enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Peruskoulun luokkakoot kasvavat

27.5. Yle    Päivähoito-oikeutta rajataan, luokkakoot kasvavat, koululaisille on tulossa tunti liikuntaa päivässä

Kouluissa luokkakoot suurenevat jälleen, sillä hallitus luopuu ryhmäkoon pienentämiseen tarkoitetuista avustuksista. Säästöä lasketaan tulevan 30 miljoonaa euroa vuodessa. Myös muista yleissivistävän koulutuksen laadun parantamiseen tarkoitetuista avustuksista karsitaan. 10 miljoonan vuosisäästöt iskevät muun muassa koulujen kerhotoimintaan ja koulutukselliseen tasa-arvoon.

Jotain hyvääkin koululaisille on luvassa. Hallitus ehdottaa kouluihin tuntia liikuntaa päivässä. Lisäksi kieliopintoja suunnitellaan aloitettavaksi aikaisemmin.

 

Odotettuja uutisia, kun ajatellaan peruskoulua, leikattavaa ei enää ole. Kaikki on jo leikattu, ollaan lakisääteisyyden äärirajoilla. 

Luokat nyt:

23 + 22 + 22 = 67

Luokat kohta:

34 + 33 = 67

Noin se tulee menemään. On turha luulla, että kurjistuneilla kunnilla olisi jotain muuta tarjottavaa.

Inkluusion suhteen hätäiltiin. Kävi juuri niin kuin pelättiin. Pian normiluokkiin sijoitettuja erityisoppilaita opetetaan maksiluokissa. Voidaan odottaa myös, että osa koulunkäyntiavustajista tullaan laittamaan kilometritehtaalle.

Maksuttoman kerhotoiminnan supistaminen on ikävää.  Maksuttomien kerhojen vastakohta on maksulliset kerhot.

Koulussani on tällä hetkellä esimerkillisen monta oppilaille maksutonta kerhoa. Jossain vaiheessa meillä oli vain maksullisia kerhoja, kun muuhun ei ollut varaa. Silloin kerhoja oli vähän, kaikilla lapsilla ei ollut varaa tulla kerhoihin.

Hienoa on, että liikuntaa tullaan lisäämään. Kuitenkin on varma, että tuntikehystä ei tulla lisäämään. Hyvin mielenkiintoista on, mikä oppiaine menettää yhden viikkotunnin liikunnan kustannuksella.

Nyt puhutaan vain kieliopintojen aikaistamisesta. Ei puhuta ruotsin kielen opiskelun aikaistamisesta kuten edellisen hallituksen aikana.

Nyt Perussuomalaiset ovat hallituksessa.

Voidaan odottaa, että pian aletaan keskustella pakkoruotsin poistamisesta. Myös Keskustasta löytyy vahvaa kannatusta pakkoruotsin poistoon.

Odotettua on myös, että Kokoomuksen Sanni Grahn-Laaksosesta povaillaan uutta opetus- ja kulttuuriministeriä (MTV 27.5.2015).

Taitaa olla niin, että opetusministerin pesti on ikuinen tasa-arvopesti

Opetusministeriön menopotti on toiseksi suurin. Opetusministerinä on hyvä olla ministeri, joka on helposti isojen poikien vietävissä.

http://www.properuskoulu.net/2015/05/luokkakoot-kasvavat.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Poistan tämän koska persumaisesti poistit kriittisemmän kommenttini.

Pekka Pylkkönen

Moni on kokenut laman reaalisesti pienentyneenä palkkapussina. Opettajat eivät. Nyt olisi hieno ele näin pitkän kesäloman alkajaisiksi kun OAJ ilmottaisi hoitavansa nuo säästöt palkkoja laskemalla.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Pekka: "Opettajat eivät."

Ei pidä paikkaansa.

Esim. oma palkkani on jämähtänyt vuoden 2008 tasolle. Kun palkkoja on korotettu, korotus on otettu pois oppitunteja vähentämällä.

Opettajat saavat palkkansa pidetyistä oppitunneista.

Pekka Pylkkönen

Okei. Ei kyllä kuulosta oppilaiden edun mukaiselta järjestelyltä.

Meidän kansalaisten pitäisi järjestää lapsille opetus ja vapaa-ajan toimintaa vaikka osin talkoilla jos ei muu auta.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell Vastaus kommenttiin #4

Joo, jokainen oppitunti, joka otetaan opettajalta pois, on tietenkin pois myös oppilailta. Sama koskee koulun kerhoja.

Maksuttomat kerhot ovat monille lapsille tärkeitä, kun esim. seuraurheilu on monelle liian kallista. Talkoot kerhojen suhteen ovat okei, mutta suurin osa vanhemmista on töissä silloin, kun koulun kerhoja pidetään.

Itse opetus on ammattilaisten työtä.

Kun luokkakoko kasvaa, oppilaat, joilla on oppimisvaikeuksia kärsivät eniten. Suurissa luokissa on myös käytöshäiriöitä enemmän kuin pienissä luokissa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ensimmäistä kertaa vapaan Suomen historian aikana hallitus yrittää tyhmentää seuraavaa sukupolvea: maisterintutkinnnon sijaan kandintutkinnosta tulisi ns. perustutkinto 3. asteella.

Elijas Bijur

Opettajan palkkaus koostuu opetusvelvollisuudesta, joka on x tuntia, aineenopettajilla se suuresti vaihtelee, ja tuon opetustuntien yli menevistä ylitunneista. Ne ylitunnit voivat tuoda aineenopettajalla jopa huomattavan palkanlisän.

Mutta nyt saatiin juuri sitä mitä kansa halusi. Ajetaan koulutusjärjestelmä alas ja kunnolla. Bogistin edustamat persut ovat olleet innolla tyhmentämässä kansaamme - valitettavasti!

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Eljas,

Ikävä kyllä uusi hallitus joutuu korjaamaan sateenkaarihallituksen tekemiä virheitä. Ko. hallituksen aikana koulutussäästötkin olivat hurjia, Perussuomalaiset eivät olleet tekemässä niitä säästöjä.

Toimituksen poiminnat