enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Sinä olet syyllinen Suomen kilpailukyvyn rapautumiseen

Valtapuolueiden puoluejohtajatroikka Rinne-Sipilä-Stubb on puolensa valinnut. He syyttävät tavallista kansaa Suomen kilpailukyvyn rapautumisesta, koska palkkoja korotettiin liikaa v. 2007. 

Rinne-Sipilä-Stubb syyttävät tavallista kansaa.

Mielenkiintoista on, että Antti Rinne oli tuolloin huutelemassa palkankorotuksia, kun hän itse oli suuri ammattiyhdistyspäällikkö.

Tavallinen kansa on aina syyllinen. 

Suomen talouden tuhoajia ovat metallimiehet, opettajat, lähihoitajat, rakennustyöläiset, ahtaajat, lastenhoitajat, sairaanhoitajat ja bussikuskit eli ihmiset, jotka saavat ylettömästi palkkaa ja nauttivat liikaa muita etuja.

Puoluejohtajatroikka unohti tällä kertaa mainita syyllisiksi tavalliset eläkeläiset, koska he saavat liian suuria eläkkeitä. Tavalliset eläkeläiset ovat kaiken kukkuraksi jääneet liian aikaisin työelämästä pois.

Toivottavasti kansa tietää, mitä puoluetta ensi eduskuntavaaleissa kannattaa äänestää.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2015/02/sina-olet-syyllinen-suomen.html

 

HS 4.2.

Puoluejohtajat: Palkkoja korotettiin liikaa kahdeksan vuotta sitten

Vuonna 2007 tehdyt palkankorotukset ovat tärkein syy Suomen kustannuskilpailukyvyn rapautumiseen, totesivat Antti Rinne (sd), Juha Sipilä (kesk) ja Alexander Stubb (kok) peräjälkeen Evan vaalitentissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ymmärrän toki, että tällaiset tunteisiin vetoavat marttyyrikirjoitukset ovat ehdokkaalle ikään kuin pakollisia. Olisi kuitenkin suotavaa, että samalla vaivauduttaisiin edes jollain tavalla ottamaan kantaa siihen, miksi asiat sitten ovat menneet pieleen, jos kerran palkkakehitys on ollut sopivaa, ja eläkepommiakaan ei ole.

Mitkä ovat ehdokas Lundellin mielestä ne syyt, miksi kuntien ja valtion budjetit ovat kroonisesti pakkasella, ja talouskasvu miinusmerkkistä?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Oikeastaan aika helppo tunnistaa useimmat peruusuomalaiset jo ihan kirjoitustyylistä. Lopputuloksena on vain, että kun vika on aina kaikissa muissa, yhteistyön tekeminen kenenkään kanssa on vaikeaa. Erityisesti, jos asennehistoria on täynnä puolitotuuksia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Nojaa, tämä ehdokas/kirjoittaja nyt sattuu olemaan Perussuomalainen, mutta samaa tuubaa nämä puolueesta riippumatta suoltavat.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #4

Tuuban tyylilaji pyrkii kyllä olemaan puolueriippuvaista...

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Tomi...

Onko sinusta v. 2007 palkkaratkaisu tärkein syy Suomen kilpailukyvyn rapautumiseen, kuten herrat Rinne, Sipilä ja Stubb väittävät?

Kyllä varsinkin hallituspuolueilla on todellinen peiliinkatsomisen paikka. Ehkä sylttytehdas löytyykin noudatetusta talouspolitiikasta?

Ainakaan Perusuomalaisia on aivan turha syyttää hallituspolitiikan virheistä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Toki ulkoiseen kilpailukykyyn vaikuttaa muitakin tekijöitä, myös sellaisia joista päätökset on tehty jo huomattavasti aiemmin.

Kuitenkin, palkkaratkaisu on vaikuttanut kilpailukykyyn monellakin tavalla. Suoraan se on vaikuttanut työn hintaan verrattuna kilpailijoihin. Epäsuorasti se on vaikuttanut nostamalla julkisen sektorin kustannuksia ja siten aiheuttanut painetta veronkorotuksille, jotka taas kerran osuvat kilpailukykyyn.

Kuulisin mielelläni, miten tähän mennessä noudatettu talouspolitiikka on syyllinen.

Perussuomalaisia en missään ollut syyttämässä tähänastisesta talouspolitiikasta, mutta se onkin ihan eri asia kuin "tavallinen ihminen", joka pystyy täysin syyttömänä vaatimaan samanaikaisesti lisää palkkaa, korkeamman eläkkeen, lisää julkisia palveluita ja alhaisemman verotuksen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Työnantajajärjestöt ovat syyllisiä, sillä ne suostuivat liian suuriin palkankorotuksiin. Virheistä tulee maksaa pienentämällä osinkoja ja tyytymällä alhaisempaan osakkeen arvoon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ensiksi pitäisi myöntää että euro oli virhe ja sitten todeta ettemme EKP:n talouskuripolitiikalla saa mitenkään talouttamme kuntoon. Kreikassa tämä jo tajuttiin, ovat vain syvemmällä suossa.

Pekka Pylkkönen

Jokainen joka tuottaa vähemmän kuin kuluttaa on syyllinen. Eikö se ole aika selvää?

Tämä tietysti tarkoittaa suurinta osaa kansasta. Mukaanlukien minua. Meidän pitäisi saada taseemme tasapainoon. Se on varma että perussuomalainen tai vasemmistoliittolainen rahan holtiton kylväminen ei tässä auta.

Käyttäjän MaunuIdnpn-Heikkil kuva

Monella Suomalaisella on tase kuralla. Ja ei se ole pelkästään euron vika. Vaikka se toimii katalysaattorina tuholle maissa joissa on huono talous ja vaihtotase retuperällä, ne köyhtyvät entistä nopeammin. Tai laittavat kovalla kuurilla talouden kuntoon. Mitä välimaastoa ei ole. Nämä asiat ymmärtää kun tutkii eurossa ja sen ulkopuolella olevia maita joilla on ongelmia, niillä on kaikilla jotain yhteistä, asiat on huonosti hoidettu. Miettikää vaikka Turkkia. Ennen yksi maailman vauraimmista maista, ei päässyt teollistumisen kelkkaan kun britit ja ranskalaiset estivät ja lopputulosta voi kaikki käydä ihailemassa. Eli kyse ei ole valuutasta, vaan siitä että pelataanko peliä hyvin vai lähdetäänkö pöydästä häviäjänä. Suomessa on joskus puhallettu yhteen hiileen ja selvitty sillä, nyt rajat on auki ja se vanha malli ei enää toimi, pitäisi myös tehdä kaikki todella fiksusti ja tehokkaasti ainoana tavoitteena menestyminen. Tälle kansalle on valehdeltu niin kauan ettei kansaiset enää erota itselle tärkeitä asioita propagandan seasta, esimerkiksi työn tärkeydestä. Ehkä sukupolvi-Z ymmärtää että tehtaassa ei kannata olla töissä jos ei omista sen osakkeita ja saa osaa tuloksesta! Kaikki lähtee osallistumisesta, ei voida enää vaan olla jossain töissä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eli kyse ei ole valuutasta, vaan siitä että pelataanko peliä hyvin vai lähdetäänkö pöydästä häviäjänä"

Eihän meillä ole mitään mahdollisuuksia valita miten peliä pelaamme, se päätetään EKP:ssä ja komissiossa. Me voimme vain leikata ja säästää kun talouskuri on velvollisuutemme. Hallitus voi vain näperrellä niillä valtuuksilla mitä sillä on.

Toimituksen poiminnat