enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Minäkin haluan käteistä - rahansiirto ihmiseen

24.2. Kauppalehti    Maailman ensimmäinen rahansiirto ihmiseen tehdään Suomessa

Tulevaisuudessa käteen voi syöttää vaikkapa bussikortin, passin, ajokortin, avaimet ja luottokortin.

Myymälä 2015 -tapahtumassa on luvassa huomenna historian havinaa, kun Bittiraha.fi:n toimitusjohtaja Henry Brade lähettää matkapuhelimella rahaa Digital Health Solutionsin toimitusjohtajan Pekko Vehviläisen käteen. Kyseessä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun ihmisessä olevaan mikrosiruun siirretään rahaa.

 

Ensimmäinen askel kohti androidia, ihmisrobottia?

Uutinen on paitsi hauska, se on myös hyvin kiehtova. Mielenkiintoista on, että ensimmäinen rahansiirto ihmiskroppaan tehdään juuri Suomessa.

Vaikka käsisiru vaikuttaa tekniseltä, jossain määrin myös vastenmieliseltä, on se ainakin kätevä. Tuhlarille tai viinaan menevälle siru ei sovi. Kunnon juoppo vinguttaa helposti kättään holtittomasti, ja tili tyhjenee.

Mikäli käsisiru yleistyy, ainakin minua kiinnostaa kovasti sirun asentaminen, mikäli se ei kylmillä ilmoilla kolota. Siru on hyvin kätevä esim. julkisissa liikennevälineissä, ei tarvitse kuin kättä heilauttaa. 

Mutta yksi asia huolestuttaa, entä jos siru alkaa kiinnostaa rikollista? Käsi poikki ja menoksi?

Jäi vaivaamaan, miten käsisiru ladataan, kun bitcoin-lompakko tyhjenee?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Myönnettäköön tuo väkivaltaisen rikollisuuden kärjistymisen olevan mahdollisuus, mutta ehkä siru myös vastaavasti vähentää tavallisen pikkurikollisen intoa, iso askel ryöstöstä murhaan kuitenkin. Eikä voida väittää etteikö pankkikorttiajalla jo ollut riski päästä hengestään, tai electron, kun vaikkapa kieltäytyy itsepäisesti antamasta koodiaan.

Kun tekniikka tästä kehittyy, niin voimme varmaan yhdistää sirun tulkitsemaan aktiivisesti kehon biosyötettä. Tällöin varastamisesta ei olisi mitään hyötyä, kun käyttöön vaadittaisiin koko ihminen joka tapauksessa. Pelkkä siru ei riittäisi kuin hälyyttämään poliisit paikalle. Itse ryöstökin voisi laukaista jo hälyytyksen, jolloin varkaan jäljille päästäisiin heti verekseltään - pun intended.

Sirun omistussuhde minua ennen kaikkea mietityttää. Olisiko kyseessä henkilökohtainen hankinta, valtion säätelemä vaiko pahimmassa tapauksessa talouslaitosten omistama?

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Oskari, äkkiseltään ajatellen en laittaisi kuin oman sirun.

Mutta entä, jos sirua pystytään seuraamaan?

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Olet oikeassa, se on kaksiteräinen miekka. Kadonneita ihmisiä olisi helpompi löytää, dementikkoja ei tarvitsisi haravoida satapäisellä joukolla metsistä, lapset harharetkiltään kotiin. Ajattele jos ei tarvitsisi kuin ajatella "112" ja apu olisi tulossa tilanteesta riippumatta. Eikä edes tarvitsisi ajatella, taas se biosyöte, jos saa yksin kotonaan yllättävän sairaskohtauksen, siitä lähtisi tieto välittömästi lähimmälle pelastusyksikölle.

Sirunhan ei tarvitsisi olla jäljitettävissä koko ajan!

Kyse on lopulta siitä, luottaako sitä omaan yhteiskuntaansa niin paljon, että soisi sille tällaisen välineen. Nythän on annettu lupa suurille pelaajille tehdä mitä ne lystää meidän tiedoilla.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Tuohon Kain "käden vinguttamiseen" löytyy neuvo Raamatusta. Matt. "Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden jäsenen, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin".

Mielestäni tuo siru ei edusta edistystä vaan ihan jotain muuta.

Toimituksen poiminnat