enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Myös miedot viinit kauppoihin

  • Helsingin ja Uudenmaan Perussuomalaisten Eduskuntavaalistartti Helsingissä 2014
    Helsingin ja Uudenmaan Perussuomalaisten Eduskuntavaalistartti Helsingissä 2014

19.5. Iltalehti

Nelosolut, vahvat lonkerot ja limuviinat tulevat ruokakauppoihin - keskusta taipui

Ratkaisu oli keskustan eduskuntaryhmän käsissä. Se käsitteli torstaina iltapäivällä hallituspuolueiden kansanedustajista koostuneen työryhmän esitystä, jonka mukaan ruokakaupoissa voitaisiin myydä jatkossa nykyistä 4,7 prosenttia vahvempia alkoholijuomia. Keskustan eduskuntaryhmän enemmistö hyväksyi esityksen.

 

Hieno päätös. 

Taas yksi Perussuomalaisten tavoite saatiin läpi.

Vahvat oluet siirtyvät kauppoihin nyt, kun yli vuosi sitten siirryin alkoholittomaan olueen.

Välillä kaihoisasti katselen runsaita oluthyllyjä, jotka notkuvat mitä mainioimpia olutmerkkejä, kun taas alkoholittomien oluiden valinnanvara on yleensä aivan liian pieni. Osa alkoholittomista oluista on kaiken lisäksi silkkaa rapakaljaa, mutta onneksi olen löytänyt joukosta helmiäkin.

Jos minusta olisi ollut kiinni, en olisi laittanut kauppoihin jakoon ns. limuviinoja, jotka ovat aivan liian matala kynnys lapsille ja nuorille alkoholin juomiseen.

Mieluummin kaupan hyllyille olisi voinut tulla mietoja viinejä, ruokajuomia, jotka luontevasti olisivat sopineet juuri ruokakauppojen valikoimiin.

Ihan selvää minulle ei ole, saavatko myös kioskit ja bensa-asemat myydä tulevaisuudessa nelosolutta ja lonkeroa. Ko. myymälät ovat jo melkein kuin ruokakauppoja. R-kioskit ovat pitkään rakentaneet isoja kivijalkamyymälöitä ympäri maata ikään kuin niissä olisi jo varauduttu vahvan oluen ja lonkeron tuloon.

Toivottavasti pikkuhiljaa kotimaisten pienpanimoiden ja tilaviinien myynti vapautetaan, mikä lisäisi suomalaista pienyrittelisäisyyttä.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2016/05/pienpanimoiden-tuotteiden-seka.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>...Jos minusta olisi ollut kiinni, en olisi laittanut kauppoihin jakoon ns. limuviinoja, jotka ovat aivan liian matala kynnys lapsille ja nuorille alkoholin juomiseen.....

ooo

Niin .... ei taida lainsäätäjien ajatuksiin lasten etu aina mahtua ......limuviinaa, höh..

Eikös aiemmin ollut kaupan lakuviinaa tms, joka poistettiin myynnistä.
Rahajuoppous on vielä pahempaa kuin viinan jano.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Lapsille ei alkoholia edelleenkään myydä. Toiseksi, jos halutaan vähentää limuviinojen suosiota, vaatikaa parempaa limsavalikoimaa. Jos vähänkään erilaista makua pitää hakea erikoisliikkeestä tai ulkomailta...

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kuten jo Pelkosen blogissa totesin. Koko juttu jäi torsoksi. On turha väittää, että jotain hirmuisen uutta olisi tapahtunut. Pikemminkin häpeän, että Keskustan telttaporukalla on näinkin suuri valta.

Se pistää aidosti miettimään miten vähemmistö voi vaikuttaa vallankäyttöön. Yksinkertaisesti en tajua taustoja miten tämä on edes mahdollista.....?

Toivon, että jokainen vähänkin ajatteleva funtsii tätä.....

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oikea on kehityksen suunta. Venäjällä vaan ollan paljon pitemmällä tässäkin asiassa. Kun siellä menee huonosti, niin Putin laskee viinan hintaa. Meilläkin pitäisi niin tehdä, vaikeudet helpottuisivat, velatkin muuttuisi saataviksi:)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

En käsitä miksi suomalaisiin ei voisi luottaa niin paljon että osaisivat itse huolehtia alkoholin käytöstään. Valistuksellakin voi vaikuttaa paljon asenteisiin, jos niissä on korjaamista. Ja jos ihmiset juovat liikaa oman terveytensä kustannuksella, täytyisi myös miettiä niitä syitä, ja voiko niihin vaikuttaa. -Hyvä päätös vapauttaa oluet, holhoamisesta ei ole mitään hyötyä.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Hyvä päätös vapauttaa oluet, holhoamisesta ei ole mitään hyötyä."

Jos tämä "viina vapaaxi" on alkuaskeleita järjettömän holhouksen (muunkin kuin vain kaljan osalta) purun tiellä, niin päätös oli pelkästään hyvä. Itse olen tavallaan jäävi sanomaan mitään tästä kyseisestä asiasta, koska minulle on yhdentekevää koko alkoholin myynti/myymättömyys mutta sanon kuitenkin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Varsinkin nuoremmalla iällä tuli usein tilaisuuksia jolloin juotavat loppuivat kesken kaiken. Muistan kun kerrankin ravintolan sulkemisen jälkeen piti lähteä hakemaan pimeetä pulloa. Ajettiin taksilla Alppilaan Mäkelänkadulle. Siellä vihreässä talossa oli epävirallinen jälleenmynti joka oli auki 7/24. Mukana oli kaksi kimulia ja kokeneempi harrastaja, hänellä oli rahoja sukassa ja puukko lahkeessa.

Tällainen touhu saattaa olla vaarallista. Parasta olisi että viralliset kaupat olisivat aina auki jotta kaikki vastuulliset saisivat laillista juomaa. Hintojakin pitäisi laskea roimasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset