten vihaamisesta. DL ei kritisoi monikulttuurisuutta, mutta myöntää että ongelmia on kun suuret määrät ihmisiä muuttavat maata.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #50

Miksi hän otti siis esiin sen, että Saksasta ei voi tulla arabimaata, miksi hän otti esiin kulttuurinäkökohdan?

"The Tibetan spiritual leader told Frankfurter Allgemeine Zeitung that accepting huge number of migrants from the Middle East and North Africa was not a tenable position from a cultural perspective."

(boldaus oma)

http://www.washingtontimes.com/news/2016/jun/1/dal...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #52

Boldaus sinun, sanat Washington Timesin.

Dalai Laman sanat FAZ:lle löytyvät kommentin 1 linkistä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #52

Eiköhän syy ollut se, että häneltä kysyttiin "Das heißt, Sie sind nach all den Jahren immer noch ein Flüchtling. Wie empfinden Sie die gegenwärtige Flüchtlingskrise in Europa?"

Miten itse olisit vastannut? DL ainakin vastasi että kaikkien uskontojen keskeinen sisältö on rakkaus. Olisitko korostanut islamin rakkautta, vai vastannut jotain muuta?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #54

Olisin voinut vastata juuri samoin, tuonut esiin kulttuurinäkökohdan. Senhän hän toi esiin, sitä ei voi kiistää.

Miksi hän toi sen esiin? Ainoa selitys näyttää olevan, että hän kokee kulttuurinäkökohdan tuovan ongelmia.

Tuo islam-kommentti oli vastaus toiseen kysymykseen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #56

Juuri tuo että tarkoitushakuisesti sanotaan jonkin tuovan ongelmia, kun alkuperäinen teksti sanoo asian olevan vaikea, on ongelmallista. Hiusten halkominen eksaktista sisällöstä ei kuitenkaan ole edes kovin mielenkiintoista, verrattuna kysymykseen siitä miksi päädytään muuntamaan sävyä tiettyyn suuntaan.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #66

"Es sind so viele, dass es in der Praxis schwierig ist."
"Heitä on niin paljon, että se on käytännössä vaikeata."

käytännössä vaikeata = ongelmallista = ongelmia tuottavaa

"Andererseits sind es mittlerweile zu viele."
"Toisaalta, heitä on nyt liian paljon."

Ja "liian paljon" samassa yhteydessä ei jätä muille tulkinnoille sijaa: kulttuurien törmäyksestä tulee sellaisia ongelmia, joita ei voida ratkaista kuin vähentämällä pakolaisten määrää Euroopassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #68

Olemme tuon alkuperäisen virkkeen sisällöstä yhtä mieltä, noin minäkin sen olisin kääntänyt. Nyt joidenkin kommunikaatioon on kuitenkin sopinut paremmin ongelmista puhuminen. Kuten sanoin mielenkiintoista on lähinnä miksi valitaan tietty, alkuperäisestä eroava muotoilu. Identtiseksi selittäminen vaikuttaa lähinnä rimpuilulta. Itselleni ei vaikea asia automaattisesti ole ongelmallinen, eikä varsinkaan (toivottavasti) ongelmia tuottava. Toki se voi ollakin, mutta oletusarvo se ei missään tapauksessa ole.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #74

Asiayhteys huomioon ottaen ongelmallinen on mielestäni hyvä synonyymi. http://www.synonyymit.fi/vaikea

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #77

Selvä, liittyykö se keskusteluumme muuten kuin kuriositeettina? Jos väkisin haetaan synonyymejä vaikkakaan en ymmärrä miksi, kun kerran olimme jo käännöksestä yksimielisiä, niin mielestäni asiayhteys huomioiden ongelmallista parempia synonyymejä ovat: hankala, mutkikas, kiperä, visainen, haastava, kinkkinen (järjestys linkkaamastasi synonyymipalvelusta, ei prioriteetin mukaan).

Käytitkö adjektiivia ongelmallinen, vaikean tilalla? Luulin sinun korvanneen sen substantiivilla ongelma, samaan tapaan kuin Sillanpää käytti korvaavana ilmaisuna vaikeus-sanaa. Tästä siis johtui alkuperäinen huomionikin.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #78

Tämä menee kyllä ihan liian yksityiskohtaiseksi. Kappale kokonaisuutena tulkittuna on selkeä:

- "Heitä on liian paljon" - näinhän tekstissä luki. Tämä on siis ongelma. Ei voi olla "liian paljon", ellei se olisi ongelma.
- Kulttuurinäkökohta kappaleessa tarkoittaa sitä, että se ongelma johtuu nimenomaan kulttuurista.
- Seuraavaksi vain todetaan uudestaan, että heitä on niin paljon, ja että asia on vaikea.

Ja kannattaa muistaa, että haastattelijan kysymys koski nimenomaan Eurooppaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #85

Niin menee, ja täysin pois siitä jolla olisi edes vähän kiinnostavuutta. Miksi muuttaa sanotun nyansseja? Olemme yksimielisiä, että (liian) suuri määrä (humanitäärista) maahanmuuttoa todennäköisesti johtaa ongelmiin. Ei kai tuota kukaan kiellä? Nyt ei kuitenkaan keskusteltu maahanmuutosta, vaan Dalai Laman haastattelusta Frankfurter Allgemeinessa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #85

Dalai Lama puhui määristä, ei monikulttuurisuudesta. Rautalangasta: Suomen Uutisten puhe "antamisesta" pyrkii vahvistamaan sitä harhakuvitelmaa, että jossakin olisi hyvinkin suosittu Euroopan arabialaistamisen ideologia, jota Perussuomalaiset ja heidän kannattajansa Dalai Lama sankarillisesti vastustavat.

Sillä nyt ei ole niin mitään tekemistä niiden yksinkertaisten, kulttuurien rauhanomaista rinnakkaineloa ja ihmisten vapaata kotiinpääsyä puolustavien näkemysten kanssa, joita Lama esittää.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #107

Ei pelkkä määrä ole välttämättä ongelma. Eihän karjalalaisten asuttaminen ollut niin suuri ongelma, vaikka määrä oli huikean suuri verrattuna nykyisiin määriin asukaslukuun suhteutettuna (siis Saksaankin verrattuna), ja maan tilannekin oli paljon vaikeampi.

Ei siinä kappaleessa olisi oikein mitään ideaa, jos siinä olisi mainittu pelkkä määrä. Siksipä siinä onkin mainittu myös kulttuuri.

#104. Dalai Laman haastattelun tulkinnastahan tässä onkin kysymys. Se on ihan mielenkiintoinen asia, että mitä hän sanoi ja tarkoitti.

En tiedä, mutta musta tuntuu, että nyt ollaan saavuttu maaliin, ja on selvinnyt, mitä Dalai Lama tarkoitti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Rakkauden sanomaa islamissa on levitetty päivittäin. Kun lamojen valta loppui kiinalaisten tuloon Tiibetissä, sieltä loppuivat myös elävältä nylkemiset ja noitina polttamiset. Dalai Laman näkemykset ovat aivan yhtä avaria kuin hänen lompakkonsa on täynnä tiibetiläisiltä varastettua rahaa lamojen hallintoaikana.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #82

Kummat nyt mielestäsi paremmin edustavat puhdasta islamia: buddhalaiset munkit vai kommunistiset sotilaat?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #108

Herää kysymys Niko Sillanpään kommentin legitimiteetistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #82

Ymmärrän, että kiinalaisena haluat korostaa Tiibetin miehityksen tuoneen myös inhimillisesti myönteisiä seikkoja. Varmaan kuitenkin tiedät, että nykyinen Dalai Lama ei usko olevansa jumalaista alkuperää eikä halua jatkaa joidenkin lamalaisten sotaisia perinteitä. Ja viettää aikansa enimmäkseen Intiassa ja Euroopassa rauhanomaista käytöstä puolustaen.

Puheena olevassa haastattelussa hän haluaa korostaa kaikkien uskontojen rauhanomaista ydintä; ja nimenomaan mainitsee, että väkivaltaisia buddhalaisiakin on.

Tarkoititko jotakin tuolla "Rakkauden sanomaa islamissa on levitetty päivittäin"? Oliko se vain synonyymi lausahdukselle "Pelkään ja vihaan islamia ja mainitsen asiasta, puhuttiin ketjussa muuten mistä tahansa".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #125

Vai että kiinalaisena...Dalai Lama on pelkkä sössöttävä oktogenaarikko, jolla ei ole oikein koskaan ollut mitään järkevää sanottavaa. "Sotaisa perinne" lienee hieman eri asia kuin elävältä nylkeminen.

Islamin ydin on juuri siinä, että se ei ole rauhanomainen. Kaikki uskonnot ovat pahoja, mutta toiset uskonnot ovat vielä pahempia kuin toiset.

Olen jo kehottanut erästä toista kommentoijaa olemaan tekemättä minusta tuollaisia psykoanalyysejä, kun kykyä siihen ei ole. Ei minun tarvitse pelätä yhtään mitään, eikä vihatakaan. Hyvin suurta halveksuntaa tunnen sitä kohtaan, millä innolla tätä islamilaista järjettömyyttä sen selkeistä ilmenemismuodoista huolimatta jaksetaan puolustaa, ja millä innolla se ja sen edustajat otetaan vastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

PS myi jotain tuollaista mitä luettelet. Todellisuudesss , SSS- todellisuudessa neoliberalistit eli taluosoikeistolaiset ovat ideologialtaan sama kuin persut miinus liioiteltu maahanmuuttokriittisyys ( mikä maahanmuuttokriittisyys ei tarkoita poliittista maahanmuuton ohjausta vaan maahanmuuttokriittistä ideologiaa johon kuuluu erilaisia tarinoita joita voimalla pidetään yllä ja levitetään.
Persujen aktiivi ja luottomies Henri Myllyniemi mainostaa olevansa Lepomäen linjoilla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kaikki perussuomalaiset eivät tietenkään ole äärioikeistolaisia, mutta tulkinta puolueen yleisluonteesta on yleiseurooppalainen:

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217785-oike...

Timo Soinihan ilmoitti jo viime vuosisadan puolella pyrkivänsä luomaan oikeistopopulistisen puolueen. Seurasin touhua neutraalilla mielellä, kunnes poppoonne vaihtoi kansainvälisen nimensä muotoon The Finns/Die Finnen. Se on yksiselitteisesti törkeää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suositteleeko DaLai Lama terveydenhoidon yksityistämistä, veroparatiisien suosimista tai tasavertaisen avioliittolain sabotoimista tai muuta persulaista laitaoikeistolaista politiikkaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persujen oikeistoradikalismia ei voi millään Dalai Laamoilla kumota.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"terveydenhoidon yksityistämistä, veroparatiisien suosimista"

Persujen työtäkö tämä on ollut?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä hallituksessa ja EU parlamentissa, missä Sampo Terho äänesti sen puolesta että veroparatiiseihin menneet rahat voitaisiin piilottaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"missä Sampo Terho äänesti sen puolesta että veroparatiiseihin menneet rahat voitaisiin piilottaa."

Älä taas vääristele, Sampo Terho on kertonut useamman kerran että äänesti tuota direktiiviä vastaan koska se olisi antanut verotusoikeuden EU:lle. Eu on vain lisännyt veronkiertoa vaikka muuta puhuu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

Vihervasemmistolaista ideologiapuppua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Siinähän oli faktat pöydässä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #29

Jarmo olet oikeassa Terhon äänestyskäyttäytymisen suhteen ko. äänestyksessä. Terho selvitti tuon äänestyskäyttäytymisen yhdessä eduskuntakeskustelussa (kuulin itse perustelut, jotka vaikuttivat todellisilta ja oikeilta). Äänestäminen koski parlamentissa sellaista tilannetta, jossa asian käsitteleminen oli järjestetty väärän asiakokonaisuuden käsittelemisen yhteydessä, joka olisi johtanut väärään lopputulemaan. Tuo on nyttemmin parlamentin äänestyksessä korjattu ja ko. asian äänestys toteutettu oikeassa käsittelyjärjestyksessä ja oikeassa asiayhteydessä johon se ilman muuta kuului.

On täysin kohtuutonta, että näillä yleisillä foorumeilla on väitetty ja välitetty täysin väärää tietoa. Voisi jopa väittää tämän tapahtuvan tietoisesti, jollei sitten kyseessä ole vihan kohdistaminen aina samaan kohteeseen eli puolueeseen. Ihmettelen miten paljon täällä ylipäänsä näytetään hyväksyvän väärän tiedon jakamista ja jatkuvalla syötöllä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Tosta ei selvää ota. Joku keksitty meriselitys. Eikä se veroparatiisien tukeminen edes ole ristiriidassa ylipäätään persujen talouspoliittisten näkemysten ja valintojen kanssa. Eikös Myllyniemi ole ollut persujen asiantuntija? Hän tuolla sanoi että on Lepomäen linjoilla. Persut käyttävät samoja virsiä kuin muu talousoikeisto, syyllistävät köyhiä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #72

Mikäli puhekieltä osaat käsitellä siten kuin sen olen kuvannut muistikuvani perusteella, niin tässä on oikein videotallenne Sampo Terhon puheenvuorosta jossa hän on kuvannut tuon parlamenttikäsittelyn virheellisyyden ja uudelleen ottamisen käsittelyyn.

https://www.eduskunta.fi/_layouts/15/Arkena.Edk.Sa... (videosta kohdasta 00:31:19 puhujana Terho Sampo valinnaksi, niin puhe on kuultavissa)

Kannattaa ylipäänsä perustella kommenttinsa uskottavaan muotoon, siis perusteluineen, eikä mututietoihin perustuen. Asioilla kun on aina, ainakin parlamentin käsittelyissä, olleille asioille selvää faktaa esitettävissä, joten soisi arvon kommentoijan hakevan noita faktoja, eikä heittävän vain omia arvailujaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #79

Sillä kohdalla, eikä koko videossa ei ollut Terhoa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #81

Videossa on kohdassa 01:19:40 toisin kuin virheellisesti (sori) esitin Terhon ensimmäisen puheenvuoron. On valittava tuo puheenvuoron ajankohta (01:19:40) sivun oikealta puolelta.

En voi auttaa mikäli et osaa käyttää linkin videota antamani ohjeen opastuksella.

https://www.eduskunta.fi/_layouts/15/Arkena.Edk.Sa...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #83

Tuolla antamasi osoitteella pääsee vaan tämän päivän keskusteluun joka on tullut skrollattua nyt toistamiseen. Olen kännykän varassa. Oikealla tässä ei ole mitään mitä sinun näytölläsi voi olla.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #84

Video toimii varsin mainiosti ainakin tällä päätelaitteella.

Pöytäkirja on tuolla:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiako...

Tarkoitetun puheenvuoron aikaleima on 15.19.

"15.19 Sampo Terho ps (vastauspuheenvuoro)
Arvoisa puhemies! Vastauksena tähän huonosti muotoiltuun syytökseen, jossa ei siis yksilöity, mistä on kysymys, mutta minulla on aavistus, että tarkoitatte osakkeenomistajien oikeuksia koskettavaa direktiiviä, minkä tietysti jätitte sen takia mainitsematta, että tuntuu aika erikoiselta, että tähän osakkeenomistajan oikeuksia koskevaan direktiiviin ja sen yhteyteen oli ympätty — vihreiden aloitteesta, kuulemani mukaan — tilinpäätösdirektiiviin liittyvät muutokset:
On totta, että perussuomaisten edustajat ECR-ryhmänsä mukana äänestivät tuolloin tätä esitystä vastaan, koska se oli väärässä kohdassa ja väärin muotoiltu. Nyt se on tuotu uudestaan europarlamenttiin ja siis ylipäänsä tilinpäätösdirektiivin muutoksiin, jotka ovat oikea paikka tälle uudistukselle. On siis erittäin todennäköistä, että ECR-ryhmäkin tulee muuttamaan kantaansa, eikä se missään nimessä ole sinänsä tätä maakohtaista raportointia vastaan vaan ainoastaan vääriä ja toimimattomia muotoiluja vastaan. Ja nyt tämä teidän esityksennehän sivumennen sanoen on trilogeissa jumissa, eli jälleen kerran olette aiheuttaneet vain haittaa tällä idealistisella toiminnallanne."

Eli kyseessä on amerikkalaisesta politiikasta tuttu taktiikka, jossa johonkin sinänsä tärkeään tai kannatettavaan esitykseen on kytketty valiokunta tms. valmisteluenemmistön turvin muuta omaa agendaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #86

Niko, kiitos sinulle kiinnostuksestasi tätä keskustelun kohtaa. Taisimme olla pöytäkirjan kirjallisessa annissa yhtäaikaa asialla. No nythän on sitten kahteen kertaan selvitettynä. Niin ihmettelen kyllä ettei video avautunut eikä löytynyt kyseistä edustajan puheenvuoroa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #89

Europarlamentissa on ollut muitakin vastaavia "loadauksia", esimerkiksi taannoin vihreiden ym. äänestyksen jälkeen moraalikitisemä asevientikielto Saudi-Arabiaan, jossa sinänsä kannatettavaan pääesitykseen oli ladattu muuta sisältöä ja menettelytapaa, jotka tekivät koko esityksestä joillekin ryhmille vaikean hyväksyä. Ei pitäisi olla agendassaan ahne, vaan pysyä kohtuudessa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #84

No kun näyttää olevan vaikeaa saada video siellä päässä oikein avattua ja oikeasta kohdasta, niin tässä olen hakenut täysistuntopöytäkirjan vastaavasta kohdasta. Tässä siis kirjallisessa muodossa Terhon käyttämä puheenvuoro;

"15.19 Sampo Terho ps (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Vastauksena tähän
huonosti muotoiltuun syytökseen, jossa ei siis yksilöity, mistä on kysymys, mutta minulla on aavistus, että tarkoitatte osakkeenomistajien oikeuksia koskettavaa direktiiviä, minkä tietysti jätitte sen takia mainitsematta, että tuntuu aika erikoiselta, että tähän osakkeenomistajan oikeuksia koskevaan direktiiviin ja sen yhteyteen oli ympätty — vihreiden aloitteesta, kuulemani mukaan — tilinpäätösdirektiiviin liittyvät muutokset:
On totta, että perussuomaisten edustajat ECR-ryhmänsä mukana äänestivät tuolloin tätä esitystä vastaan, koska se oli väärässä kohdassa ja väärin muotoiltu. Nyt se on tuotu uudestaan europarlamenttiin ja siis ylipäänsä tilinpäätösdirektiivin muutoksiin, jotka ovat oikea paikka tälle uudistukselle. On siis erittäin todennäköistä, että ECR-ryhmäkin tulee muuttamaan kantaansa, eikä se missään nimessä ole sinänsä tätä maakohtaista raportointia vastaan vaan ainoastaan vääriä ja toimimattomia muotoiluja vastaan. Ja nyt tämä teidän esityksennehän
sivumennen sanoen on trilogeissa jumissa, eli jälleen kerran olette aiheuttaneet
vain haittaa tällä idealistisella toiminnallanne." Alkaa linkin sivulta 20 jatkuen sivulle 21)

Tuo Terho Sampon puheenvuoro on vastauspuheenvuoro 15.16 Satu Hassi vihr pitämään ja esittämään syytöspuheenvuoroon. (sivulla 20 linkissä)

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/poytakirja/Docum...

Jokohan nyt selviäisi kommentoijalle mistä on kysymys, eikä uskoa aina sokeasti kuulopuheita, eikä varsinkaan muun puolueen taholta esitettyyn ilman että tutkii itse perusteellisesti mistä on kyse?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #87

Ei ole kysymys samasta äänestyksestä. Siinä äänestyksessä jonka minä linkkasin Halla-aho äänesti kansallisten intressien puolesta ja Panaman Sampo äänesti Panaman puolesta. Terho puhuu jostain muusta jutusta joka ei edes liity veroparatiiseihin,jossa koko heidän ryhmänsä jotain äänesti. Niko ja Sirpa, fanatisminne teettää teillä turhaa työtä.
PS Sarvamaa myös äänesti Panaman laskuun Pietikäinen kansallisesti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #90

Olet itse koko ajan kertonut Sampo Terhon äänestäneen vastaan parlamentissa ja nyt sitten käännät asian Halla-ahoa koskevaksi. Kerrohan nyt tarkkaan ottaen oikein linkillä varustettuna (siis perustelu) mistä äänestyksestä on kyse loppujen lopuksi.

Sampo Terhon puhe liittyy kyllä sataprosenttisesti veroparatiisijuttuihin, joten älä vääristele asioita. Pöytäkirjan mukaan keskustelu täysistunnossa käytiin aiheesta "3. Keskustelualoite veronkierron ja verovälttelyn kitkemisestä
Keskustelualoite KA 5/2016 vp"

Luehan myös Satu Hassin syytepuheenvuoro, johon Sampo vastasi, niin eikös siinä juuri puhuta veroparatiiseista ja veronkierrosta ylipäänsä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #92

Tarkoitatko että Halla-aho äänesti ryhmää vastaan? Terhohan sanoi puolustuspuheenvuorossa jonka linkkasi aukikirjoitettuna (kiitos) että eu-ryhmä äänesti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #96

Älä esitä minulle nyt kysymyksiä vaan vastaa sinulle esitettyyn "todistelutaakkaan" väitteissäsi. Kaipaan siis pohjaa esittämillesi jatkuville väitteille ko. asiaan liittyen. Vastuunpakoilu antaa todellisen kuvan itsestäsi. Kiitos jo etukäteen täsmällisestä vastauksestasi!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #98

Minun linkkaamani Terhon veroparatiisien tukitoimi koski Terhon omaa meppikautta. Eduskunnassa puhuttiin tästä http://i1.wp.com/www.heidihautala.fi/wp-content/up...
Mutta kiitos kuitenkin. Oli todella hykerryttävää lukea siitä Nikon linkkaamasta eduskuntakeskustelusta Terhon paheksunta veronkierron suhteen. Kuinka valheellisia ja tekopyhiä persut voivat olla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #100

"Minun linkkaamani Terhon veroparatiisien tukitoimi koski Terhon omaa meppikautta."

Niinpä ja sait siihen Terhon vastauksen hänen puheenvuorostaan eduskunnassa. Miksihän yrität jälleen kääntää sitten asiaa toiseen suuntaan selvittämättä mihin perustui kielteinen kanta ECR parlamenttiryhmässä? Siihenkin taitaa olla pätevä syys. Jospa ensin selvittäisit sen ennenkuin alat revittelemään uuden äänestysasian kimpussa ja syyttelemässä perussuomalaisia meppejä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #103

Sinähän se täällä harrastat erikoisia harhautusmanöövereitä. Persut ovat kahdessa eri äänestyksessä, molemmat täällä linkattununa äänestäneet veroparatiiseista. Myöhemmälle äänestykselle Terho on esittänyt syitä jotka sinä ja Niko S. toitte tänne. Mikä tässä on vaikeaa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #115

Olet syyttelyn todellinen mestari.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #117
Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #90

Tuon keskustelun otsikko on:

"Keskustelualoite veronkierron ja verovälttelyn kitkemisestä"

Ymmärtääkseni Terho puhuu tuossa direktiiviehdotuksesta koskien tuloksen maakohtaista raportointia, mikä on suoraan kytköksissä veroparatiiseihin, koska taktiikkana on näyttää positiivinen tulos vain veroparatiisissa konsernivelkojen ja siirtohinnoittelun avulla samalla, kun maassa, jossa tulos todeliisuudessa tehdään, näytetään tappiota.

Mutta en tunne Terhon/ECR:n toimintaa kovin kummoisesti. Enkä myöskään typeriä vassarinettimeemejä, jollaisesta näyttää olevan kysymys eikä todellisesta politiikan sisällöstä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

No minusta Dalai-lama on populismissaan persu. Ainakaan tässä:
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/dalai...
hän ei sano yhtään mitään, vaan kertaa ajatukset, jotka jokainen normaali ihminen on ajatellut jo vuosia sitten monta kertaa. Käsittämätöntä, että on tehty tyhjä ja sisällyksetön lehtiartikkeli.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

No, siteerataanhaan presidenttejä ja piispojakin...

Pisteet kyllä MTV:n tiivistäjälle.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Sini...

Politiikkaan kuuluu kompromissien tekemisen taito, hallituksessakin.

Mikään puolue ei Suomessa koskaan ole saanut eduskuntavaaleissa ehdotonta enemmistöä ja voinut määritellä yksin hallituksen kokoonpanoa tai linjaa.

Eduskuntavaaleissa 2015 suomalaiset äänestivät kärkeen yhden porvaripuolueen, yhden keskustapuoleen ja Perussuomalaiset. Niillä silloin mennään. Perusporvarihallitus on siis kansan tahto.

Pitää muistaa myös, että esim. viime hallituksessa, joka teki oikeistolaista politiikkaa, oli mukana sekä SDP että Vasemmistoliitto.

Eikä menneiden vuosien Lippos-hallituksetkaan vasemmistolaista politiikkaa harrastaneet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kompromissit ja niiden tekeminen ovat asioita joista neuvotellaan ja niiden neuvottelujen aikana niitä omia näkemyksiä perustellaan. Äärioikeistolainen valtion alasajo vaan on sopinut persuille ja on ollut vain äänestäjille piilossa hävyttömällä tavalla.
Kenen kanssa Sampo Terho muuten teki kompromisseja äänestäessään läpinäkyvyyttä vastaan ja veroparatiisien hyväksi?

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Jos perussuomalainen aate kiinnostaa, kannattaa mennä puolueen sivuille www.perussuomalaiset.fi.

Kannattaa aloittaa arvoista ja sitten siirtyä puolueen sääntöihin ja ohjelmiin.

Puolueet määrittelevät itse arvonsa, eivät lehtimiehet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Itse olen tyytynyt arvioimaan puolueita samalla tavalla kuin ihmisiäkin, havainnoinnin perusteella. Minusta se on aivan oivallinen tapa, paljon vähemmän korulauseita suodatettavana.

Käyttäjän amgs kuva

Otsikon uutinen saattoi tulla meille kaikille yllätyksenä!
Kuulemma Soini on sanonut aiemmin, että hän on republikaani ja nimenomaan moraaliasioissa konservatiivi. Toivottavasti ei yhtä konservatiivi kuin Trump. Uutinen Timo Soinin paljastuksesta oli Helsingin Sanomissa. Ehkä sekin on valhe!
http://www.hs.fi/kotimaa/a1440993423873
Perussuomalaiset ovat oikeistohallituksessa, jonka linja on hyvin oikeistolainen. Tehdyt päätökset ratkaisevat millainen se puolue on. Sanat ja julistetut periaatet eivät merkitse mitään, kun niitä sivutetaan.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Trumpin moraalinen konservatismi taitaa kyllä olla pelkää teeskentelyä uskovaisten republikaanien kosiskelemiseksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Perussuomalaiset ovat oikeistohallituksessa, jonka linja on hyvin oikeistolainen."

Tuo on mielenkiintoinen yhtälö. Taisipa olla sitten Kataisen hallituksessa istuneet demarit, vasemmistoliitto ja vihreät oikeistolaisia puolueita, kun istuivat kokoomusvetoisessa hallituksessa. Kaikkea oppii kun seuraa näitä keskusteluja. ;)

Käyttäjän amgs kuva

Näinkin sitä voi tulkita ja sekin näkyi vihreiden ja demareiden kannatuksissa hallituskauden ja/tai kausien aikana.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuka nyt ottaisi nokkiinsa punavihreästä hesarista?

Hesarin salaisuus lienee se Koneen Herlin, joka on kai Sanoma OY:n suurin omistaja. Enempää en viitsi tätä tässä avata; homman juoni menee ehkä seuraavalla tavalla: Tapelkaa pojat ja tytöt, niin saatte tupakkaa!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niko Sillanpää on osoitus, ettei sivistys ja koulutus kulje käsi kädessä. Ihmminen voi olla korkeasti koulutettu, mutta silti sivistys puuttuu.

Niko Sillanpää

Kuule Arto, hivenen arrogantisti voin todeta, että paitsi että olen poikkeuksellisen koulutettu, olen myös nykypäivinä poikkeuksellisen laajasti sivistynyt, mitä tulee niin klassiseen kuin modernimpaan sivistykseen.

Ai niin, uusvasemmistolaiselle "sivistys" tarkoittaakin almu- ja anemoraalia, altruismia, "mutku heikoista heikoin", ylipäätään ideologisen oikeaoppisuuden signalointia, unohdin. No, siinä en tosiaan ajatellut sortua nykyisin kovasti muodissa olevalle haihattelun tasolle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Hivenen? Toki Artonkaan kommentti ei juuri tyylipisteitä ansaitse, mutta lukeneisuuden esille tuominen kun kritisoidaan käytöstapojen puutteesta on lähinnä surullista. Pystyt parempaan!

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #46

Toki, mutta tuo oli täsmälleen se suoritustaso, jonka Vuorelan/Salakarin aggressiivinen ideologinen jankkaaminen ilmiselvästä asiasta ansaitsi, ei yhtään enempää.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #57

Suomessa on kai häpeä nyt lukea ylipäätään. Ja sitten väitellä ihmisten kanssa jotka eivät ole lukeneet. Kuinkahan moni nyt vaikka täällä puheenvuoroissa omaa renessassi mallisen yleissivistyksen? Se kipinä on kai sammunut ja silti pokkana heitetään mitä vain.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62

Yksi sivistyksen merkki voisi olla että huomaa toisen keskustelijan sivistyksen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Sivistyneisyyden määrittely ei ole yksinkertaista, ja varmaankin ihminen voi olla monella tavalla sivistynyt, mutta en ole ennen nähnyt sivistykseksi kutsuttavan Sillanpään edustamaa köyhät-kyykkyyn-ja-sääli-on-sairautta -tyylistä kivikovaa oikeistolaisuutta. Epäilemättä Sillanpää itse kuuluu yhteiskunnan vahvoihin, joten toivokaamme, että hänelle ei koskaan satu mitään, joka pudottaisi hänen asemaansa, jolloin hän saattaisi joutua näkemään, kuinka hänen omat ajatuksensa toteutuvat käytännössä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #94

En ole arvostellut Suomen sosiaalivakuutusjärjestelmää ("hyvinvointivaltio") sinänsä, päinvastoin, satunnaisturvasta ja elinkaarihallinasta on pakko huolehtia jonkinlaisella vakuutusjärjestelmällä eli kollektiivisesti.

Mutta vastuiden laajentaminen erilaisten ideologisesti määräytyvien lemmikkiryhmien eduksi "mutku-mutku sorto, velka ja oikeus"-pohjalta (vs. osallistuminen ja ansaitseminen, "agency") on deal breaker täysin yksiselitteisesti, aivan sama, miten tunteisiin vetoavasti moralisoidaan.

Liikuttavaa, että huolehdit minusta, mutta olen toki hankkinut asiaan kuuluvan vakuutuslisäturvan yksityisesti.

Mitä tulee uusvasemmistolaiseen sivistyskäsitykseesi, ks. yllä.

Pekka Heliste

Hesari ei arvioikaan persuja heidän oman propagandansa mukaan vaan heidän esiintymisensä mukaan.

Toki voi pistää paperille mitä tahansa kaunista mutta todelliset julkisuuteen kerrotut asiat ovat se tpdellisuus

Persut kuvittelevat,että he voivat puhua mitä tahansa potaskaa ja väittää,että paperiohjelmalla se goidaan kumota

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eu toi vastavoimat, ei ihan kaikki olleet auvoisuudesta samaa mieltä. Se miten media sitten niputtaa kaikki samoiksi natseiksi on mielenkiintoista. Ei tarvitse verrata kuin Suomen ja Saksan demareita niin huomaa ettei linja todellakaan ole sama. Tai että sanoisi että kaikki maailman demarit sitä sun tätä.

Idealistista, höpöhöpöä niputtaa kaikki ja heittää eteen jokin 'ääri' Joko media tietoista aivopesua tai, kuten pelkään, media edustaja on oikeasti tätä mieltä. Siihen taas ei auta oikein muu kuin sivistystason lisääminen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nythän PS voi teoilla osoittaa ryhtyvänsä keskustaoikeistolaiseksi. Äänestäjät gallupeissa eivät kai pistäisi pahaksi. Heitä ei kiinnosta hesarin nimikkeet, kyllä he itse seuraavat ja sisällään joko tuntevat omakseen tai eivät. Ihan turha möly hesarin nimikkeestä. Jos kokoomus ja persut hääräävät imagonsa kanssa kuten ruhtinas Orpo "ahkera siivooja on keskiluokkaa" niin kaikki oikeistopuolueihen naurettavuss vaan muutuu räikeämmäksi. Tosin ihmiset persujen kohdalla äänestivät räikeätä tyhjänpuhumista. Jatkuvasti sellaista oikeistohöpötyksen nielevää kansaa ei kannata olettaa olevan tarjolla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Toki referoimasi Orpon sitaatti on naurettavuudessaan lähinnä itkettävä. En oikein ymmärrä miten se kuitenkaan voisi olla oikeistopuolueiden vastuulla kollektiivisesti. Kiehukoon kokoomus vain omassa sopassaan, kyllä ne muut osaavat keittää omat liemensä vuorollaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #67

Siitä tulee mieleen persujen karvape.sejutut ennen vaaleja. Ja molemmat ovat kai mainostaneet olevansa työväenpuolueita. Sanotaan sitten oikeistopuolueet persut ja kokoomus ja heidän keskittymisensä omaan imagoonsa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #69

Ja Hesari on sitten työväenlehti?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut on taas pinnalla :)

Voisko tästä keskustelusta vetää johtopäätökset:

Dalai Lama on perseestä

Persut on perseestä

Persut on kuitenkin salaa natseja ja rasisteja

Kaikki muut paitsi persut on sivistyneitä.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Keskustavasemmistolaisen puolueen kansanedustajat tai mepit eivät ehdota maahanmuuttajien ja homojen leiritystä saarelle, leimaa kokonaista uskontoa pedofiileiksi, kutsu kavereitaan tekemään heil hitler tervehdyksiä eduskuntaan tai esiinny puhujina tilaisuuksissa, joissa osa osaanottajista huutaa uunitusta SS univormut päällä. Siksi PS ei ole keskustavasemmistolainen puolue. Pohjoismaiden pahin terroristikin nimesi puolueen nykyisen mepin innoittajakseen.

Jos kävelee ja ääntelee kuin ankka. Luultavasti on ankka. Ei esimerkiksi hirvi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joo, natseja kaikki! ei muutakuin äkkiä aloite puolueen kieltämiseen, on tämä järkyttävää, että on olemassa tuollaisia ihmisiä.

Kyllä minä niin mieleni taas pahoitin.

Mä meen surffaan kansan uutisten ja vihreän langan sivuille, niin tulee parempi mieli.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Älyllistä köyhyyttä ja laiskaa ajattelua puhua persuista kollektiivininä. Ja väittää niitä natseiksi, tai heitä äänestänyttä yli 500 000 suomalaista äänestysikäistä miksikään muuksi kuin tavallisiksi suomalaisiksi.

Siellä on 38 edustajan joukossa jokunen värikkäämpi tapaus, mutta uutisoiko media paljoakaan sen "hiljaisemman" tai "vähemmän värikkäämmän" perussuomalaisen edustajan puheita, aloitteita tai ajatuksia eduskunnasta? Tai kiinnostaako vihaajaa? Ei, koska vihaajat vihaa.

Jos haluaisi pikkuisen joskus haastaa itseään vähän älyllisempään pohdintaan, niin voisi vaikka tasapainon vuoksi etsiä niitä virheitä muistakin puolueista. Kokoomuksella on vaikuttajissaan, taustavaikuttajissaan ja kansanedustajissaankin aika reippaita kannanottoja köyhyyteen ja siirtolaisuuteen... etsivä löytää, tosin laiskempi laittaa vaan persu on perseestä levynsä pyörimään. Vasemmalla on kans aika reippaita persoonia ollut, taitaa Paavolla olla jotain smas asem ja jalkapallomielenosoittajataustaa, on reippaita on taustajoukkojenkin puheet.

Ei demaritkaan ole kaikki pahoja, vaikka siellä on aikanaan demarivaikuttaja tehnyt kidnappauksen ja vast'ikään oli Turussa vähän ikävämpää toverisuojelua.

Vihreistä löytyy myös kaikenlaista, on se Hassi ollut ihan reipas aikanaan, mutten leimaisi kaikkia vihreitä Hassin kaltaisiksi. RKP oli eduskunnassa ainoa puolue, joka vastusti aikanaan naisten äänioikeutta.

Mutta ymmärrän kyllä, että on henkisesti helpompaa vaan jakaa maailma tiukkoihin lokeroihin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Liittyykö tämä jotenkin tähän keskusteluun, vai oliko vain paha harmitus, jota piti päästä purkamaan? Itseltäni jäi relevanssi suhteessa blogitekstiin ymmärtämättä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Spontaanisti kumpusi osin blogista, mutta enemmän kommenteista. Myös tiettyä turhautumista eräiden kommentoijien kapeaan ja epä-älylliseen ajatteluun. Tai mahdollisesti älyllisesti epärehelliseen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #123

Blogi siis käsitteli Perussuomalaiset puolueen julkisuuskuvaa, joka blogistin mielestä oli virheellinen. Silloin on aika luonnollista että keskustelu keskittyy aika suurelta osin juuri mainittuun puolueeseen ja siihen miten tuo julkisuuskuva muodostuu. En huomannut kommentteja jotka olisivat yleistäneet asioita Perussuomalaisia äänestäneistä? Toive siitä, että tämän alustuksen alla oltaisiin ruodittu muiden puolueiden julkisuuskuvaa, tai jäsenten tekemisiä, tuntuu kohtuuttomalta. Sehän itse asiassa vain haittaisi keskustelua, vaikka itse tosin taisin jossain sivujuonteessa kuvailla Orvon lausumaa naurettavan itkettäväksi. Kokoomusta ja RKP:tä moitin siitä etteivät ne mitään oikeistolaista politiikkaa aja (ohjelmastaan huolimatta). Nuo nyt ovat hairahduksia, joita helposti tulee kun keskustelu etenee. Jos kaipaat enemmän muiden puolueiden ruodintaa, kannattaa aiheesta kirjoittaa alustus, kyllä tällä alustalla tuntuisi piikkejä riittävän jokaisen lihaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #128

Max,

Siulle golftaputukset.

Olet hyvä kommentoija ja varmasti et usein saa Sini Lappalaisen suosituksia :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #136

Kiitos, useammin me taidamme olla Sinin kanssa napit vastakkain kuin yksimielisiä. Hän kuitenkin myös osoittaa tukensa heti kun ajatukset ovat saman suuntaiset, vaikka olenkin paha oikeistolainen ja välillä olemme vääntäneet tiukastikin. Ehkä kaikki porvarit eivät olekaan läpeensä pahoja. :) Arvostan kaikkia jotka arvioivat tekstejä ensisijaisesti sisällön perusteella, riippumatta siitä olemmeko yksimielisiä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Haluat muistuttaa, että on teillä äärioikeistolaisen puolueen sisällä muutama fiksukin? Toki.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

JP Vuorela, en kuulu mihinkään puolueeseen.

Noin muuten täysin päin vastoin kun kirjoitit. Tuo äärioikeistojargoni ja matalaotsainen yleistys on vaan niin tuubaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #124

Some folks can't take a compliment. Pysyn kannassani, että jäljelle jääneiden persujen enemmistö on äärioikeistolainen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No tää on varmaan ohimenevää huumaa, seuraavien vaalien jälkeen varmaan sitten kaikki sivistyneet taas ottavat vallan käsiinsä ja saamme kokea ennennäkemättömän hienon ajan, kaikki syleilevät toisiaan, ihmiset ovat suvaitsevaisia ja täynnä rakkautta.

Kansa rakastaa sivistyneitä ja viisaita ihmisiä, täällä puheenvuorossa on paljon esikuvia pahoille ja syntisille ihmisille.

Viime vaaleissa taisi sitten tämä tyhmä kansanosa löytää persut, mutta kun sivistyneet ihmiset nyt ovat näyttäneet miten tyhmiä äänestäjät olivatkaan, varmaan se sivistyneisyys sitten tarttuu.

Vielä kun olisi sivistynyt ja ymmärtäisi taloudestakin jotain, sellaista ihmettä odotan mielenkiinnolla.

Niko Sillanpää

"No tää on varmaan ohimenevää huumaa, seuraavien vaalien jälkeen varmaan sitten kaikki sivistyneet taas ottavat vallan käsiinsä ja saamme kokea ennennäkemättömän hienon ajan, kaikki syleilevät toisiaan, ihmiset ovat suvaitsevaisia ja täynnä rakkautta."

Tod näk demarit hallituksessa toteuttamassa sisäistä devalvaatiota eli "oikeistolaista politiikkaa", toki nykyistä runsaammin tuloveron korotuksin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hesari taitaa tuhota lisää varisevaa uskottavuuttaan ja asemaansa 20:n päätoimittajan julistamana ns. laatumediana? Mikäpä siinä, jos he sitä haluavat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse pidän parhaana sivistyksen mittarina miten me yksilöinä ja kansakuntana suhtaudumme vähäosaisiin ja vähäosainen voi olla niin kantasuomalainen kuin maahanmuuttaja, ihmisiähän me olemme kaikki. Musta-valkoinen ajattelu Suomessa on kasvamaan päin ja siitä meidän kaikkien pitäisi olla huolestuneita ja taistella sitä kehitystä vastaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kun tässä katsellaan perussuomalaisista saatua julkista kuvaa niin ketkä tämän kuvan ovat luoneet, ei ainakaan perussuomalaiset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin jostain syystä hallituksen tekoset yhdistetään perussuomalaisiin vaikka he itse katselevat seiniä ja räystäitä ja hieman viheltelevät ja yrittävät muutenkin että emmä mitään, satun vaan tässä seisomaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tarkoitin kyllä julkisuuskuvaa enkä tekemisiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei sitä julkisuuskuvaa muut luo, itse se on tehtävä - myös Perussuomalaisen puolueen. En tiedä tarkoittiko Stubb aidosti sanomaansa, mutta ainakin sanat menivät oikein kun Kokoomukselle tuli imagotutkimuksessa lunta tupaan:

"Kansa on aina oikeassa, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Luottamus ansaitaan joka kerta vaaleissa. Jos silloin puolueen johtoa kritisoidaan, on parannettava askellusta, ja se tehdään nöyrästi ja lujasti."

Muiden tai olosuhteiden syyttäminen julkisuuskuvasta on kuin pikkulapsen kiukuttelua. Imagoasioissa valitettavasti negatiiviset muutokset ovat nopeita ja positiiviset hitaita On jaksettava tehdä johdonmukaisesti ja pitkäjänteisesti, poukkoilusta rangaistaan välittömästi ja lujaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä julkisuuskuva syntyy pääosin tekemisestä ja kun persujen tekeminen poikkeaa täysin puheista ennen vaaleja, niin ei ole syytä ihmetellä miksi äänestäjien peukalot ovat suuntautuneet alaspäin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Heh. Tää on tätä älyllisesti kapeahkoa itselietsontaa.

Yksi väittää oppositiosta että hallitus on perussuomalaisten vankina. Toinen väittää oppositiosta että kaikki takit on käännetty.

Jatkakaa.

Itse olen sen verran mustan huumorin ystävä, että saapi nähdä että mitä kivaa demarit pääsevät tekemään 2019 vaalien jälkeen, jos voittavat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset