enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Maikkatyttökalenteri

  • Kuvassa on seksikäs englanninmaikka.
    Kuvassa on seksikäs englanninmaikka.

Oppikoulun englanninmaikkani käytti punaista skottiruudullista kietaisuhametta, jonka pidikkeenä oli iso hakaneula.

 

1.10. Ilta-Sanomat    Ei pelkkiä kilttejä tyttöjä - jyväskyläläiset opettajat riisuvat rohkeisiin kuviin

Openteri2015 on Pedago ry:n eli Jyväskylän luokanopettajaopiskelijoiden teettämä opettaja-aiheinen tyttökalenteri.

Rohkeissa kuvissa esiintyvät opettajakoulutuslaitoksen Pedago ry:n opiskelijat eri vuosikursseilta.

Palomiehet, sairaanhoitajat ja myös kirjastosedät- ja tädit ovat julkaisseet kalenterin. Miksi nyt opettajatkin päättivät tehdä omansa?

- Haluamme kalenterillamme rohkaista opettajia ottamaan riskejä ja uskaltaa toteuttaa itseään. Maailma muuttuu ja opettajat sen mukana. Sosiaaliset normit ovat ihmisten luomia ja myös me voimme niitä silloin purkaa, kertoo Openterin projektipäällikkö Maarit Kiuru Jyväskylän yliopistosta.

-  Stereotypiat rajoittavat toiminnan vapautta ja voivat pahimmillaan vaikuttaa negatiivisesti yksilön kuvaan omasta itsestään. Jo opiskeluvaiheessa opettajaopiskelijat joutuvat kiinnittämään paljon huomiota omaan käyttäytymiseensä ja itsensä ilmaisuun. 

 

Pakkohan se oli googlata sanaparilla sexy teacher

En tiennytkään, että maailmaan mahtuu noin monta seksikästä opettajaa. Joukkoon mahtui vain yksi miesmaikka. Tasa-arvon nimissä, eikö muka miesmaikkakin voi olla seksikäs?

Nopean analyysin tulos, seksikkäällä maikalla on:

- silmälasit

- lyhyt, tiukka hame

- stay upit

- antava dekoltee

- veikeä asento

- kädessä liitu tai karttakeppi

Myös minä olin Pedago ry:n jäsen opiskellessani luokanopettajaksi Jyväskylässä 1977-1980. Kurssillani oli 50 tyttöä ja 30 poikaa. Ei tullut silloin mieleen teettää seksikalenteria. 

Ei ollut aikaakaan, opiskelutahti oli kova, koska piti valmistua kolmessa vuodessa. Ensimmäinen vuosi oli äärimmäisen tiukka, luentoja ja muuta toimintaa oli aamukahdeksasta iltakahdeksaan ja päälle piti lukea vielä tentteihin. Oikeastaan vasta toisena vuonna ehdin arkena piipahtaa opiskelijaravintola Rentukassa.

Ajan opiskelijattaret pukeutuivat farkkuihin ja tiukkaan villapaitaan. Harva tytöistä meikkasi, tai jos meikkasi, meikattiin kohtuullisesti.

Nyt näyttää siltä, että vanha ainejärjestöni on täysin villiintynyt. Poikia taitaa joukossa olla niin vähän. On tainnut tytöillä hieman kontrolli pettää. 

Jos oikein tarkkoja ollaan, Ilta-Sanomien jutun otsikossa on karkea virhe. Opiskelija ei ole vielä opettaja. Opettajaksi tullaan, kun tutkintotodistus lätkäistään käteen.

Opettajat rekisteriin (Properuskoulu 9.9.2010)

Openterin projektipäällikkö Maarit Kiuru puhuu stereotypioista. Minusta seksikkäät opettajatarkuvat ovat stereotyyppisiä, koska netti näyttää olevan niitä pullollaan. Sekä opettajatar- että koulupukutyttökuvia löytyy roppakaupalla. 

Kyllä naismaikka voi töissä pukeutua ihan tavallisesti. Liian seksikäs pukeutuminen voi viedä kasvavien poikien ajatukset aivan muualle. Myös mieskollegojen mieli voi harhautua.

En ole huomannut, että naisopettajakollegani olisivat ahdistuneita siitä, että jotkut ihmeen stereotypiat estäisivät heitä muka toimimasta haluamallaan tavalla. Jokainen opettaja opettaa myös persoonallaan.

Ennen vanhaan opettajaopiskelijat joutuivat oikeasti kiinnittämään huomiota käyttäytymiseensä ja itsensä ilmaisuun, koska oppitunteja arvosteltiin. Didaktikot kävivät herkästi kiinni opiskelijan persoonaan, mikä oli monelle kova paikka. 

Opetustaidosta annettiin numero yhdestä viiteen. Numerolla oli iso merkitys, kun haettiin sitä ensimmäistä opettajanvirkaa.

Vielä 1960-luvulla opettajaksi opiskelevilta tytöiltä vaadittiin tiukkaa säädyllisyyttä mm. pukeutumisen suhteen.

Kyllä vieläkin on hyvä, että tyttö on mieluummin kiltti kuin tuhma. Ainakin koulussa. Sama koskee myös poikia.

http://www.properuskoulu.net/2014/10/maikkatyttokalenteri.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Googlen kuvahaun perusteella kaikki seksikkäät opettajat ovat naisia :(

Käyttäjän viliniinikivi kuva
Vili Niinikivi

Eli ehdotatko siis nyt

1. Miehiä lisää, koska muuten tytöt villiintyvät?

2. Tyttöjen ja naisten pitää miettiä pukeutumistaan miesten kautta? Eli mies ei voi haluilleen mitään? Ei ole miehen vika, jos ei pysty keskittymään vaan naisen. Tällaisen ajatustavan opettaminen on vaarallista, eikä siitä ole hirveän pitkä matka siihen, että raiskaus on pukeutumisen vika eikä tekijän. Mun mielestä koulussa pitäisi opettaa enemmän seksuaalisesta itsemäärämisoikeudesta ja sen tärkeydestä.

Tuskin kukaan nyt on esittänytkään, että opettaja menisi noissa kalenterin kuvissa olevissa vaatteissa töihin. Itse näen, että kyseinen tyttökalenteri haastaa sitä ajatusta millainen opettajan pitää olla ja pitääkö opettajan roolin olla vahvasti läsnä myös vapaa-ajalla.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Ville...

En varsinaisesti ehdottanut mitään, kirjoitukseni oli aikalailla pakinanomainen.

Kohtaan yksi vastaan, kun kysyt: Kyllä, haluan lisää miehiä opettajiksi. Kohta vanhamuotoiset luokanopettajat lähtevät eläkkeelle. Sen jälkeen tulee olemaan todellinen pula miesmaikoista.

Itse työpaikoilla, kouluissa, en ole nähnyt naisopettajien villiintyvän millään tavalla.

Kohtaan kaksi vastaan, kasvavat pojat eivät ole miehiä.

Olet oikeassa siinä, että esim. seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta ja sen tärkeydestä pitäisi myös koulussa keskustella / opettaa lisää.

Mielestäni ei tarvitse haastaa, millainen opettajan pitäisi olla. Jokainen opettaja on oma persoonansa, ja ennen kaikkea, jokainen opettaja opettaa myös persoonallaan.

En tietenkään ole asettamassa mitään rooleja opettajille vapaa-ajalle.

Tytöt saavat minun puolestani haastaa mitä haluavat, mutta en näe maikkatyttökalentereissa yhtään mitään opettajan roolin / opettajakuvan kannalta.

Stripatkoot, jos haluavat.

Käyttäjän viliniinikivi kuva
Vili Niinikivi

Vili, ei Ville.

Mutta niin, vaikka kirjoituksesi on toki pakinanomainen, se on myös hyvin vahvasti heteronormatiivinen ja luo sekä kuvan luokanopettajaopiskelijoista tyttöinä, jotka nyt vähän villiintyivät kun pojat eivät olleet paikalla pitämässä heitä kurissa että miehistä jotka eivät pysty itse kontrolloimaan itseään, vaan naisten on verhouduttava, jotta ajatukset eivät harhaile.

Mielestäni jo kirjoituksesi osoittaa, että tempaukselle oli tarvetta.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell Vastaus kommenttiin #4

Sori Vili väärästä nimestä :)

Mielellään on hyvä, että koulussa opettajat verhoutuvat. On selvää, että muuten kasvavien poikien ajatukset alkavat harhailla pois itse opetuksesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset